TrueView for Shopping ‑kampanjan luominen

TrueView for Shopping ‑kampanjoiden avulla voit tehdä videomainoksista interaktiivisia tarjoamalle katsojille sekä suoran yhteyden tuotteisiisi että tietoja, jotka edistävät ostopäätöksen tekoa.

Näissä mainoksissa käytetään Kauppiasportaalissa olevia tuotetietojasi, joiden avulla luodaan Shopping-kortteja. Videomainoksessa voi näkyä kerrallaan enintään kuusi Shopping-korttia. Jos haluat rajata sitä, mitkä tuotteet voivat näkyä Videomainoksissasi, voit suodattaa tuotevalikoimasi tai valita tietyt tuotteet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit määrittää TrueView for Shopping ‑kampanjan Google Adsissa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin määrität TrueView for Shopping ‑kampanjan, linkitä Google Ads ‑tilisi Google Kauppiaskeskus ‑tiliisi. Perehdy myös TrueView In-Stream ‑mainoksiin.

TrueView for Shopping on käytettävissä In-Stream‑mainosten yhteydessä niissä maissa, joissa Google Kauppiasportaali on käytettävissä.

Seuraavassa on ohjeet TrueView for Shopping ‑kampanjoiden luomiseen:

TrueView for Shopping ‑kampanjan luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kaikki kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse sitten Uusi kampanja.
  4. Valitse tavoitteeksi Tuotteen ja brändin harkinta.
    1. Jos tämä vaihe ei vastaa tililläsi näkyviä tietoja, valitse ensin kampanjatyyppi ja sitten tavoite. Lue lisää tavoitteista uudessa Google Adsissa.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Video.
  6. Valitse kampanjan alatyypiksi Shopping ja valitse sitten linkitetty Kauppiasportaali‑tili tässä kampanjassa käytettäville tuotteille.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Anna nimi kampanjallesi.
  9. Jos haluat, että Shopping‑korteissa käytetään kaikkia linkitetyn Kauppiasportaali‑tilin tuotteita, jätä Tuotesuodatin‑kohdan oletusasetukseksi "Ei mitään – käytä kaikkia tuotteita".
  10. Jos haluat sisällyttää kampanjaan vain tietyn osan tuotteitasi, valitse Valitse tiettyjä tuotteita ja etsi yksittäisiä tuotteita Kauppiasportaali‑tililtäsi. Lue lisätietoja tiettyjen tuotteiden valitsemisesta.
  11. Määritä päiväbudjetti ja valitse sitten alue‑ ja kielikohdistus. Huom. YouTube‑videot valitaan automaattisesti Verkostoissa.
  12. Anna mainosryhmäsi nimi ja määritä sitten mainosryhmän hintatarjous.
  13. Muokkaa mainoksessa käytettäviä kohdistusmenetelmiä.
  14. Valitse Oma YouTube‑video ‑kohdan vierestä mainoksessasi käytettävä YouTube‑video. Huom. Mainosmuodoksi valitaan automaattisesti In‑Stream‑mainos.
  15. Anna tarvittavat tiedot mainoksen luomiseksi. Huom. Voit aina tallentaa mainosryhmän luomatta mainosta.
  16. Valitse Tallenna ja jatka.

Näin valitset tiettyjä tuotteita

Jos sinulla on kampanjaa varten mielessäsi tietyt Kauppiasportaali‑tilisi tuotteet, valitse Valitse tiettyjä tuotteita. Voit sitten etsiä tuotteita nimikkeellä, tuotetunnuksella tai Kauppiasportaaliin ladatun URL-osoitteen avulla.

Voit myös valita tuotteita, joita ei ole varastossa, mutta ne eivät näy ennen kuin niitä on saatavilla. Sinun ei siis tarvitse muokata kampanjaasi varastotilanteen mukaan.

Kun käytät Valitse tiettyjä tuotteita ‑vaihtoehtoa, saat näkyviin hakutuloksissasi olevien tuotteiden tarkemmat tiedot klikkaamalla Lisätiedot. Näet tietoja eri maissa saatavilla olevista tuoteversioistasi.  Tila-sarakkeessa näkyy tuotteen saatavuus tietyssä maassa.

Huom. Joidenkin tuotteiden kohdalla saatat nähdä keltaisen kuvakkeen sanan "Lisätiedot" vieressä. Tämä kuvake näkyy, jos tuote on "Ei hyväksytty" tai "Ei saatavilla" missä tahansa maassa, jossa sitä myydään. Jos kampanjasi on kohdistettu tiettyyn maahan, kampanja voi olla käynnissä, jos vähintään yksi tuote on "Näyttövalmis" kyseisessä maassa.

Seuraavat tilat ovat mahdollisia:

• Näyttövalmis: Tuote on hyväksytty, ja sitä voidaan näyttää Shopping‑korteissa videomainoksessasi.

• Ei hyväksytty: Tuote on hylätty Kauppiasportaali‑tililläsi. Jos haluat tietää syyn hylkäykseen, voit tarkistaa tilan Kauppiasportaalista. Automaattinen järjestelmä tunnistaa tuotteet, jotka eivät noudata käytäntöjämme tai tuotesyötteiden määrityksiä. Jos siitä huolimatta käytät tuotetta kampanjassasi, sille on tehtävä lisäksi manuaalinen tarkistus, joka kestää yhdestä kolmeen arkipäivää. Huomaa, että manuaalisen tarkistuksen voi tehdä kullekin tuotteelle vain kerran.

• Ei saatavilla: Tuotetta ei ole varastossa. Voit ilmoittaa saatavuuden tuotetietoihin sisältyvän saatavuus-määritteen avulla. Jos määrität tuotteen olevan "ei saatavilla" tietyssä maassa, tuotetta ei näytetä kyseisessä maassa. Voit silti valita sen kampanjaasi, ja tuote näkyy sitten, kun sitä on taas saatavilla.

Näin luot omia suodattimia

Ennen kuin aloitat

Sinulla on oltava pääsy tuotetietoihisi Kauppiaskeskuksessa, jotta voit lisätä tuotteisiin oma tunniste ‑attribuutteja.

Uuden Google Adsin muutokset

Uudessa Google Adsissa omien suodattimien luominen TrueView for Shopping ‑kampanjoissa on entistä helpompaa. Tuotteiden valitsemiseen käytetyt useat ulottuvuudet on korvattu yhdellä joustavalla ulottuvuudella. Seuraavat ulottuvuudet eivät ole enää käytettävissä: Brändi, Tuotetyyppi, Google Ads ‑tunniste ja Google Ads ‑ryhmittely. Ne on korvattu joustavammalla Omat tunnisteet ‑ulottuvuudella. Huomaa, että nämä tunnisteet poikkeavat aiemmin käytettävissä olleista Google Ads ‑tunnisteiden ulottuvuuksista.

Jos käytät uusia omia tunnisteita Google Adsissa, aiemman AdWordsin tuotesuodatin ei ole enää muokattavissa.

Omien tunnisteiden käyttäminen

Voit määrittää enintään viisi muokattua tunnistetta ja määrittää niille numerot 0–4. Valitse oma tunniste ja anna erilliset yksilölliset nimet kaikille tuotteille, joita haluat käyttää Google Kauppiaskeskukseen sisältyvässä TrueView for Shopping ‑kampanjassa.

Kun olet määrittänyt omat tunnisteet tuotetietoihisi, voit niiden arvoja käyttämällä valita tuotteet, joita haluat käyttää Shopping-kampanjassasi.

Lue lisää Shopping-kampanjan omista tunnisteista.

Esimerkki

Jos Muokattu tunniste 2 ei ole vielä käytössä mainostettavissa tuotteissasi, voit päivittää kyseiset tuotteet Google Kauppiasportaalissa ja määrittää Muokattu tunniste 2 ‑attribuutille haluamasi arvon (esim. TrueViewProductList).

Tämän jälkeen voit lisätä oman suodattimen kampanjoihisi uuden Google Adsin Tuotesuodatin-paneelin kautta kampanjan luomisen yhteydessä tai valitsemalla Kampanja > Asetukset.

Valitse käytettävä tunniste (esim. Oma tunniste 2) ja määritä tämän attribuutin arvo (esim. TrueViewProductList).