Asiakaskohdistuskäytäntö

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Tämä käytäntö koskee mainostajia, jotka käyttävät asiakaskohdistusta Haku-, Shopping-, Display-, YouTube- tai Gmail-kampanjoissa.

Asiakaskohdistuksen käyttöä koskevat vaatimukset

Voit käyttää asiakaskohdistusta, mikäli tilisi täyttää seuraavat vaatimukset:
  • Tilillä ei saa olla käytäntörikkomuksia.
  • Tilin maksuhistorian on oltava moitteeton.

Mainostajien käytettävissä olevat ominaisuudet riippuvat siitä, mitä vaatimuksia mainostajan tili täyttää:

• Kaikki käytäntöjä noudattavat mainostajat voivat käyttää asiakaskohdistusta. Lisäksi he voivat käyttää samankaltaisia yleisöjä asiakaskohdistamiseen (Havainnointi-asetusta käytettäessä) ja yleisöjen pois sulkemiseen.
  • Jos Google Ads ‑tilihistoriasi on vähintään 90 päivän mittainen ja tilillä yhteensä käytetty summa on yli 50 000 USD sen koko käyttöiän ajalta, voit käyttää asiakaskohdistusta. Lisäksi voit käyttää samankaltaisia yleisöjä asiakaskohdistamiseen (Kohdistus- ja Havainnointi-asetusta käytettäessä), manuaalisiin hintatarjouksiin ja yleisöjen pois sulkemiseen. Jos mainostajan tilillä käytetään jotakin muuta valuuttaa kuin Yhdysvaltain dollaria (USD), kulutettu summa muunnetaan dollareiksi käyttämällä kyseisen valuutan keskimääräistä kuukausittaista muuntokurssia.
Käytettävissä olevat asiakaskohdistuksen ominaisuudet Tilit, joilla on 90 päivää Google Ads ‑historiaa ja yli 50 000 USD kuluja sen käyttöiän ajalta Kaikki käytäntöjen mukaiset tilit*
Kohdistus-asetus Kyllä Ei
Havainnointi-asetus Kyllä Kyllä
Samankaltaiset yleisöt Kyllä

Kyllä (Havainnointi-asetusta käytettäessä)

Manuaaliset hintatarjousten muokkaukset Kyllä Ei
Poissulkemiset Kyllä Kyllä

* Tileilläsi ei saa olla käytäntörikkomuksia, ja niiden maksuhistorian on oltava moitteeton.

Jos tililläsi on ollut käytäntörikkomuksia ja se ei täytä yllä mainittuja ehtoja, tililläsi ei voi tällä hetkellä käyttää asiakaskohdistusta.

Lisäksi Google Haun, Shoppingin, Gmailin ja YouTuben personoituihin mainoksiin sovelletaan ensimmäisen osapuolen ja kolmannen osapuolen datan käyttöä koskevia käytäntöjä.

Asiakasdatan kerääminen

Kun käytät asiakaskohdistusta, voit ladata vain asiakastietoja, jotka olet kerännyt ensimmäisen osapuolen ominaisuudessa, kuten verkkosivustojen, sovellusten tai kivijalkakauppojen kautta tai muissa tilanteissa, joissa asiakas on jakanut tietonsa suoraan sinulle.

Esimerkkejä:

• Tallensit tietoja asiakkaasta, joka osti tuotteen verkkosivustoltasi.
  • Tallensit tietoja asiakkaasta, joka rekisteröityi saadakseen markkinointiviestejä sovellustesi kautta.
  • Tallensit tietoja asiakkaasta, joka liittyi kanta-asiakasohjelmaasi kivijalkakaupassasi.

Tämän lisäksi sinun on

• varmistettava, että
    • kerrot tietosuojakäytännössäsi, että jaat asiakasdataa kolmansille osapuolille, jotka tuottavat palveluita puolestasi
    • saat suostumuksen tällaisen datan jakamiseen, jos laki tai personoituja mainoksia ja/tai käyttäjän suostumusta koskevat Googlen käytännöt (esim. Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö) sitä edellyttävät
  • käytettävä asiakasdatan lataamiseen vain Googlen hyväksymää ohjelmointirajapintaa tai käyttöliittymää
  • noudatettava kaikkia sovellettavia lakeja ja säädöksiä (koskee myös mahdollisia itsesääntelyyn liittyviä ja toimialakohtaisia sääntöjä).

Lisävaatimukset

Mainostaja ei saa

• käyttää mainoksia, jotka keräävät henkilökohtaisia tunnistetietoja, lukuun ottamatta Gmail-mainoksia, joissa käytetään Gmail-mainosten käytäntöjen mukaisia HTML-lomakkeita
  • lähettää alle 13-vuotiaista asiakkaista kerättyjä tietoja tai alle 13-vuotiaille suunnatulta sivustolta tai sovelluksesta kerättyjä tietoja
  • luoda mainossisältöä, josta voi päätellä, että mainostajalla on asiakkaista henkilökohtaisia tunnistetietoja tai arkaluontoisia tietoja (lisätietoja jäljempänä)
  • käyttää asiakasluetteloita, joiden perusteella mainonta kohdistetaan liian pienelle tai tarkkaan rajatulle yleisölle – mainostaja ei voi esimerkiksi liittää asiakasluetteloa muihin kohdistustietoihin (esim. maantieteellisiin rajoituksiin) siten, että mainos kohdistuisi verrattain pienelle määrälle käyttäjiä
  • mainostaa arkaluontoisiin tietoihin liittyviä tuotteita (kuten lääketeollisuuden tuotteita) asiakaskohdistuskampanjoissa (katso alta lisätietoja)
  • käyttää mainoksia, jotka on kielletty Google Adsin käytännöissä.

Arkaluontoisiin kategorioihin liittyvät rajoitukset

Personoitua mainontaa koskevassa käytännössä on määritelty uudelleenmarkkinointiin sovellettavat periaatteet, joiden mukaan mainostajat eivät saa käyttää arkaluontoisia kiinnostuksen kohteita kohdistaakseen mainoksia käyttäjille tai mainostaakseen tuotteitaan tai palveluitaan. Nämä käytännöt koskevat myös uudelleenmarkkinointia asiakaskohdistuksen avulla.

Et myöskään voi käyttää asiakaskohdistuskampanjoidesi dataa selvittääksesi asiakkaisiisi liittyviä arkaluontoisia kiinnostuksen kohteita.

Jos haluat kattavat tiedot siitä, mitä personoituja mainoksia ja asiakaskohdistuksia koskevissa käytännöissä pidetään arkaluontoisena kiinnostuksen kohteena, tutustu personoitua mainontaa koskeviin käytäntöihin.

Käytäntöjen rikkomisesta aiheutuvat seuraukset

• Käytäntöjen noudattamisen tarkastukset: Google voi milloin tahansa tarkastaa, noudattaako yrityksesi asiakaskohdistuskäytäntöä. Sinun on pyydettäessä toimitettava Googlelle käytäntöjen noudattamista koskevat tiedot kohtuullisen ajan kuluessa ja korjattava mahdolliset puutteet nopeasti käytäntöjen mukaisiksi. Jos kyseessä on hallinnoijan tili, saatamme varmistaa käytännön noudattamisen ottamalla yhteyttä myös hallinnoituihin tileihisi.
  • Ilmoitus käytännönvastaisuudesta: Jos katsomme, että et noudata asiakaskohdistuskäytäntöä, otamme sinuun yhteyttä ja pyydämme korjaamaan asian. Jos et tee pyydettyjä korjauksia, oikeutesi käyttää asiakaskohdistusta saatetaan evätä tai Google Ads ‑tilisi jäädyttää. Mikäli haluat tehdä valituksen asiakaskohdistuskäytännön rikkomuksesta, voit ottaa yhteyttä meihin. Vakavat tai toistuvat rikkomukset voivat johtaa tilin välittömään jäädytykseen ilman erillistä ilmoitusta. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä, ota yhteyttä: Google Ads ‑tuki