Bruk datasegmentene dine for besøkende på nettstedet i Shopping-annonser

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan bruke datasegmentene dine for å vise Shopping-annonser til personer som tidligere har besøkt nettstedet ditt, når de søker etter produktene dine på Google. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du legger til datasegmenter i Shopping-kampanjene dine.

Før du begynner

Hvis du ikke vet hvordan du når ut til brukerne av nettstedet ditt eller appbrukerne dine, kan du lese artikkelen Om datasegmenter for søkeannonser. Segmentene som omtales der, ligner på Shopping-datasegmentene dine. Vær oppmerksom på at reglene som gjelder for datasegmentene for søkeannonser, også gjelder for datasegmenter for Shopping-annonser.

Ved hjelp av datasegmentene dine for Shopping-annonser kan du segmentere besøkende på nettstedet ditt med utgangspunkt i handlingene deres ved tidligere besøk på nettstedet. Du kan også tilpasse Shopping-budene dine for grupper av brukere basert på tidligere besøk. Slike grupper kan for eksempel være «kunder som forlater handlevognen», «lojale kunder» eller «besøkende som kommer tilbake». Hvis du bruker smart budgivning som for eksempel mål-ROAS, kommer du til å oppnå enda bedre resultater for enkeltmålgrupper ved å legge til datasegmenter.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. For å gjøre endringer i målrettingen, klikk på Endre målgruppesegmenter.
  5. Velg kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  6. Bruk alternativet «Søk» eller «Bla gjennom» for å finne og velge segmentene du vil målrette annonser mot.
  7. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av segmentet du vil målrette annonser mot. Med dette blir segmentet lagt til i målrettingen.
  8. Klikk på Lagre.