Over deep link-advertenties

Advertenties voor app-engagement bieden u de mogelijkheid om met behulp van tekst gebruikers aan te sporen tot een specifieke actie in uw app, zoals inchecken, een aankoop doen of een vlucht boeken. Met deze advertenties kunt u gebruikers naar een specifiek deel van uw app leiden, waar ze eenvoudiger en sneller dan op internet kunnen vinden wat ze zoeken.

Voordat u begint

Deze advertenties zijn afhankelijk van deep links (links naar specifieke delen van uw app) om gebruikers van de app naar de juiste pagina te leiden. Zie de artikelen met meer technische instructies hieronder voor meer informatie over hoe u deep links instelt:

Hoe advertenties voor app-engagement werken

Deze advertenties kunnen het pictogram van uw app bevatten, evenals een badge met de tekst 'geïnstalleerd'. Hieraan kunnen gebruikers zien dat het gaat om een advertentie voor een app die ze al hebben geïnstalleerd. U voegt een paar regels beschrijvende tekst toe en u past de tekst aan van een knop waarmee mensen naar uw app worden geleid. De knop leidt gebruikers naar uw deep link.

In plaats van een bestemmings-URL voert u een deep link in die u of de ontwikkelaar van uw app heeft ingesteld. U ziet ook een bevestiging van de URI van uw app die de locatie in uw app bepaalt waar Google Ads klanten heen stuurt wanneer ze op uw advertentie klikken. Meer informatie over deep links en URL-notaties.

Tip

Wanneer u uw advertenties voor app-engagement maakt en uw deep link invoert, klikt u op App-URI testen om uw deep link op een mobiel apparaat te testen door een QR-code te scannen. Uw link testen op de site voor ontwikkelaars

Uw advertenties targeten

Soms werkt targeting van gegevens niet perfect. Zo kan iemand uw app verwijderen zonder dat u daarvan een melding krijgt. Als uw advertentie wordt weergegeven aan iemand die uw app niet heeft geïnstalleerd, wordt de advertentie gepresenteerd als een advertentie voor app-installatie, inclusief een knop 'Installeren' waarmee gebruikers worden omgeleid naar de App Store. In uw conversierapporten kunt u nagaan hoe vaak uw app is gedownload als reactie op deze advertenties.