Ändra hur du lägger bud

I Google Ads kan du välja bland flera olika sätt att ange bud, från manuell CPC-budgivning till olika automatiska budstrategier. Alla är utformade så att du ska kunna nå ett visst verksamhetsmål. I vissa fall kanske dina mål ändras med tiden, och då kan du behöva byta till en lämpligare budstrategi.

I den här artikeln beskriver vi hur du ändrar kampanjens budstrategi. Anvisningarna i den här artikeln avser sök-, visnings- och Shopping-kampanjer.

Innan du börjar

Om du inte har koll på de olika budgivningsmetoderna ännu kan du börja med att välja en budstrategi utifrån dina mål.

Redigera kampanjens budstrategi

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på kampanjen som du vill redigera.
  4. Klicka på Inställningar på sidmenyn för kampanjen.
  5. Öppna Budgivning och klicka på Ändra budstrategi.
  6. Välj den nya budstrategin på rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på Spara.