Een campagne maken

Volgende stap: Uw bod en budget instellen

Met een campagne kunt u uw producten of services promoten in het uitgebreide netwerk van Google, dat bestaat uit zoekresultaten, websites, video's, mobiele apps, kaarten, Shopping-vermeldingen, enzovoort.

U kiest een campagnetype op basis van uw advertentiedoel, uw merkstrategie en hoeveel tijd u aan online adverteren kunt besteden.

Tip: Elk campagnetype heeft een eigen set targetingopties en advertenties. Met een campagne in het zoeknetwerk kunt u bijvoorbeeld tekstadvertenties bij zoekresultaten laten zien, terwijl u met een videocampagne videoadvertenties op YouTube laat lopen.

In dit artikel leggen we uit hoe u een nieuwe campagne maakt en vindt u voor elk campagnetype links om uw campagne in te stellen.

Opmerking: Google verbetert het introductieproces voor nieuwe gebruikers. Daarom krijgen nieuwe Google Ads-gebruikers mogelijk een geüpdatete workflow. De onderstaande content is van toepassing op Google Ads-gebruikers die hun Google Ads-account al hebben gemaakt en daarop zijn ingelogd. In 2023 wordt deze pagina geüpdatet met meer informatie.

Instructies (huidige gebruikers)

Een advertentiedoel en een conversiedoel kiezen

Het eerste wat u doet wanneer u een nieuwe campagne maakt, is een advertentiedoel kiezen. Nadat u dit doel heeft gekozen, wordt u door het proces geleid om conversiedoelen te kiezen. Aan de hand van deze doelen kunt u bepalen welk campagnetype het meest geschikt is om de beoogde doelgroep te bereiken.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

MAKEN IN MIJN ACCOUNT

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Kies uw campagnedoel en volg de aanwijzingen in Google Ads.
  6. Klik op Doorgaan.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Een campagnetype selecteren

Het campagnetype bepaalt op welke online locaties klanten uw advertenties te zien krijgen.

Elk campagnetype heeft een eigen set instelmogelijkheden en praktische tips. Bekijk de handleidingen aan het einde van deze instructies om het instellen van uw campagne af te ronden.

1. Selecteer een campagnetype. Als u een doel heeft geselecteerd, ziet u de campagnetypen die het meest geschikt zijn om dit doel te behalen.
  2. Als het gewenste campagnetype subtypen heeft, kiest u er 1.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Er wordt nu een pagina geopend waarop u instellingen kunt selecteren, advertentiegroepen kunt instellen en advertenties kunt maken. Volg de onderstaande handleidingen om deze stappen uit te voeren voor het gekozen campagnetype:

Tip: Misschien heeft u berichten gekregen met aanwijzingen om te voorkomen dat u bepaalde opties zo instelt dat u uw advertenties niet meer kunt laten lopen. Los eventuele problemen bij voorkeur op voordat u de campagne publiceert.

Als u een foutmelding krijgt wanneer u een nieuwe campagne maakt, verhelpt u de fouten voordat u verdergaat. Doet u dat niet, dan kunt u uw campagne mogelijk niet publiceren.

Instructies (nieuwe gebruikers)

Nieuwe gebruikers die een account in Google Ads maken, gaan naar de Google Ads-homepage en klikken op Nu starten. Als u zich aanmeldt, leidt Google u door de stappen om een campagne aan te bevelen en aan de slag te gaan met Google Ads.

Dit zijn de 3 stappen:

1. Bedrijfsinformatie toevoegen
  2. Campagnedoelen en budget instellen
  3. Betalingsgegevens opgeven

1. Bedrijfsinformatie toevoegen

Google vraagt om uw bedrijfsnaam en de URL van uw bedrijf, zodat we informatie kunnen verzamelen en u zo makkelijk mogelijk een account kunt maken. De informatie die u hier opgeeft, wordt later in het proces vooraf ingevuld.

Daarnaast kunt u bestaande accounts koppelen, zoals uw Google-bedrijfsprofiel of uw YouTube-kanaal. Als u deze informatie toevoegt, kan Google meer oplossingen op maat bieden voor uw campagne.

2. Campagnedoelen en budget instellen

Nadat u uw bedrijfsinformatie heeft toegevoegd, vraagt Google wat uw doel voor deze campagne is. Lees Over campagnedoelen in Google Ads voor meer informatie. Op basis van het gekozen doel leidt Google u naar het campagnetype dat het best aansluit bij uw behoeften.

Op basis van het gekozen campagnetype selecteert u uw instellingen, stelt u advertentiegroepen in en maakt u uw advertenties. Gebruik de onderstaande handleidingen om deze stappen uit te voeren voor het gekozen campagnetype:

• Performance Max: vind waardevolle klanten via alle kanalen
  • In het zoeknetwerk: tekstadvertenties bij zoekresultaten
  • Display: beeldadvertenties op websites
  • Video: videoadvertenties op YouTube
  • Shopping: productvermeldingen op Google
  • Genereren van vraag: adverteren in online feeds
  • App: uw app promoten via een groot aantal kanalen
  • Lokaal: uw locaties promoten via een groot aantal kanalen
  • Slimme: tijd besparen met vereenvoudigd campagnebeheer

Gebruik de automatische stappen om uw betalingsgegevens op te geven.

3. Betalingsgegevens opgeven

Als laatste leidt Google Ads u door de stap om uw factureringsgegevens op te geven. De onderwerpen onder Account en facturering van Google bieden hierover meer informatie.