Een campagne van het type 'Winkelen met TrueView' maken

Campagnes van het type 'Winkelen met TrueView' maken videoadvertenties interactief door kijkers rechtstreeks te koppelen aan uw producten en door informatie te bieden waardoor klanten eerder een aankoop doen.

Deze advertenties maken gebruik van uw bestaande Merchant Center-productgegevens om Shopping-kaarten te genereren. In een videoadvertentie kunnen maximaal zes Shopping-kaarten tegelijk worden weergegeven. U kunt uw voorraad filteren of specifieke producten selecteren om te beperken welke producten er bij uw videoadvertenties worden weergegeven.

In dit artikel laten we u zien hoe u in Google Ads een campagne van het type 'Winkelen met TrueView' instelt.

Voordat u begint

Voordat u een campagne van het type 'Winkelen met TrueView' instelt, moet u uw Google Ads-account aan uw Google Merchant Center-account koppelen. Bovendien moet u bekend zijn met TrueView InStream-advertenties.

Campagnes van het type 'Winkelen met TrueView' kunnen voor InStream-advertenties worden uitgevoerd in landen waar Google Merchant Center beschikbaar is.

Ga als volgt te werk om campagnes van het type 'Winkelen met TrueView' te maken:

Een campagne van het type 'Winkelen met TrueView' maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Product- en merkoverweging.
    1. Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Kies het campagnesubtype Shopping en selecteer het gelinkte Merchant Center-account voor de producten die u in deze campagne wilt gebruiken.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Geef een naam op voor uw campagne.
  9. Als u wilt dat voor alle Shopping-kaarten alle producten in het gelinkte Merchant Center-account worden gebruikt, laat u voor de instelling 'Productfilter' de standaardoptie 'Geen: gebruik alle producten' staan.
  10. Als u een subset van producten wilt kiezen waarvoor u wilt adverteren in uw campagne, selecteert u Specifieke producten kiezen om naar individuele producten te zoeken uit uw Merchant Center-account. Meer informatie over 'Specifieke producten kiezen'.
  11. Stel een dagbudget in en selecteer uw targeting op locatie en taal. Opmerking: 'YouTube-video's' wordt automatisch geselecteerd in Netwerken.
  12. Voer een naam in voor uw advertentiegroep en stel een bod in voor de advertentiegroep.
  13. Bewerk de targetingmethodes die u wilt gebruiken voor uw advertentie.
  14. Kies naast 'Uw YouTube-video' een YouTube-video voor uw advertentie. Opmerking: Als advertentie-indeling wordt automatisch 'InStream-advertentie' geselecteerd.
  15. Geef de benodigde gegevens op om uw advertentie te maken. Opmerking: U kunt altijd uw advertentiegroep opslaan zonder een advertentie te maken.
  16. Klik op Opslaan en doorgaan.

De optie 'Specifieke producten kiezen' gebruiken

Als er specifieke producten in uw Merchant Center-account zijn die u voor uw campagne wilt gebruiken, selecteert u de optie Specifieke producten kiezen. Vervolgens kunt u naar producten zoeken op de titel, de artikel-ID of de URL van het artikel in uw online winkel die naar het Merchant Center is geüpload.

U kunt zelfs artikelen selecteren die niet op voorraad zijn. Deze worden echter pas weergegeven wanneer ze weer op voorraad zijn. U hoeft uw campagne dus niet telkens aan te passen wanneer de voorraadstatus van producten verandert.

De optie 'Specifieke producten kiezen' biedt u de mogelijkheid om meer informatie te bekijken over de producten in uw zoekresultaten. Klik hiervoor op 'Details'. U ziet details voor uw artikelen, zoals welke versies van het product in elk land beschikbaar zijn.  In de kolom 'Status' ziet u voor elk land of een artikel klaar is voor weergave.

Opmerking: Mogelijk wordt voor sommige producten naast het woord 'Details' een geel pictogram weergegeven. Dit pictogram wordt weergegeven als een product 'Niet goedgekeurd' of 'Niet op voorraad' is in een land waarin het product beschikbaar is. Als uw campagne op een specifiek land is getarget, kan deze worden weergegeven zolang er in het betreffende land ten minste één artikel 'Klaar voor weergave' is.

De volgende statussen kunnen worden weergegeven:

• Klaar voor weergave: Het artikel is goedgekeurd en komt in aanmerking voor weergave op Shopping-kaarten in uw video-advertentie.

• Niet goedgekeurd: Het artikel is afgekeurd in uw Merchant Center-account. Controleer de status in Merchant Center om na te gaan waarom het artikel is afgekeurd. Er worden geautomatiseerde systemen gebruikt om de artikelen te identificeren die ons beleid en de feedspecificatie voor producten schenden. Als u het artikel toch in uw campagne gebruikt, wordt er een aanvullende handmatige beoordeling uitgevoerd, die één tot drie werkdagen duurt. Een artikel kan slechts eenmaal handmatig worden beoordeeld.

• Niet op voorraad: Het artikel is niet op voorraad. U geeft de beschikbaarheid van een artikel op met het kenmerk 'Beschikbaarheid' in uw productgegevens. Als de beschikbaarheid voor een bepaald land is ingesteld op 'Niet op voorraad', wordt het artikel niet weergegeven in dat land. U kunt het artikel wel selecteren voor uw campagne, maar het wordt dan pas weergegeven wanneer het weer op voorraad is.

De optie 'Aangepaste filters maken' gebruiken

Voordat u begint

U moet toegang hebben tot uw productgegevens in Merchant Center en bereid zijn kenmerken van het type 'aangepast label' toe te voegen aan uw producten.

Wijzigingen in het nieuwe, verbeterde Google Ads

In het nieuwe, verbeterde Google Ads kunt u eenvoudiger aangepaste filters voor campagnes van het type 'Winkelen met TrueView' maken. Als u producten wilt selecteren, kan dit nu aan de hand van één flexibele dimensie in plaats van meerdere dimensies, zoals voorheen. De dimensies Merk, Producttype, Google Ads-label en ads_groepering zijn niet meer beschikbaar. Ze zijn vervangen door de flexibelere aangepaste labels. Let wel dat deze labels niet hetzelfde zijn als de Google Ads-labeldimensies die u voorheen gebruikte.

Als u de nieuwe aangepaste filters in Google Ads gebruikt, kunt u het productfilter in het oude AdWords niet meer bewerken.

Aangepaste labels gebruiken

U kunt maximaal vijf aangepaste labels gebruiken in uw productgegevens, met de cijfers 0 t/m 4. Kies een aangepast label en wijs een unieke naam toe aan elk van de producten die u samen wilt gebruiken in een campagne van het type 'Winkelen met TrueView' in Google Merchant Center.

Nadat u aangepaste labels in uw productgegevens heeft ingesteld, kunt u de waarden hiervan gebruiken om de producten te selecteren die u in uw Google Ads-campagne wilt gebruiken.

Meer informatie over aangepaste labels voor een Shopping-campagne.

Voorbeeld

Als de producten die u wilt adverteren, niet al 'Aangepast label 2' gebruiken, kunt u ze updaten in Google Merchant Center en het kenmerk 'Aangepast label 2' instellen op de waarde die u kiest, bijvoorbeeld 'TrueViewProductList'.

Vervolgens kunt u het aangepaste filter aan uw campagnes toevoegen in het nieuwe, verbeterde Google Ads. Dit doet u in het deelvenster 'Productfilter' op het moment dat u de campagne maakt of door naar Campagne > Instellingen te gaan.

Selecteer het label dat u wilt gebruiken ('Aangepast label 2') en stel de waarde van dit kenmerk in ('TrueViewProductList').