TrueView for Shopping ‑kampanjan luominen

TrueView for Shopping ‑kampanjoiden avulla voit tehdä videomainoksista interaktiivisia tarjoamalle katsojille sekä suoran yhteyden tuotteisiisi että tietoja, jotka edistävät ostopäätöksen tekoa.

Näissä mainoksissa käytetään Kauppiasportaalissa olevia tuotetietojasi, joiden avulla luodaan Shopping-kortteja. Videomainoksessa voi näkyä kerrallaan enintään kuusi Shopping-korttia. Jos haluat rajata sitä, mitkä tuotteet voivat näkyä Videomainoksissasi, voit suodattaa tuotevalikoimasi tai valita tietyt tuotteet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit määrittää TrueView for Shopping ‑kampanjan Google Adsissa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin määrität TrueView for Shopping ‑kampanjan, linkitä Google Ads ‑tilisi Google Kauppiaskeskus ‑tiliisi. Perehdy myös TrueView In-Stream ‑mainoksiin.

TrueView for Shopping on käytettävissä In-Stream‑mainosten yhteydessä niissä maissa, joissa Google Kauppiasportaali on käytettävissä.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Huomaa, että automaattinen kohdistus on käytettävissä vain uudessa Google Adsissa.

Jos tämän artikkelin tiedot eivät vastaa tililläsi näkyviä tietoja, sinulla voi olla eri versio tavoitteista. Lue lisää tavoitteista uudessa Google Adsissa.

Seuraavassa on ohjeet TrueView for Shopping ‑kampanjoiden luomiseen:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse Kampanjat-välilehti, +Kampanja ja lopuksi Video.
  3. Anna kampanjalle nimi ja muuta kampanjan alatyypiksi Shopping.
  4. Valitse Kauppiastunnus-kohdan vierestä tässä kampanjassa käytettävien tuotteiden kauppiastunnus.
  5. Jos haluat, että Shopping-korteissa käytetään kaikkia linkitetyn Kauppiasportaali-tilin syötteen tuotteita, jätä Tuotesuodatin-kohdan oletusasetukseksi "Ei mitään – käytä kaikkia tuotteita".

Jos haluat sisällyttää kampanjaan vain tietyn osan tuotteistasi, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

1. Valitse Valitse tiettyjä tuotteita etsiäksesi yksittäisiä tuotteita Kauppiasportaali-tililtäsi. Seuraa alla olevia ohjeita.
    2. Valitse Luo muokattuja suodattimia ja anna määritteitä, kuten tuotteiden brändi tai tuotetyyppi. Seuraa alla olevia ohjeita.
  6. Määritä budjetti. Valitse verkostot sekä sijainnit, joihin haluat kohdistaa kampanjan, ja asiakkaidesi kieli.
  7. Valitse Tallenna ja jatka.
  8. Lisää Mainosryhmän nimi ja luo mainosryhmä seuraamalla artikkelissa TrueView‑videokampanjan luominen annettuja ohjeita. Huom. Mainosmuodoksi valitaan automaattisesti In-Stream-mainos.

Vinkki

Luotuasi kampanjan voit tehdä myöhemmin muutoksia tuotesuodattimeesi kampanja-asetuksista. Valitse kampanja, klikkaa Asetukset-välilehteä ja klikkaa sitten kohdan Tuotesuodatin vieressä Muokkaa.

Näin valitset tiettyjä tuotteita

Jos sinulla on kampanjaa varten mielessäsi tietyt Kauppiasportaali-tilisi tuotteet, valitse Valitse tiettyjä tuotteita. Voit sitten etsiä tuotteita nimikkeellä, tuotetunnuksella tai Kauppiasportaaliin ladatun URL-osoitteen avulla.

Voit myös valita tuotteita, joita ei ole varastossa, mutta ne eivät näy ennen kuin niitä on saatavilla. Sinun ei siis tarvitse muokata kampanjaasi varastotilanteen mukaan.

Tilojen merkitykset

Kun käytät Valitse tiettyjä tuotteita ‑vaihtoehtoa, saat näkyviin hakutuloksissasi olevien tuotteiden tarkemmat tiedot klikkaamalla Lisätiedot. Näet tietoja eri maissa saatavilla olevista tuoteversioistasi.  Tila-sarakkeessa näkyy tuotteen saatavuus tietyssä maassa.

Huom. Joidenkin tuotteiden kohdalla saatat nähdä keltaisen kuvakkeen sanan "Lisätiedot" vieressä. Tämä kuvake näkyy, jos tuote on "Ei hyväksytty" tai "Ei saatavilla" missä tahansa maassa, jossa sitä myydään. Jos kampanjasi on kohdistettu tiettyyn maahan, kampanja voi olla käynnissä, jos vähintään yksi tuote on "Näyttövalmis" kyseisessä maassa.

Seuraavat tilat ovat mahdollisia:

• Näyttövalmis: Tuote on hyväksytty, ja sitä voidaan näyttää Shopping-korteissa videomainoksessasi.
  • Ei hyväksytty: Tuote on hylätty Kauppiasportaali-tililläsi. Jos haluat tietää syyn hylkäykseen, voit tarkistaa tilan Kauppiasportaalista. Automaattinen järjestelmä tunnistaa tuotteet, jotka eivät noudata käytäntöjämme tai tuotesyötteiden määrityksiä. Jos siitä huolimatta käytät tuotetta kampanjassasi, sille on tehtävä lisäksi manuaalinen tarkistus, joka kestää yhdestä kolmeen arkipäivää. Huomaa, että manuaalisen tarkistuksen voi tehdä kullekin tuotteelle vain kerran.
  • Ei saatavilla: Tuotetta ei ole varastossa. Voit ilmoittaa saatavuuden tuotetietoihin sisältyvän saatavuus-määritteen avulla. Jos määrität tuotteen olevan "ei saatavilla" tietyssä maassa, tuotetta ei näytetä kyseisessä maassa. Voit silti valita sen kampanjaasi, ja tuote näkyy sitten, kun sitä on taas saatavilla.

Näin luot omia suodattimia

Huom. Uudistuneessa AdWordsissa muokattujen suodattimien luomista on yksinkertaistettu poistamalla tuotteiden valinnassa käytetyt useat määritteet. Nyt voit valita Google Kauppiasportaalista joustavammat muokatut tunnisteet. Muut tuotesuodattimen vaihtoehdot (Ei mitään – käytä kaikkia tuotteita ja Valitse tiettyjä tuotteita) eivät ole muuttuneet. Toukokuun lopusta lähtien et voi enää luoda tai muuttaa muokattuja suodattimia aiemmassa AdWordsissa. Muokattujen suodattamien tuki päättyy lopulta aiemmassa AdWordsissa kokonaan. Jos haluat jatkaa kampanjaa, jossa käytetään aiemmassa AdWordsissa luotuja muokattuja suodattimia, siirry uuteen AdWordsiin ja päivitä muokatut suodattimet kampanja-asetuksista.

Jos haluat mainostaa osaa tuotteistasi käyttämällä perusteena Kauppiasportaali-tilin määritteitä, kuten brändiä tai tuotetyyppiä, valitse Luo muokattuja suodattimia. Valitse Vastaa kaikkia seuraavista ‑kohdan alla olevista avattavista valikoista määritteet ja anna niille tuotetietoja vastaavat arvot.

Muista seuraavat seikat:

• Attribuuttikenttään kirjoittamasi tekstin on vastattava tarkalleen tuotetiedoissa näkyvää tekstiä.
  • +JA-painikkeen avulla voit lisätä muokattuun suodattimeen enintään seitsemän attribuuttia.
  • +TAI-painikkeen avulla voit luoda uuden muokatun suodattimen.
  • Voit käyttää vain yhtä tuotetyyppiä, brändiä tai AdWords-ryhmittelyä mutta useita AdWords-tunnisteita muokattua suodatinta kohden. Jos haluat lisätä esimerkiksi useita tuotetyyppejä tai brändejä, lisää uusi muokattu suodatin +TAI-painikkeen avulla.
  • Voit lisätä vain yhden arvon kenttää kohden. Et voi lisätä useita pilkuilla eroteltuja arvoja.