Bruk en produktfeed for å vise produktene dine i Demand Gen-kampanjer

Demand Gen-kampanjer bidrar til handling og engasjement på YouTube, Discover og Gmail. Dermed er disse kampanjene ideelle for annonsører som vil vise visuelt flotte annonser i flere formater på Googles aller mest effektive plattformer. Via Demand Gen-kampanjer kan annonsører finne forbrukere og omsette dem i konverterende kunder ved hjelp av engasjerende, relevante og visuelt flotte reklamer som fanger folks oppmerksomhet og stimulerer til handling i de rette øyeblikkene. Med produktfeeder kan du gjøre Demand Gen-kampanjer om til en virtuell butikkfront og dermed øke sjansene for at kundene handler hos nettopp deg.

Hvis du er forhandler, har du kanskje en produktkatalog du bruker i annonseringen. I så fall er det svært gunstig å lagre produktkatalogen i Google Merchant Center-produktfeeden, for med den kan du nå ut til flere millioner potensielle kunder som oppdager, utforsker og kjøper produkter.

Bruk produktfeeder sammen med Demand Gen for å gjøre bilde- eller videoannonsene dine om til en virtuell butikkfront. Med denne reklametypen kan du vise produktbilder brukerne kan bla seg gjennom, og du kan inspirere kundene til å besøke nettstedet ditt for å finne ut mer om bedriften eller kjøpe noe.

Fordeler

• Effektivt: Markedsfør rett produkt til rett målgruppe på riktig tidspunkt. Googles maskinlæring utleder brukernes interesser og intensjon automatisk og velger ut relevante produkter, slik at du kan nå målet ditt for maksimering av antall konverteringer, mål-CPA eller mål-ROAS.
  • Enkelt: I stedet for å opprette en egen annonse for hvert produkt du markedsfører, kan du knytte Google Merchant Center-feeden din til en ny generer etterspørsel-kampanje. Med bildene og den detaljerte produktinformasjonen i feeden har du et rikt utvalg av markedsføringsinnhold for annonsene som vises automatisk til potensielle kunder.
  • Fleksibelt: Kombiner de skreddersydde produktene dine med bestemte målgruppesegmenter, samtidig som du markedsfører produktene dine ved hjelp av bilde- og videoformater (korte og lange videoer).

Forutsetninger

1. Konfigurer Google Merchant Center-kontoen. Finn ut hvordan du registrerer deg for Google Merchant Center.
  2. Opprett en feed for Google Merchant Center-kontoen. Finn ut mer om feeder og spesifikasjoner for produktinformasjon. Det kan ta opptil 3 dager før nye produktfeeder blir godkjent, så det er lurt å ta dette med i betraktningen når du planlegger kampanjer.
  3. Finn ut hvordan du kan knytte Merchant Center-kontoen sammen med Google Ads-kontoen din.
  4. Sørg for at du slår på «Shopping-annonser» som destinasjon i Google Merchant Center.
  5. Vi anbefaler at du presenterer produktene dine i kvadratiske bilder (1 : 1), slik at produktannonsene dine får best mulig dekning. Bilder med et forhold på 0,6–1,4 oppnår tilstrekkelig dekning.
  6. Gjør deg kjent med retningslinjene for Google Ads, retningslinjene for Shopping-annonser og retningslinjene for produktfeeder for Demand Gen.
  7. Finn ut mer om feilsøking av produktfeeder.

Anbefalte fremgangsmåter

Følg disse anbefalte fremgangsmåtene for å oppnå best mulige resultater med kampanjene for identifisering av potensielle kunder eller remarketingkampanjene med produktfeeder. Med kampanjer for identifisering av potensielle kunder kan du oppnå en rekke mål, for eksempel salg, engasjement og salg på nettstedet. Remarketingkampanjer fokuserer vanligvis på bestemte mål.

Målretting mot steder og regioner

Hvis Google Merchant Center-feeden er konfigurert for målretting mot flere regioner, men du bare vil målrette kampanjen mot enkelte av disse regionene, velger du de ønskede målrettingsstedene når du oppretter kampanjen, eller i kampanjeinnstillingene. Under annonseleveringen matcher Demand Gen produktene med brukere fra oppføringslandet. Men du må påse at kampanjens målretting mot steder/regioner er i tråd med stedene du angir for produktene i Google Merchant Center-kontoen.

Produktgrupper

Ta med så mange produkter som mulig som er relevante og samsvarer godt med målgruppene og de andre elementene du har lagt til i kampanjen. Du må ta med minst 4 kvalifiserte produkter for at kampanjen skal fungere godt, og vi anbefaler at du tar med minst 50 produkter for å oppnå så gode resultater som mulig.

Tips: Hvis produktutvalget ditt er for snevert, kan det påvirke muligheten du har til å få vist det mest relevante produktet til hver enkelt bruker.

Bud og budsjetter

• Hvis du rapporterer konverteringsverdier, kan du bruke budstrategien som er basert på et mål for avkastningen på annonsekostnadene (mål-ROAS). Denne strategien har automatisk budgivning i sanntid for at du skal nå det ønskede ROAS-målet, og dette skjer ved at konverteringsverdiene analyseres og brukes til å anslå fremtidige konverteringer og tilknyttede verdier.
  • Sammenlign KPI-ene dine med de sosiale kanalene du bruker siden generer etterspørsel-annonser kjøres på feedbaserte annonseplasseringer med annonseformater for sosiale medier.
  • Det anbefalte dagsbudsjettet er ti ganger høyere enn mål-CPA-en eller forventet CPA, eller minst USD 100 til USD 500 per dag, hva enn som er høyest.
Tips: Akkurat som med standard generer etterspørsel-kampanjer bør du vente i 1–2 uker før du gjør endringer i budet eller budsjettet for kampanjen.

Reklamer

Elementer for produktfeedannonser fylles hovedsakelig ut fra Google Merchant Center-katalogen din. Du må likevel legge til disse annonsedetaljene:
  • Bilde- og produktannonse (anbefales): Legg til bilder i produktannonsene. Bildet kan være et alternativ eller en reserveløsning når detaljert produktinformasjon ikke kan vises, slik at annonsene kan formidles til flere brukere.
  • Video- og produktannonse (anbefales): Legg til videoer i produktannonsene for å få større rekkevidde i YouTube-plasseringer der du kan vise fengende annonseformater med integrert shopping. Last opp videoer i 3 høyde/bredde-forhold (vertikal, liggende og kvadratisk) for å optimalisere visningen. Med en vertikal video kan annonsen vises i YouTube Shorts, som i snitt har over 50 milliarder daglige avspillinger.
  • Annonseoverskrift og -beskrivelse: Bruk overskriften og beskrivelsen på annonsenivå til å presentere butikkfronten eller det generelle tilbudet. Merk: Du kan bare bruke én overskrift og én beskrivelse.
    • Eksempel: «Fri frakt for alle produkter» eller «10 % rabatt i hele butikken».

Tips: Vi anbefaler at du konfigurerer både en bilde- og produktannonse og en video- og produktannonse for å maksimere resultatene og få best mulig format- og plasseringsdekning.

Google Merchant Center

• Sørg for at du tar med presise produktspesifikasjoner i feeden din.
  • Sørg for at produktfeeden bare inneholder varer som faktisk tilbys i de landene du målretter annonsen mot. Produkters tilgjengelighet i kampanjer er basert på innstillingene i den aktuelle produktfeeden.
  • (Anbefalt) Bruk Google Merchant Center-attributtet kort tittel [short_title] for å fange folks oppmerksomhet med produktannonsene dine.
    • Bruk raske og fengende titler, som vanligvis er kortere enn 65 tegn, som kan tiltrekke seg brukernes oppmerksomhet mens de blar gjennom innhold.
    • Unngå attributter som er spesifikke for produktvarianter, for eksempel kjønn eller størrelser.
  • Bruk item_group_id-attributtet i store selgerfeeder der det finnes identiske eller lignende varer. Med dette attributtet kan du gruppere produktvarianter i feeden, slik at vi ikke viser dupliserte produktbilder i annonsen.
  • Det kan ta opptil 3 dager før nye produktfeeder blir godkjent, så det er lurt å ta dette med i betraktningen når du planlegger kampanjer.

Vi anbefaler at du presenterer produktene dine i kvadratiske bilder (1 : 1), slik at produktannonsene dine får best mulig dekning. Bilder med et forhold på 0,6–1,4 oppnår tilstrekkelig dekning.

Finn ut mer om hvordan du kan oppmuntre til handlinger i Googles personlig tilpassede feeder med Demand Gen-kampanjer.

Veiledning

Opprett kampanjer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen, som lanseres for alle annonsører i 2024. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du sjekke kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i navigasjonspanelet i Google Ads til å finne siden du søker etter.

Trinn 1/5: Opprett en ny kampanje eller legg til produktfeeden i en eksisterende kampanje

Opprett nye kampanjer

Du kan duplisere, slette og opprette nye kampanjer (eller annonsegrupper) fra navigasjonsmenyen til venstre.

1. Klikk på menyen med tre prikker ved siden av «Kampanje» i navigasjonsmenyen og deretter på Legg til nye kampanjer.
  2. Oppgi kampanjenavnet.
  3. Klikk på Kjør en kampanje med produktfeeder, og velg Google Merchant Center-kontoen din.
    • Merk: Hvis Google Merchant Center-kontoen din ikke vises, må du påse at du innfrir alle forutsetningene ovenfor.

Legg til produktfeeder i eksisterende kampanjer

1. Klikk på den eksisterende Demand Gen-kampanjen i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på blyantikonet Icon representing edit og deretter på Endre kampanjen.
  3. Hvis du har en Merchant Center-feed, skal det vises en Produktfeeder-fane under kampanjenavnet.
    • Hvis du ikke ser Produktfeeder-fanen, må du påse at du innfrir alle forutsetningene ovenfor.
  4. Du kan velge bestemte produkter eller ta med hele feeden i kampanjen.
  5. Klikk på Lagre alle endringer.
  6. Følg trinn 4–5 for å velge produktfiltre og opprette annonser.

Trinn 2/5: Velg ønsket annonseringsmål

Når du oppretter en generer etterspørsel-kampanje i Google Ads-kontoen din, må du velge et av disse annonseringsmålene: «Salg», «Nettstedtrafikk», «Produkt- og merkevarevurdering» eller «Opprett en kampanje uten noe spesielt mål».

Målet du velger, bør samsvare med det du vil oppnå med kampanjen din. Hvis du for eksempel ønsker å oppmuntre folk til å besøke nettstedet ditt, er det lurt å velge «Nettstedtrafikk».

Deretter velger du konverteringsmålene basert på dette annonseringsmålet.

Trinn 3 av 5: Konfigurer budgivning, budsjett og andre innstillinger

Hvor ofte annonsene dine blir vist, og hvor fremtredende plasseringer de vises i, kommer helt an på budsjettet du har til rådighet. Det er budgivningen som avgjør hvordan budsjettet ditt brukes. Finn ut mer om kampanjebudsjetter og budgivning.

1. Velg språk og stedsmålretting.
    1. Merk: Hvis feeden er konfigurert for målretting mot flere regioner, men du bare vil målrette kampanjen mot enkelte av disse regionene, velger du de ønskede målrettingsstedene når du oppretter kampanjen, eller i kampanjeinnstillingene. Under annonseleveringen matcher Demand Gen produktene med brukere fra oppføringslandet.
  2. Velg ønsket budstrategi. Budstrategien avgjør hvordan budene optimaliseres for at du skal nå annonseringsmålene. Du kan velge mellom
    1. målkostnad per handling (CPA)
    2. maksimer antall konverteringer
  3. Angi kampanjebudsjettet. Du kan velge et dagsbudsjett (det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bruke hver dag – vi anbefaler 15 ganger forventet gjennomsnittlig CPA).
  4. Angi en start- og sluttdato for kampanjen. Dette er obligatorisk om du bruker et totalbudsjett for kampanjen.
  5. Valgfritt: Gjør ønskede valg vedrørende enheter, kampanjenettadresser og andre innstillinger.
Hvis hele kampanjebudsjettet alltid brukes opp, enten du når dagsgrensen (dagsbudsjetter) eller det gjennomsnittlige dagsbudsjettet (totalbudsjetter i kampanjer), bør du vurdere å øke budsjettet for å maksimere inntektene. Hvis det motsatte er tilfellet, kan du finstemme målrettingen, budgivningen og annonsene for å se om dette fører til bedre kampanjeresultater.

Trinn 4 av 5: Oppdateringer av annonsegrupper: Nå ut til folk som søker etter bedriften eller merkevaren din

Med publikumsmålretting kan du nå ut til nye og relevante målgrupper som sannsynligvis kommer til å konvertere, folk på bestemte steder, folk som snakker et bestemt språk, som har en bestemt interesse, og folk som ligner på kunder som bruker produktene eller tjenestene du tilbyr. Du kan også legge til innholdsekskluderinger i kampanjene, så du kan være sikker på at annonsene ikke blir vist ved siden av sensitivt innhold. Finn ut mer om målretting.

1. Produktfiltre: Du kan velge et utvalg av forhåndsdefinerte produktgruppefiltre som en del av Merchant Center-produktfeeden. Alle produktene i Merchant Center-feeden blir som standard vist sammen med videoannonsene dine. For å bruke bestemte produkter må du velge «Bestemte produkter» og søke etter de du vil ha med. Du kan filtrere etter merkevare, produkt-ID, tilstand eller produkttype, eller du kan opprette et egendefinert filter for å velge en egendefinert produktgruppe. Husk at det kan ta litt tid før endringene du gjør i Google Merchant Center og i Google Ads-brukergrensesnittet, gjenspeiles i kampanjen.
    • Merk: Ta med så mange produkter som mulig som er relevante og samsvarer godt med målgruppene og de andre elementene du har lagt til i kampanjen. Du må ta med minst 4 produkter for at kampanjen skal fungere godt, og vi anbefaler at du tar med minst 50 produkter for å oppnå så gode resultater som mulig. Hvis produktutvalget er for snevert, kan det påvirke sjansene for å vise det mest relevante produktet til hver enkelt bruker.
  2. Velg stedsmålretting og ønskede språk for annonsegruppen.
  3. Velg en eksisterende målgruppe ved å søke etter eksisterende egendefinerte segmenter, datasegmentene dine eller lignende segmenter og/eller ved å velge bestemte interesser eller detaljert demografisk informasjon. Eller du kan opprette en ny målgruppe på annonsegruppenivå i målgruppebyggeren.
  4. Behold eller velg bort optimalisert målretting. Vi anbefaler at du bruker optimalisert målretting for å få optimale kampanjeresultater.
  5. Ekskluder bestemte målgrupper og plasseringer.
  6. Gjør demografiske valg for bare å fokusere på bestemte demografiske segmenter.

Trinn 5 av 5: Opprett annonsene

Du oppretter annonsene på annonsegruppenivå. Hvis du vil opprette en ny annonse, velger du Ny annonse fra rullegardinmenyen i annonsegruppen der du vil opprette annonsen.

Merk: Demand Gen-kampanjer med produktfeeder viser produktannonser fra Google Merchant Center-kontoen din på en dynamisk måte. Produktannonsene gjengis automatisk i karusellformat.

Vi anbefaler at du konfigurerer både en bilde- og produktannonse og en video- og produktannonse for å maksimere resultatene og få best mulig format- og plasseringsdekning.

1. Velg hvilken type annonse du vil opprette:
    • Bilde- og produktannonse (anbefales): Legg til bilder i produktannonsene. Bildet kan være et alternativ eller en reserveløsning når detaljert produktinformasjon ikke kan vises, slik at annonsene kan formidles til flere brukere.
    • Video- og produktannonse (anbefales): Legg til videoer i produktannonsene for å få større rekkevidde i verdifulle YouTube-plasseringer der du kan vise flotte annonseformater med integrert shopping. Last opp videoer i 3 høyde/bredde-forhold (vertikal, liggende og kvadratisk) for å optimalisere visningen. Med en vertikal video kan du oppnå økt rekkevidde ved å vise annonsen i YouTube Shorts.
    • Ren produktannonse: Vis annonser som bare fremhever produktene dine.
  2. Sett inn annonsenavnet.
  3. Bilde- og produktannonse: Legg til bilder i produktannonsene. Bildene kan være et alternativ eller en reserveløsning når detaljert produktinformasjon ikke kan vises, slik at annonsene kan formidles til flere brukere. Sørg for at du innfrir de nedenstående kravene til bilders høyde/bredde-forhold:
    • Kvadratisk logo (1 : 1)
      1. Anbefalt størrelse: 1200 x 1200
      2. Minstekrav til størrelse: 128 x 128 piksler
      3. Maksimal filstørrelse: 5120 kB
    • Merk: Valgte bilder kan bli automatisk beskåret. Du kan redigere dem etterpå ved behov.
  4. Video- og produktannonse: Legg til opptil 5 videoer. Med videoer kan du utvide rekkevidden til lønnsomme YouTube-plasseringer ved hjelp av effektive annonseformater med integrert shopping. Last opp videoer i 3 høyde/bredde-forhold (vertikal, liggende og kvadratisk) for å optimalisere visningen. Med en vertikal video kan du øke rekkevidden ved å vise annonsene dine på YouTube Shorts.
  5. Legg til maksimalt 1 logo.
  6. Ta med tekstelementer. Hvis du gikk for rene produktannonser, kan du bare legge til 1 overskrift, 1 beskrivelse og 1 bedriftsnavn.
  7. Legg til bane- og nettadressefeltene. «Bane»-feltene er en del av visningsadressen din, og de bidrar til at det blir enklere for seerne å forstå hva de kan forvente av landingssiden din. De ulike banene kan bestå av opptil 15 tegn.
  8. Gjennomgå kampanjen ved å klikke på Gå til gjennomgang.

Slik setter du produktfeeder på pause

Merk: Hvis du setter produktfeeden på pause, kan det svekke resultatene.

1. Klikk på den eksisterende Demand Gen-kampanjen i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på blyantikonet Icon representing edit og deretter på Endre kampanjen.
  3. Hvis du har knyttet en Merchant Center-feed til kampanjen, ser du en av/på-knapp for produktfeeder under kampanjenavnet. Klikk på av/på-knappen for å sette produktfeeden på pause.

Linker til relatert innhold