Om automatisk budgivning för Shopping-kampanjer

Med automatiska budstrategier för Shopping kan du optimera dina annonsutgifter. Strategierna bevakar resultatet av kampanjen med hjälp av avancerad maskininlärning och anger ett bud i varje auktion så att du kan uppnå dina mål.

I den här artikeln beskriver vi de olika automatiska budstrategier som finns tillgängliga för Shopping-kampanjer och hur du väljer rätt strategi för dig.

Fördelar

• Du kan fokusera på generella mål och låta Smart Bidding ställa in det rätta budet åt dig. Oavsett om du vill dra fler besökare till din webbplats eller generera större intäkter för din verksamhet kan du med automatisk budgivning fokusera mer på kampanjens totala resultat och mindre på hur du ska välja det perfekta budet för varje produktgrupp.
  • Kampanjens tidigare resultat och framtida mål tas alltid med i beräkningen. Ange vilka resultatmål du vill uppnå, så anpassas den automatiska budstrategin i realtid och tar hänsyn till data om kampanjens tidigare klick eller konverteringar.

Exempel

Du vill maximera försäljningen för kategorin Skor och är villig att spendera tio kronor för varje försäljning på 50 kronor. Först ställer du in konverteringsspårning så att det registreras en konvertering för varje köp där värdet är köpesumman. Sedan ställer du in en automatisk budstrategi för din skokampanj. Du väljer Målavkastning på annonsutgift (ROAS) och anger ett målvärde på 500 %. Nu behöver du inte gissa vilka bud du ska lägga för att optimera resultatet. Budstrategin lägger bud åt dig i varje auktion genom att ta hänsyn till hur resultatet för var och en av dina produkter hjälper dig nå ditt mål.

Exempel

Du vill maximera antalet klick på produktsidorna på din webbplats och har angett en genomsnittlig daglig budget på 500 kronor. Därför ställer du in en automatisk budstrategi för din kampanj. Du använder den automatiska budstrategin Maximera klick och anger en budget på 500 kronor. Budstrategin lägger nu bud åt dig så att du ska få så många klick som möjligt för din budget.

Typer av automatiska budstrategier för Shopping-kampanjer

Mål Automatisk budstrategi Var den ska användas

Få så många klick som möjligt för din budget

Få fler webbplatsbesök

Få fler klick på produkter med låg trafik samtidigt som du håller dig inom ett visst belopp

Maximera klick anger bud automatiskt så att du ska få så många klick som möjligt inom ett visst målbelopp.

Kräver inte konverteringar

Läs om hur du ställer in Maximera klick för Shopping-kampanjer.

Kampanjer, annonsgrupper
Få fler konverteringar samtidigt som du har kontroll över dina bud

Förbättrad kostnad per klick (Förbättrad CPC) kan bidra till att du får fler konverteringar med manuell budgivning. Strategin justerar automatiskt ditt manuella bud uppåt eller nedåt utifrån sannolikheten för varje klick att leda till en konvertering.

Kräver konverteringar

Lär dig ange strategin Förbättrad CPC för Shopping-kampanjer.

Kampanjer, annonsgrupper
Få så många konverteringar som möjligt eller största möjliga konverteringsvärde samtidigt som du når din målavkastning på annonsutgift (ROAS) Din mål-ROAS representerar hur mycket du vill tjäna för varje krona som du spenderar på Google Ads.

Med Målavkastning på annonsutgift (ROAS) anges buden automatiskt för att maximera ditt konverteringsvärde samtidigt som du når en genomsnittlig avkastning på din annonsutgift.

Kräver konverteringar

Läs om hur du ställer in Mål-ROAS för Shopping-kampanjer.

Kampanjer, annonsgrupper