Om tillgångsrapportering för appkampanjer

Annonserna i appkampanjer skapas utifrån de tillgångar (som textförslag, bilder, videor och tillgångar från appbutikssidan) som du lägger till i samband med att du skapar kampanjen. När kampanjen väl körs kan du se resultatet av varje tillgång i tillgångsrapporten. I den här artikeln går vi igenom hur du kan hålla ett öga på appkampanjerna med hjälp av tillgångsrapportering.

Anvisningar

1. Klicka på Appkampanjer på navigeringsmenyn.
  2. Klicka på Kampanj på sidmenyn och sedan på namnet på den kampanj du vill granska.
  3. Klicka på Annonstillgångar
  4. Då ser du en sammanfattning av klick, exponeringar, kostnader och konverteringar för alla annonser som innehåller tillgången på raden.  Eftersom många annonser innehåller fler än en tillgång räknas vissa exponeringar på fler än en rad.
  5. Om du vill se hur olika nätverk eller konverteringstyper bidrog till resultatet av varje tillgång klickar du på segmenteringsikonen Segment .
  6. I kolumnen Resultatgruppering rankas tillgångarna utifrån hur många konverteringar de har genererat.
    1. ”Väntar” innebär att tillgången inte har behandlats av Google Ads och därför finns det inte någon resultatgrupperingsstatus ännu. Denna etikett avser endast resultatgrupperingsstatusen och påverkar inte visningen av tillgången.
    2. ”Inlärning pågår” innebär att kampanjen behöver mer data innan tillgången kan rankas.
    3. ”Låg”, ”Bra” och ”Bäst” är relativa rankningar av tillgångarna jämfört med andra tillgångar i samma kampanj och av samma typ.
      1. Obs! Dessa insikter bygger på ”alltid”, så om du jämför andra värden som CTR och CVR, ska du ändra tidsperioden till Alltid.
    4. Resultatgrupperingarna kan ändras med tiden beroende på olika faktorer som användarbeteende och effekter av nätverksblandning.

Tillgångsrapportering innehåller för närvarande inte automatiskt genererade tillgångar som kan innehålla ytterligare värden. Det gör att du inte kan förvänta dig att summan av alla tillgångsutgifter är samma som den övergripande kampanjutgiften.