Om automatisk budgivning i Shopping-kampanjer

Denne artikkelen omhandler standard Shopping-kampanjer. For å få mest mulig ut av Google Ads-AI og vise annonser i alle Google-tjenester kan du prøve Performance Max-kampanjer i stedet.

Med automatiske budstrategier for Shopping kan du optimalisere annonsekostnadene. Ved hjelp av avansert AI overvåkes resultatene for kampanjene dine, og det angis automatisk et bud for hver auksjon i tråd med målene dine.

I denne artikkelen forklarer vi de ulike automatiske budstrategiene som er tilgjengelige for Shopping-kampanjer, og hvordan du skal velge riktig strategi.

Fordeler

• Du kan fokusere på overordnede mål og få de rette budene angitt automatisk via smart budgivning. Automatisk budgivning er gunstig uansett om du prøver å få flere besøkende til nettstedet ditt eller generere høyere inntekter til bedriften din. Du kan konsentrere deg om de samlede kampanjeresultatene og slippe å tenke på hva som er det perfekte budet for hver produktgruppe.
  • Kampanjens resultatlogg og fremtidige mål tas alltid med i betraktningen. Angi hvilke resultatmål du vil oppnå, så tilpasses den automatiske budstrategien i sanntid på grunnlag av tidligere klikk eller konverteringsdata for den aktuelle kampanjen.

Eksempel

Du ønsker å oppnå høyest mulig salg for kategorien «Sko», og du er villig til å bruke ti kroner per 50 kroner i salgsinntekter. Først konfigurerer du konverteringssporing slik at én konvertering rapporteres for hvert kjøp, der verdien er kjøpsbeløpet. Deretter definerer du en automatisk budstrategi for «Sko»-kampanjen. Du velger «Mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS)» som automatisk budstrategi, og angir 500 % som målverdi. Nå trenger du ikke å gjette på hvordan du skal by for å optimalisere resultatene. Budstrategien angir bud for deg i hver auksjon på grunnlag av resultatene for hvert enkelt av produktene dine, slik at du kan nå målet ditt.

Eksempel

Du ønsker å oppnå flest mulig klikk til produktsidene på nettstedet ditt, og du har angitt et gjennomsnittlig dagsbudsjett på 500 kroner. Du velger å definere en automatisk budstrategi for kampanjen din. Du velger «Maksimer antall klikk» som automatisk budstrategi, og angir et budsjett på 500 kroner. Denne budstrategien angir bud på dine vegne slik at du får flest mulig klikk for budsjettet ditt.

Typer av automatiske budstrategier for Shopping-kampanjer

Mål Automatisk budstrategi Hvor skal den brukes?

Få flest mulig klikk for budsjettet.

Få flere nettstedsbesøk.

Få flere klikk på produkter med lav trafikk samtidig som du holder deg innenfor et visst forbruk.

Kun tilgjengelig i standard Shopping-kampanjer.

Maksimer antall klikk fastsetter bud for at du skal få så mange klikk som mulig – uten at du overskrider målkostnaden du selv velger.

Konverteringer kreves ikke.

Finn ut hvordan du konfigurerer «Maksimer antall klikk» i Shopping-kampanjer.

Kampanjer og annonsegrupper

Få flest mulig konverteringer eller høyest mulig konverteringsverdi samtidig som du når ønsket mål for avkastning på annonsekostnadene (ROAS). Mål-ROAS representerer inntekten du ønsker å oppnå for hver krone du bruker i Google Ads.

Med mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS) angis det bud for at du skal få så høy konverteringsverdi som mulig, samtidig som du oppnår en gjennomsnittlig avkastning på annonsekostnadene som du har fastsatt.

Konverteringer kreves.

Finn ut hvordan du konfigurerer mål-ROAS i Shopping-kampanjer.

Kampanjer og annonsegrupper