Skapa en kampanj

Med en kampanj kan du marknadsföra dina produkter eller tjänster i Googles omfattande nätverk med sökresultat, webbplatser, videor, appar, kartor, shoppingannonser med mera.

Du väljer en kampanjtyp utifrån dina marknadsföringsmål, din varumärkesstrategi och hur mycket tid du kan lägga.

Varje kampanjtyp har en egen uppsättning inriktningar och annonser. Med en sökkampanj kan du till exempel placera textannonser vid sökresultat, medan en videokampanj gör det möjligt att marknadsföra videoannonser på YouTube.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar en ny kampanj. Du hittar även länkar som hjälper dig att slutföra konfigurationen utifrån din kampanjtyp.

Anvisningar

Om ditt konto används i smartläge kan du läsa mer om hur du skapar en smart kampanj.

1. Skapa en ny kampanj och välj ditt mål

Det första steget är att skapa en ny kampanj och välja ett mål. Detta mål hjälper dig att avgöra vilken kampanjtyp som är bäst för att nå din avsedda målgrupp.

SKAPA I MITT KONTO

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i menyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj
  4. Välj ett mål för din kampanj. Om inget av målen passar det du söker väljer du Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.

2. Välj en kampanjtyp

Kampanjtypen avgör på vilka platser online som kunderna kan se dina annonser.

Varje kampanjtyp har olika konfigurationer och uppsättningar med rekommenderade metoder. Se guiderna i slutet av de här anvisningarna för att slutföra kampanjkonfigurationen.

1. Välj en kampanjtyp. Om du har valt ett mål ser du alternativ för de kampanjtyper som bäst hjälper dig att uppnå målet.
  2. Välj en kampanjundertyp om det finns för kampanjen.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Du kommer till en ny sida där du kan välja inställningar, konfigurera annonsgrupper och skapa annonser. Följ guiderna nedan för att slutföra dessa steg utifrån din kampanjtyp:
    • Sök: textannonser bland sökresultat
    • Display: bildannonser på webbplatser
    • Video: videoannonser på YouTube
    • Shopping: produktannonser på Google
    • Discovery: annonsera i onlineflöden
    • App: marknadsför din app i många olika kanaler
    • Lokalt: marknadsför dina platser i många olika kanaler
    • Smart: automatisera dina kampanjer