Seurannan määrittäminen ValueTrack-parametrien avulla

ValueTrack-parametrien avulla voidaan kerätä tietoja mainosklikkausten lähteistä. Lisäämällä näitä parametreja mainoksiisi ja kampanjoihisi voit saada selville esimerkiksi sen, ovatko mainostesi klikkaukset peräisin mobiililaitteista, ja jos ovat, niin missä käyttäjät olivat mainoksen klikkaushetkellä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten lisäät ValueTrack-parametreja URL-valinnat-kohdassa. Suosittelemme käyttämään ValueTrack-parametreja seurantamallissa, mutta voit lisätä niitä myös lopulliseen URL-osoitteeseen ja omiin parametreihin.

Huom. ValueTrack-tunnukset ovat 64-bittisiä.

Ennen kuin aloitat

Jos ValueTrack-parametrit tai seuranta ovat sinulle uusia asioita, tutustu alla oleviin linkkeihin.

Näin se toimii

Tili‑, kampanja‑ ja mainosryhmätason seurantamalleissa on oltava lopullisen URL-osoitteen lisäämisessä käytettävä ValueTrack-parametri, kuten {lpurl}. Kun mainostasi klikataan, nämä parametrit lisätään lopulliseen URL-osoitteeseen. Jos et sisällytä seurantamalliisi URL-osoitteen lisäysparametria, laskeutumissivusi URL-osoite ei toimi oikein.

Jos haluat lisätä useamman kuin yhden ValueTrack-parametrin samaan URL-osoitteeseen, liitä ne URL-osoitteeseesi käyttämällä et-merkkiä (&): {lpurl}?matchtype={matchtype}&device={device}.

Huom. Dynaamiset hakumainokset ja automaattiset kohteet edellyttävät ValueTrack-parametreja, jotka lisäävät lopullisen URL-osoitteen (esim. {lpurl}, {escapedlpurl}, {lpurl+2}) kaikilla tasoilla.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa ja seuraa jotakin alla olevista määritysohjeista.
Seurantamallin määrittäminen ja muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla kampanjatasolla
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa yläreunasta Asetukset-välilehteä ja valitse Kampanja-asetukset.
  5. Lisää Seurantamalli-sarake taulukkoon.
    1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
    2. Laajenna Attribuutit-vaihtoehto ja valitse Seurantamalli.
    3. Klikkaa Käytä.
  6. Vieritä taulukkoa alareunan vaakasuuntaisen vierityspalkin avulla, kunnes löydät lisätyn sarakkeen.
  7. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan kohteen päälle.
  8. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Edit.
  9. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  10. Klikkaa Testaa testataksesi seurantamallia.
  11. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen ja muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla mainosryhmätasolla
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Lisää Seurantamalli-sarake taulukkoon.
    1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
    2. Laajenna Attribuutit-vaihtoehto ja valitse Seurantamalli.
    3. Klikkaa Käytä.
  5. Vieritä taulukkoa alareunan vaakasuuntaisen vierityspalkin avulla, kunnes löydät lisätyn sarakkeen.
  6. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan kohteen päälle.
  7. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Edit.
  8. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  9. Klikkaa Testaa testataksesi seurantamallia.
  10. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen ja muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla mainostasolla
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainokset.
  4. Vie hiiri mainoksen päälle.
  5. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Edit ja valitse Muokkaa.
  6. Laajenna Mainoksen URL-vaihtoehdot.
  7. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  8. Klikkaa Testaa testataksesi seurantamallia.
  9. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen ja muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla sivustolinkkitasolla
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa "Elementtityyppi"-linkkiä ja valitse Sivustolinkki.
  5. Vie hiiri jonkin elementin päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Edit.
  6. Klikkaa Muokkaa ja laajenna sitten Sivustolinkin URL-valinnat.
  7. Muokkaa seurantamallia tai kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype}-parametria, seurantamallisi on {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  8. Klikkaa Testaa testataksesi seurantamallia.
  9. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen ja muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla avainsanatasolla
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Hakuavainsanat.
  3. Lisää Seurantamalli-sarake taulukkoon.
    1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
    2. Laajenna Attribuutit-vaihtoehto ja valitse Seurantamalli.
    3. Klikkaa Käytä.
  4. Vieritä taulukkoa alareunan vaakasuuntaisen vierityspalkin avulla, kunnes löydät lisätyn sarakkeen.
  5. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan merkinnän päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Edit.
  6. Kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {matchtype} -parametria, seurantamallisi on {lpurl}?matchtype={matchtype}.
  7. Klikkaa Tallenna.
Seurantamallin määrittäminen ja muokkaaminen ValueTrack-parametrien avulla dynaamisten mainoskohteiden tasolla
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ja klikkaa sitten Dynaamiset mainoksen kohdennukset ‑sivuvalikkoa.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava sivuvalikon alareunasta + Lisää, jotta näet kohdan Dynaamiset mainoksen kohdennukset.
  3. Lisää Seurantamalli-sarake taulukkoon.
    1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
    2. Laajenna Attribuutit-vaihtoehto ja valitse Seurantamalli.
    3. Klikkaa Käytä.
  4. Vieritä taulukkoa alareunan vaakasuuntaisen vierityspalkin avulla, kunnes löydät lisätyn sarakkeen.
  5. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan merkinnän päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Edit.
  6. Kirjoita {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten et-merkeillä (&) erotettuina kaikki ValueTrack-parametrit, joita haluat käyttää. Jos haluat esimerkiksi käyttää {targetid}parametria, seurantamallisi on {lpurl}?targetid={targetid}.
  7. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Varo lisäämästä välilyöntejä URL-osoitteisiin, sillä muuten URL-osoitteet ja seuranta eivät toimi.

Datassasi saattaa näkyä merkintä %20 välilyönnin sijaan esimerkiksi kahdesta sanasta muodostuvan avainsanan sanojen välissä. Merkintää %20 käytetään välilyönnin sijaan, jotta URL-osoite toimii oikein.

Käytettävissä olevat ValueTrack-parametrit

Lopullinen URL, seurantamalli tai muokattu parametri

Parametri Parametrin palauttama arvo
{campaignid} Kampanjan tunnus (käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tilitasolla ja haluat tietää, mistä kampanjasta mainos oli peräisin).
{adgroupid} Mainosryhmän tunnus (käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tili- tai kampanjatasolla ja haluat tietää, mistä mainosryhmästä mainos oli peräisin).
{feeditemid} Klikatun syötepohjaisen tai vanhan elementin tunnus. Päivitä URL-osoite, jotta ValueTrack-parametria tuetaan päivitetyissä elementeissä.
{extensionid} Klikatun elementtipohjaisen tai päivitetyn elementin tunnus. Päivitä URL-osoite, jotta ValueTrack-parametria tuetaan päivitetyissä elementeissä.
{targetid}

Tunnus, joka viittaa mainoksen käynnistäneeseen avainsanaan (kwd), dynaamisen hakumainoksen kohteeseen (dsa), uudelleenmarkkinointilistan kohteeseen (aud), tuoteosioon (pla) tai hotelliryhmän osioon (hpi)

Jos kohteiden tunnuksia on monta, ne näkyvät tässä järjestyksessä: aud, dsa, kwd, pla, hpi. Jos esimerkiksi lisäät mainosryhmääsi uudelleenmarkkinointilistan (ehdon tunnus 456) ja valitset kohteeksi avainsanatunnuksen 123, {targetid} korvautuu arvolla "aud-456:kwd-123".

Huom. {targetid} ei sisällä asiasta kiinnostunutta ja ostoaikeissa olevaa yleisöä.

{loc_interest_ms} Sen asiakasta kiinnostavan sijainnin tunnus, joka on vaikuttanut mainoksen käynnistymiseen. Katso sijaintitunnukset kehittäjäsivustolta. Tämä raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joiden mainokset näkyvät kohdistusalueitasi hakeville käyttäjille.
{loc_physical_ms} Klikkauksen maantieteellisen sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjäsivustolta. Tämä raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joiden mainokset näkyvät kohdistusalueillasi oleville käyttäjille.
{matchtype} Mainoksesi käynnistäneen avainsanan vastaavuustyyppi: e (tarkka vastaavuus), p (lausekevastaavuus) tai b (laaja vastaavuus).
{network} Klikkauksen alkuperä: g (Google Haku), s (hakukumppani), d (Display-verkosto), u (Älykäs Shopping-kampanja, ytv (YouTube-videot) tai vp (Googlen videokumppanit)
{device} Laite, josta klikkaus on peräisin: m (mobiililaite, myös WAP-laitteet), t (tabletti) ja c (tietokone).
{devicemodel}

Sen puhelimen tai tabletin malli, josta klikkaus on tullut (esimerkiksi Apple+iPhone).

Huom. Tämä on käytettävissä vain Display-verkoston kampanjoissa.

{gclid} Mainosklikkaukseen liittyvä Googlen klikkaustunnus
{ifmobile:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi on klikattu puhelimella.
{ifnotmobile:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi on klikattu tietokoneella tai tabletilla.
{ifsearch:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi on klikattu Google-hakuverkoston sivustolla.
{ifcontent:[value]} Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi on klikattu Google Display ‑verkoston sivustolla.
{creative} Mainoksesi yksilöllinen tunnus.
{keyword}

Hakuverkostossa hakulauseketta vastaava tilisi avainsana (paitsi käytettäessä Dynaamista hakumainosta, jolloin palautettava arvo on tyhjä).

Display-verkostossa sisältöä vastaava tilisi avainsana.

{placement} Sisältösivusto, jolla mainostasi on klikattu (avainsanoihin kohdistetuissa kampanjoissa), tai sen sivuston vastaavaan sijoitteluun kohdistamisen ehdot, jolla mainostasi on klikattu (sijoitteluun kohdistetuissa kampanjoissa).
{target} Sijoittelun kategoria (toimii vain sijoitteluun kohdistetuissa kampanjoissa).
{param1} Creative-parametri 1, kun käytät AdParamServicea Google Ads APIssa (AdWords APIssa).
{param2} Creative-parametri 2, kun käytät AdParamServicea Google Ads APIssa (AdWords APIssa).
{random} Googlen luoma satunnainen numero (etumerkitön 64-bittinen kokonaisluku), jota käytetään yleisesti sivun päivityksen pakottamiseen.
{ignore} Tämä parametri ohittaa lopullisen URL-osoitteen seurantaelementit, jotta indeksointi ei ruuhkaudu verkkosivustollasi. Sitä voidaan käyttää vain lopullisessa URL-osoitteessa tai lopullisessa mobiili-URL-osoitteessa.
Vain seurantamalli

Suositus

Parametri Parametrin palauttama arvo
{lpurl}

Lopullinen URL. URL-osoitteessa käytetään koodinvaihtomerkkejä, ellet lisää {lpurl}-parametria seurantamallisi alkuun. Jos {lpurl} ei ole seurantamallin alussa, se ohittaa merkit ?, =, ", #, \t ja ' sekä [välilyönnin].

Esimerkki

Lopullinen URL: http://example.com

Seurantamalli: {lpurl}?matchtype={matchtype}

Laskeutumissivun URL-osoite: http://example.com?matchtype={matchtype}

Tarkennettu

Parametri Parametrin palauttama arvo
{lpurl+2} Lopullinen URL-osoite, jossa on kaksi koodinvaihtomerkkiä. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{lpurl+3} Lopullinen URL-osoite, jossa on kolme koodinvaihtomerkkiä. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{unescapedlpurl} Lopullinen URL-osoite, jossa ei ole koodinvaihtomerkkejä.
{escapedlpurl} Lopullinen URL-osoite, jossa on koodinvaihtomerkkejä. Ohittaa merkit :, /, ?, = ja %.
{escapedlpurl+2} Lopullinen URL-osoite, jossa on kaksi koodinvaihtomerkkiä. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{escapedlpurl+3} Lopullinen URL-osoite, jossa on kolme koodinvaihtomerkkiä. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.

Jos haluat käyttää näitä ValueTrack-parametreja muiden URL-parametrien kanssa seurantamallissasi, lisää seuraavat merkit ValueTrack-parametrin perään. Muutoin verkkosivustosi tai kolmannen osapuolen järjestelmäsi ei välttämättä tallenna URL-parametreistasi saapuvia tietoja oikein.

Parametri Sijainti seurantamallissa Parametrin jälkeen tuleva teksti Esimerkki
{lpurl} Alussa ? {lpurl}?
{lpurl} Ei alussa %3F {lpurl}%3F
{lpurl+2} Ei alussa %253F {lpurl+2}%253F
{lpurl+3} Ei alussa %25253F {lpurl+3}%25253F
{unescapedlpurl} Missä tahansa ? {unescapedlpurl}?
{escapedlpurl} Missä tahansa %3F {escapedlpurl}%3F
{escapedlpurl+2} Missä tahansa %253F {escapedlpurl+2}%253F
{escapedlpurl+3} Missä tahansa %25253F {escapedlpurl+3}%25253F

Jos lopullisessa URL-osoitteessasi on jo kysymysmerkki, Google Ads korvaa kysymysmerkin seurantamallissa et-merkillä (&) tai oikein ohitetulla et-merkin versiolla.

Vain lopullinen URL

Parametri Toiminta
{ignore} Tämä parametri ohittaa lopullisen URL-osoitteen seurantaelementit, jotta indeksointi ei ruuhkaudu verkkosivustollasi. Sitä voidaan käyttää vain lopullisessa URL-osoitteessa tai lopullisessa mobiili-URL-osoitteessa. Jos lopullinen URL-osoite on esimerkiksi http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d eivätkä kysymysmerkin jälkeiset seurantatiedot aiheuta laskeutumissivun vaihtumista, voit lisätä {ignore}-parametrin seurantatietojesi edelle osoittaaksesi, että loppuosa on pelkkää seurantatietoa. Tässä on esimerkki: http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Seuraavat seikat on syytä pitää mielessä käytettäessä {ignore}-parametria:

• {ignore}-parametria ei voi upottaa muihin ValueTrack-parametreihin (esimerkiksi {ifmobile:{ignore}} ei ole sallittu).
  • {ignore}-parametria on käytettävä lopullisessa URL-osoitteessa, jos kolmas osapuoli pystyy muokkaamaan mitä tahansa lopullisen URL-osoitteen osaa, kun käyttäjä klikkaa mainostasi. Lue lisää toimituksellisista käytännöistämme.

Esimerkki

Lopullinen URL-osoite: http://www.example.com/product?p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Seurantatiedot: p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Jos URL-osoitteen kysymysmerkin jälkeiset seurantatiedot eivät aiheuta laskeutumissivun vaihtumista, voit lisätä {ignore}-parametrin seurantatietojen edelle osoittaaksesi, että loppuosa on pelkkää seurantatietoa.

Lopullinen URL ja {ignore}

http://www.example.com/product?{ignore}p1=a&p2=b&p3=c&p4=d

Vain Shopping-kampanjat

Voit käyttää alla olevia parametreja Shopping-tuotemainoksissa.

Parametri Parametrin palauttama arvo
{adtype}

Parametri palauttaa jonkin seuraavista arvoista Shopping-tuotemainosten yhteydessä:

• pla, jos klikkaus on lähtöisin Shopping-mainoksesta
  • pla_multichannel, jos klikattu Shopping-mainos sisälsi verkkokanavia ja paikallisia Shopping-kanavia

• pla_with_promotion, jos klikattu Shopping-mainos sisälsi kauppiaan tarjouksen

• pla_with_pog, jos klikkaus on peräisin Ostot Googlessa ‑ominaisuutta käyttävästä Shopping-mainoksesta.

{merchant_id} Klikatun Shopping-mainoksen suoraan omistavan Kauppiaskeskus-tilin tunnus.
{product_channel} Sen Shopping-kanavan tyyppi (verkko tai paikallinen), jossa klikatussa Shopping-mainoksessa olevaa tuotetta myydään. Jos mainos sisältää molemmat Shopping-kanavien tyypit, {product_channel} näyttää klikatun kanavan tyypin ("online" tai "local") ja {adtype} näyttää arvon pla_multichannel.
{product_id} Klikatussa mainoksessa näytetyn tuotteen tunnus Kauppiaskeskuksen tietosyötteen mukaisesti.
{product_country} Klikatussa mainoksessa olevan tuotteen myyntimaa.
{product_language} Tuotetietojen kieli Kauppiaskeskuksen tietosyötteen mukaisesti.
{product_partition_id} Sen tuoteryhmän yksilöllinen tunnus, johon klikattu tuotemainos kuuluu.
{store_code} Shopping-kampanjoiden paikallisille tuotteille on käytössä paikallisen kaupan yksilöllinen tunnus. Tässä parametrissa voi olla enintään 60 merkkiä.

Vain Videokampanjat

Parametri Parametrin palauttama arvo
{adgroupid} Mainosryhmän tunnus (käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tili- tai kampanjatasolla ja haluat tietää, mistä mainosryhmästä mainos oli peräisin).
{campaignid} Kampanjan tunnus (käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tilitasolla ja haluat tietää, mistä kampanjasta mainos oli peräisin).
{creative} Mainoksesi yksilöllinen tunnus.
{device} Laite, josta klikkaus on peräisin: m (mobiililaite, myös WAP-laitteet), t (tabletti) ja c (tietokone).
{loc_interest_ms} Sen asiakasta kiinnostavan sijainnin tunnus, joka on vaikuttanut mainoksen käynnistymiseen. Katso sijaintitunnukset kehittäjäsivustolta. Tämä raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joiden mainokset näkyvät kohdistusalueitasi hakeville käyttäjille.
{loc_physical_ms} Klikkauksen maantieteellisen sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjäsivustolta. Tämä raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joiden mainokset näkyvät kohdistusalueillasi oleville käyttäjille.
{network}
{placement} Sisältösivusto, jolla mainostasi on klikattu (avainsanoihin kohdistetuissa kampanjoissa), tai sen sivuston vastaavaan sijoitteluun kohdistamisen ehdot, jolla mainostasi on klikattu (sijoitteluun kohdistetuissa kampanjoissa).
{sourceid}

Vain Hotellikampanjat

Parametri Parametrin palauttama arvo
{hotelcenter_id} Sen Hotel Center ‑tilin tunnus, joka on linkitetty klikatun mainoksen kampanjaan.
{hotel_id} Hotellin tunnus kampanjaan liittyvän tilin hotellisyötteessä.
{hotel_partition_id} Sen hotelliryhmän yksilöllinen tunnus, johon klikattu hotellimainos kuuluu.
{hotel_adtype}
  • Hotelli, jos käyttäjä on klikannut hotellin mainosta
  • Huone, jos käyttäjä on klikannut huonepaketin mainosta
{travel_start_day} {travel_start_month} {travel_start_year} Mainoksessa näkyvän saapumispäivän päivä, kuukausi ja vuosi.
{travel_end_day} {travel_end_month} {travel_end_year} Mainoksessa näkyvän lähtöpäivän päivä, kuukausi ja vuosi.
{advanced_booking_window} Mainoksen klikkauksen päivämäärän ja mainostetun saapumispäivän välisten päivien määrä (esimerkiksi jos mainosta on klikattu 5.6. ja saapumispäivä on 8.6., arvo on 3).
{date_type}
  • "default", jos Google on valinnut alkamis- ja päättymispäivät (jotta käyttäjä näkee edustavat hinnat)
  • "selected", jos loppukäyttäjä on valinnut päivämäärät itse päivämäärävalitsimesta
{number_of_adults} Mainoksessa näkyvässä huoneessa yöpyvien aikuisten määrä
{price_displayed_total} Huoneen kokonaishinta käyttäjän paikallisessa valuutassa
{price_displayed_tax} Verot ja maksut käyttäjän paikallisessa valuutassa
{user_currency} Kolmikirjaiminen valuuttakoodi, joka ilmaisee käyttäjän paikallisen valuutan. Tätä valuuttaa käytetään myös seuraavissa arvoissa: {price_displayed_total} ja {price_displayed_tax}. Esimerkiksi "USD" tai "CAD".
{user_language} Kaksikirjaiminen kielikoodi, joka ilmaisee mainoksen kielen (esimerkiksi "en" tai "fr")
{adtype} Klikatun matkailumainoksen tyyppi
  • "travel_booking", jos käyttäjä on klikannut varausmoduulia
  • "travel_promoted", jos käyttäjä on klikannut hotellipromomainosta
{rate_rule_id} Minkä tahansa klikatun erikoishinnan tunnus. Matkailualan mainostajat voivat halutessaan tarjota ehdollisia hintoja tietyille käyttäjille (esim. kanta-asiakkaille), tiettyjen laitteiden käyttäjille (esim. alennusta mobiilikäyttäjille) ja tietyissä maissa oleville käyttäjille.

Kysynnän kasvatus ‑mainoskampanjat

Seuraavia ValueTrack‑parametreja ei tueta Kysynnän kasvatus ‑mainoksissa:

• {placement}
  • {target}
  • {keyword}
  • {ifsearch:[value]}
  • {ifcontent:[value]}

Tarkista tuetut arvot Käytettävissä olevat ValueTrack-parametrit ‑osiosta.

Maksimitulokset-kampanjat

Jotkin ValueTrack-parametrit ovat täysin tuettuja Maksimitulokset-kampanjoissa. Parametrit, joilla on rajallinen tuki, koskevat vain tiettyjä kanavia tai kampanjan mainosmuotoja.

Parametri Yhteensopivuus Parametrin palauttama arvo
{adtype} Rajallinen tuki Klikatun mainoksen tyyppi:
  • pla, jos klikkaus on lähtöisin Shopping-mainoksesta
  • pla_multichannel, jos klikattu Shopping-mainos sisälsi verkkokanavia ja paikallisia Shopping-kanavia
  • pla_with_promotion, jos klikattu Shopping-mainos sisälsi kauppiaan tarjouksen
  • pla_with_pog, jos klikkaus on peräisin Ostot Googlessa ‑ominaisuutta käyttävästä Shopping-mainoksesta.
{campaignid} Täysi tuki Kampanjan tunnus (käytä tätä, kun olet määrittänyt seurantatiedot tilitasolla ja haluat tietää, mistä kampanjasta mainos oli peräisin).
{device} Täysi tuki Laite, josta klikkaus on peräisin: m (mobiililaite, myös WAP-laitteet), t (tabletti) ja c (tietokone).
{gclid} Rajallinen tuki Mainosklikkaukseen liittyvä Googlen klikkaustunnus
{ifmobile:[value]} Täysi tuki Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi on klikattu puhelimella.
{ifnotmobile:[value]} Täysi tuki Tekstin [value] korvannut teksti, jos mainostasi on klikattu tietokoneella tai tabletilla.
{loc_interest_ms} Täysi tuki Sen asiakasta kiinnostavan sijainnin tunnus, joka on vaikuttanut mainoksen käynnistymiseen. Katso sijaintitunnukset kehittäjäsivustolta. Tämä raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joiden mainokset näkyvät kohdistusalueitasi hakeville käyttäjille.
{loc_physical_ms} Täysi tuki Klikkauksen maantieteellisen sijainnin tunnus. Katso sijaintitunnukset kehittäjäsivustolta. Tämä raportoidaan vain sellaisten kampanjoiden osalta, joiden mainokset näkyvät kohdistusalueillasi oleville käyttäjille.
{lpurl} Täysi tuki

Lopullinen URL. URL-osoitteessa käytetään koodinvaihtomerkkejä, ellet lisää {lpurl}-parametria seurantamallisi alkuun. Jos {lpurl} ei ole seurantamallin alussa, siinä vaihdetaan merkit ?, =, ", #, \t ja ' sekä [välilyönti].

Esimerkki

Lopullinen URL: http://example.com

Seurantamalli: {lpurl}?matchtype={matchtype}

Laskeutumissivun URL-osoite: http://example.com?matchtype={matchtype}

{lpurl+2} Täysi tuki Lopullinen URL-osoite, jossa on kaksi koodinvaihtomerkkiä. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{lpurl+3} Täysi tuki Lopullinen URL-osoite, jossa on kolme koodinvaihtomerkkiä. Hyödyllinen, kun peräkkäisiä uudelleenohjauksia on useita.
{merchant_id} Rajallinen tuki Klikatun Shopping-mainoksen suoraan omistavan Kauppiaskeskus-tilin tunnus.
{product_channel} Rajallinen tuki Sen Shopping-kanavan tyyppi (verkko tai paikallinen), jossa klikatussa Shopping-mainoksessa olevaa tuotetta myydään. Jos mainos sisältää molemmat Shopping-kanavien tyypit, {product_channel} näyttää klikatun kanavan tyypin ("online" tai "local") ja {adtype} näyttää arvon pla_multichannel.
{product_country} Rajallinen tuki Klikatussa mainoksessa olevan tuotteen myyntimaa.
{product_id} Rajallinen tuki Klikatussa mainoksessa näytetyn tuotteen tunnus Kauppiaskeskuksen tietosyötteen mukaisesti.
{product_language} Rajallinen tuki Tuotetietojen kieli Kauppiaskeskuksen datasyötteen mukaisesti.
{random} Täysi tuki Googlen luoma satunnainen numero (etumerkitön 64-bittinen kokonaisluku), jota käytetään yleisesti sivun päivityksen pakottamiseen.