Overvåg dine eksperimenter

Når du er begyndt at køre et eksperiment, er det vigtigt at vide, hvordan du overvåger dets effektivitet. Når du ved, hvor effektivt dit eksperiment er i forhold til den oprindelige kampagne, kan du træffe en velovervejet beslutning om, hvorvidt du skal afslutte eksperimentet, anvende det på den oprindelige kampagne eller bruge det til at oprette en ny kampagne.

I denne artikel forklares det, hvordan du overvåger dine eksperimenters effektivitet, og hvordan dataene skal fortolkes.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Se dit eksperiments effektivitet

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Eksperimenter.
  4. Find og klik på det eksperiment, du vil tjekke effektiviteten for.
  5. Gennemgå tabellen "Eksperimentoversigt" og oversigten, og vælg derefter Anvend eksperiment eller Afslut eksperiment.

Hvad kan du se i oversigten?

• Effektivitetssammenligning: Dette viser de datoer, for hvilke dit eksperiments effektivitet bliver sammenlignet med effektiviteten for den oprindelige kampagne. Her vises kun hele dage, der ligger inden for tidsrummet fra dit eksperiments start- og slutdato og det datointerval, du har valgt for tabellen. Hvis der ikke er noget overlap, bruges de hele dage mellem dit eksperiments start- og slutdatoer til "Effektivitetssammenligning".
  • Som standard kan du se effektivitetsdata for Antal klik, CTR, Pris, Eksponeringer og Alle konverteringer, men du kan vælge, hvilke effektivitets-metrics der skal vises, ved at klikke på pilen ud for de relevante metrics' navn. Du kan vælge mellem følgende:
    • Antal klik
    • CTR
    • Pris
    • Gns. CPC
    • Eksp.
    • Alle konv. (denne mulighed er kun tilgængelig, hvis du har konfigureret konverteringssporing)
    • Konv.rate (denne mulighed er kun tilgængelig, hvis du har konfigureret konverteringssporing)
    • Konverteringer (denne mulighed er kun tilgængelig, hvis du har konfigureret konverteringssporing)
    • Pris pr. konv. (denne mulighed er kun tilgængelig, hvis du har konfigureret konverteringssporing)
    • Visningskonv. (denne mulighed er kun tilgængelig, hvis du har konfigureret konverteringssporing)
  • Den første linje under hvert metric-navn viser dit eksperiments data for den pågældende metric. Hvis der f.eks. står 4K under "Antal klik", betyder det, at dit eksperiments annoncer har fået 4.000 klik, siden eksperimentet begyndte at blive kørt.
  • Den anden linje viser den estimerede effektivitetsforskel mellem eksperimentet og kampagnen.
    • Den første værdi angiver effektivitetsforskellen for den aktuelle metric mellem dit eksperiment og den oprindelige kampagne. Hvis der f.eks. står +10 % for Antal klik, estimeres det, at dit eksperiment har genereret 10 % flere klik end den oprindelige kampagne. Hvis der ikke er nok tilgængelige data for den oprindelige kampagne og/eller eksperimentet endnu, står der "--".
    • Den anden værdi viser, at hvis du vælger et konfidensinterval på 95 %, er dette det mulige interval for forskellen i effektivitet, der kan eksistere mellem eksperimentet og den oprindelige kampagne. Hvis der f.eks. står [+8 %, +12 %], betyder det, at effektivitetsstigningen for eksperimentet i forhold til kampagnen kan være lige fra 8 % til 12 %. Hvis der ikke er nok tilgængelige data for den oprindelige kampagne og/eller eksperimentet endnu, står der "‑‑". Du kan vælge dine egne konfidensintervaller (80 % er standardkonfidensintervallet), og du kan forstå dine eksperiment-metrics bedre med dynamisk konfidensrapportering.
    • Hvis resultatet er statistisk signifikant, vises der også en blå stjerne.

Tip!

Hold markøren over den anden linje for at få en mere udførlig forklaring af det, der vises. Du vil kunne se følgende oplysninger:

Statistisk signifikans: Du vil se, om dine data er statistisk signifikante.
  • Statistisk signifikant: Det betyder, at din p-værdi er mindre end eller lig med 5 %. Med andre ord skyldes dine data sandsynligvis ikke tilfældigheder, og der er stor sandsynlighed for, at dit eksperiment vil fortsætte med at give tilsvarende resultater, hvis det konverteres til en kampagne.
  • Ikke statistisk signifikant: Det betyder, at p-værdien er større end eller lig med 5 %. Nedenfor kan du se nogle mulige årsager til, at dataene ikke anses for at være statistisk signifikante.
    • Dit eksperiment har ikke kørt i et tilstrækkeligt tidsrum.
    • Din kampagne modtager ikke nok trafik.
    • Dit eksperiment modtager ikke nok trafik pga. forkert trafikopdeling.
    • De ændringer, du har foretaget, har ikke medført en statistisk signifikant forskel i effektiviteten.
  • Uanset om dine data blev vist som statistisk signifikante, vises der en forklaring som den følgende, som viser sandsynligheden for, at effektivitetsdataene skyldtes tilfældigheder: "Der er 0,2 % (p-værdi) chance for at opnå denne effektivitet (eller en større forskel i effektivitet) på grund af tilfældighed. Jo mindre p-værdien er, desto mere signifikant er resultatet."
  • Konfidensinterval: Der vises også flere oplysninger om konfidensintervallet for effektivitetsforskellen med en forklaring i stil med følgende: "Der er 95 % chance for, at forskellen for denne metric er mellem +10 % og +20 % for dit eksperiment sammenlignet med den oprindelige kampagne."
  • Du får også vist de faktiske data for den aktuelle metric for hhv. eksperimentet og den oprindelige kampagne.

Du kan gøre følgende i oversigten

• I oversigten kan du ændre den metric, du ser, når du bruger rullemenuen ved siden af en metric.
  • Hvis du vil se oversigten for en annoncegruppe i eksperimentet, skal du klikke på annoncegruppen i tabellen nedenfor.
  • Hvis du vil se oplysninger, f.eks. navn og budget for en kampagne, skal du holde markøren over den relevante celle i tabellen.

Forstå tidsseriediagrammet

Tidsseriediagrammet viser effektiviteten af op til 2 metrics i dit eksperiment og viser, hvordan de har ændret sig over tid i både behandlede kampagner og kontrolkampagner. I dette diagram kan du sammenligne dine eksperimenters indvirkning på en bestemt metric og få flere oplysninger om, hvordan den klarer sig over tid.

Anvend eller afslut et eksperiment

Hvis du vil anvende et eksperiment på en kampagne eller afslutte et eksperiment, uanset årsagen, skal du klikke på knappen "Anvend" eller "Afslut" nederst til højre på kortet "Eksperimentoversigt" over tidsseriediagrammet.