Opprett en kampanje

Neste: Angi bud og budsjett

Med en kampanje kan du markedsføre produktene eller tjenestene dine i Googles enorme nettverk av produktoppføringer, søkeresultater, mobilapper, nettsteder, videoer, kart med mer.

Du må velge en kampanjetype basert på målene du har satt deg med markedsføringen, merkevarestrategien du har utarbeidet, og hvor mye tid du har til rådighet.

Tips

Med hver kampanjetype følger et spesifikt sett av annonser og målretting. Med en søkekampanje kan du for eksempel plassere tekstannonser i søkeresultatene, mens du med en videokampanje kan vise videoannonser på YouTube.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette nye kampanje. Du kan fullføre kampanjeoppsettet ditt ved å følge de aktuelle linkene helt nederst.

Veiledning

Merk

Hvis du har satt kontoen din i Smartmodus, kan du finne ut hvordan du konfigurerer Smart-kampanjer.

1. Opprett en ny kampanje og velg ønsket mål

Det første du må gjøre, er å opprette en ny kampanje og velge deg et mål. Med utgangspunkt i dette målet kan du finne ut hvilken kampanjetype som er mest formålstjenlig med tanke på å nå ut til målgruppen du ser for deg.

OPPRETT KAMPANJEN I KONTOEN DIN

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i menyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg et mål for kampanjen din, eller velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål hvis ingen av målene som vises, passer for deg.

2. Velg en kampanjetype

Det er gjennom valg av kampanjetype du avgjør hvilke steder på nettet kundene skal bli vist annonsene dine.

Med hver kampanjetype følger en spesifikk konfigurasjon og spesifikke anbefalte fremgangsmåter. Du kan bruke veiledningene vi lister opp nederst i denne veiledningen, til å fullføre kampanjeoppsettet ditt.

1. Velg ønsket kampanjetype. Hvis du valgte et mål, får du se de kampanjetypene som er best egnet for dette målet.
  2. Hvis kampanjetypen du valgte, har undertyper, må du velge en av dem.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Nå kommer du til en side der du skal velge innstillinger, konfigurere annonsegrupper og opprette annonser. Følg veiledningen nedenfor som er tilpasset kampanjetypen du har valgt, for å fullføre disse trinnene:
    • Søk: Med dette blir det vist tekstannonser i søkeresultater.
    • Banner: Med dette blir det vist bildeannonser på nettsteder.
    • Video: Med dette blir det vist videoannonser på YouTube.
    • Shopping: Med dette blir det vist produktoppføringer på Google.
    • Discovery: Annonsér i feeder på nettet.
    • App: Markedsfør appen din i mange kanaler.
    • Lokalt: Markedsfør beliggenhetene dine i mange kanaler.
    • Smart: Forenkle kampanjene dine.

Tips

Du kan komme til å se meldinger der du blir bedt om å påse at visse innstillinger ikke forhindrer kjøring av annonsene dine. Du bør prøve å løse potensielle problemer før du publiserer kampanjen din.

Hvis du får en feilmelding når du oppretter en ny kampanje, må du rette opp i de aktuelle feilene før du går videre, for ellers får du kanskje ikke publisert kampanjen.

Linker til beslektet innhold