Zoekwoordplanner: nieuwe zoekwoorden zoeken

'Gemiddelde positie (Gem. pos.)' wordt in september 2019 verwijderd. De vertoningspercentages voor toppositie en absolute toppositie geven een duidelijker beeld van waar uw advertenties worden weergegeven op zoekpagina's. U kunt deze nieuwe statistieken gebruiken om uw advertentiepositie te optimaliseren. Meer informatie

Met de Zoekwoordplanner kunt u nieuwe zoekwoordideeën voor uw campagnes in het zoekwoordnetwerk zoeken die relevant zijn voor uw producten, services en doelgroepen. De Zoekwoordplanner biedt u historische statistische gegevens zoals zoekvolumegegevens voor deze zoekwoorden, zodat u kunt besluiten of u ze wilt toevoegen aan uw campagnes.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met de Zoekwoordplanner zoekvolumegegevens kunt verzamelen en nieuwe zoekwoorden kunt vinden die relevant zijn voor uw bedrijf.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het pictogram 'Tools en instellingen' en klik vervolgens onder 'Planning' op Zoekwoordplanner.
  3. Typ of plak een of meer van de volgende items in het zoekvak 'Nieuwe zoekwoorden vinden' en druk na elk item op 'Enter':
    • Woorden of woordgroepen die beschrijven waarvoor u adverteert
    • De URL van een webpagina of volledige website die is gerelateerd aan uw bedrijf.
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Controleer uw zoekwoorden op de pagina met zoekwoordideeën.

Uw resultaten targeten en filteren

Met de Zoekwoordplanner kunt u uw zoekwoordideeën verfijnen door de resultaten te targeten of te filteren.

Uw resultaten targeten

We geven een voorbeeld waarmee u meer inzicht kunt krijgen in het gebruik van targetinginstellingen. Stel dat u advertenties voor het Cabo San Lucas-resort wilt weergeven aan klanten in Zwitserland die Frans spreken en die op Google en de sites van zoekpartners van Google zoeken. U kunt de instellingen in het venster 'Targeting' boven het diagram aanpassen om zoekwoordideeën en historische statistieken voor een dergelijke campagne weer te geven.
  • Locatie-instellingen: Geef een geografische locatie op, bijvoorbeeld een land, gebied, regio of plaats. Klik op 'In de buurt' om ideeën op te halen voor locaties in de buurt van de ingevoerde locatie. Als u de hele wereld wilt targeten, verwijdert u de locaties die u eerder heeft opgegeven. Hierdoor wordt uw targeting automatisch ingesteld op 'Alle locaties'.
  • Taalinstellingen: Geef in het vak een taal op of scroll door de lijst met talen waarvoor u ideeën kunt ophalen.
  • Netwerkinstellingen: Selecteer 'Google' om ideeën op te halen voor Google Zoeken of selecteer 'Google en zoekpartners' om ideeën op te halen voor Google Zoeken, andere Google-zoeksites en zoekpartners zoals Maps en sites van Google-zoekpartners (sites die samenwerken met Google en waarop advertenties worden weergegeven).

Uw resultaten aanpassen aan de hand van de periode

Houd rekening met de tijd van het jaar wanneer u een seizoenscampagne uitvoert of zoekwoorden zoekt die populair zijn op Google Zoeken. De periodefunctie is hiervoor handig. Hiermee kunt u de periode aanpassen om trends in het zoekvolume gedurende specifieke perioden te bekijken en om suggesties te krijgen voor zoekwoorden die tijdens bepaalde perioden van het jaar relevanter zijn.

Seizoenstrends

Stel dat uw bedrijf bloemen bezorgt. Als u naar de trends in het zoekvolume kijkt, ziet u dat uw zoekwoorden het populairst waren in februari, de maand van Valentijnsdag. U kunt de periodefunctie gebruiken om andere zoekwoorden te vinden die in die maand populair waren. Klik op het datumveld boven het diagram.
U kunt ook de periodefunctie gebruiken in combinatie met uw verkeersprognoses. Zo kunt u ervoor kiezen alleen prognoses te bekijken voor de maand februari om een Valentijnsdagcampagne te plannen voor uw bloemenbezorgingsbedrijf.

Uw resultaten filteren

U kunt uw resultaten filteren om meer inzicht te krijgen in het potentiële succes van specifieke zoekwoordideeën. Klik op het filterpictogram Filter boven de tabel met resultaten om filters te bewerken. Selecteer vervolgens het filter dat u wilt bewerken.
U kunt uw resultaten filteren op zoekwoordtekst, gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten, gemiddeld laag bod, gemiddeld hoog bod, concurrentie, organisch vertoningspercentage en vertoningspercentage van advertentie en u kunt zoekwoorden uitsluiten die al aan uw account zijn toegevoegd.

Zoekwoordideeën uitsplitsen

Splits uw zoekwoordideeën uit om de impact op specifieke segmenten te bekijken. Hier volgen alle manieren waarmee u uw resultaten kunt opsplitsen:
  • Mobiele trends: vergelijk mobiele trends met zoekopdrachten op alle apparaten.
  • Overzicht per apparaat: splits uw gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten uit voor computers, mobiele apparaten met een volledige browser en tablets met een volledige browser.
  • Overzicht per locatie: bekijk hoeveel klikken uw zoekwoorden ontvangen op elk van uw targetlocaties.

Opmerking

Als u zoekwoordideeën wilt ontvangen die zijn gegenereerd op basis van uw hele website en niet slechts de afzonderlijke pagina die u heeft opgegeven, voegt u uw site toe en verifieert u deze. Als uw account wordt beheerd, moet de accounteigenaar de site toevoegen en eigendom van de site verifiëren. Nadat u uw site heeft toegevoegd en geverifieerd, kan het tot een maand duren voordat u zoekwoordideeën ziet die zijn gegenereerd op basis van uw hele website.