Over het klikaandeel

Het klikaandeel is het geschatte aandeel van alle haalbare klikken dat u heeft ontvangen. Het klikaandeel is alleen beschikbaar voor Performance Max-campagnes, campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en hotelcampagnes.

Aan de hand van het klikaandeel kunt u vaststellen in welke gebieden u mogelijk nog meer klikken kunt realiseren.

Als u bijvoorbeeld 60 klikken heeft gekregen en uw klikaandeel 60% is, had u naar schatting nog eens 40 klikken kunnen krijgen als u meer componenten, hogere biedingen of een hoger budget had, of als u in uw Shopping-campagnes meer producten had getoond voor zoekopdrachten.

Hoe het werkt

Net als bij het vertoningspercentage analyseert Google Ads de advertentieveilingen gedurende de dag, waarbij wordt gekeken naar alle veilingen die hebben geleid tot weergave van uw advertentie en naar de veilingen waarin uw advertentie concurrerend was, maar die niet hebben geleid tot weergave van uw advertentie.

In gevallen waarin onvoldoende klikken zijn gegenereerd om het klikaandeel te kunnen schatten, ziet u '--' staan. In alle andere gevallen wordt het aandeel weergegeven in de vorm van een percentage.

Houd rekening met het volgende

• Het klikaandeel wordt bepaald aan de hand van alle veilingen die hebben geleid tot weergave van uw advertentie of waarin uw advertentie concurrerend was. Voor de berekening van het klikaandeel kunnen bijvoorbeeld ook veilingen relevant zijn die tot weergave van uw advertentie zouden hebben geleid bij tweemaal het huidige bod.
  • Omdat het klikaandeel een schatting is, hoeven kleine schommelingen in de loop van de tijd niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat u iets moet aanpassen. Door veranderingen in uw biedingen, de algehele kwaliteit en relevantie van uw advertenties of factoren in de advertentiesystemen van Google kan het aantal veilingen waarin uw advertentie volgens de schatting van het systeem concurrerend was, fluctueren.
  • Het aantal klikken dat in aanmerking komt, kan toenemen. Hoewel het aantal klikken in de loop van het jaar kan toenemen, geldt ditzelfde voor het totale aantal veilingen waarin uw advertentie concurrerend is (of voor het aantal gebruikers dat naar uw producten zoekt). Als het totale aantal beschikbare klikken sneller toeneemt dan het aantal klikken dat u krijgt, gaat uw klikaandeel omlaag. Als u uw klikaandeel wilt verhogen, moet u mogelijk uw biedingen verhogen, de kwaliteit van uw advertenties verbeteren of meer advertentiecomponenten toevoegen.

Beschikbaarheid van gegevens

U kunt alleen gegevens over het klikaandeel bekijken voor Performance Max-campagnes, campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en hotelcampagnes. Gegevens over het klikaandeel zijn beschikbaar op de volgende niveaus:

• Performance Max-campagnes
    • Campagne
  • Campagnes in het zoeknetwerk
    • Campagne
    • Advertentiegroep
    • Zoekwoord
  • Shopping-campagnes
    • Productgroep
    • Campagne
    • Advertentiegroep
    • Item-ID, merk, categorie, producttype, aangepast label, kanaal en alle overige Shopping-kenmerken
  • Hotelcampagnes
    • Hotelgroep
    • Campagne
    • Advertentiegroep
    • Hotel-ID, vooruitboekingsperiode, verblijfsduur, prijssegment en alle andere hotelkenmerken

Meer informatie over hoe vaak het klikaandeel wordt geüpdatet

Statistieken voor het klikaandeel voor Shopping zijn afkomstig van verkeer in het zoeknetwerk, niet van verkeer afkomstig van het Display Netwerk of het netwerk van zoekpartners.

Uw klikaandeel verhogen

• Houd er rekening mee dat u vertoningen moet hebben voordat u klikken kunt ontvangen. Alles wat u kunt doen om het vertoningspercentage en het vertoningspercentage voor de absolute toppositie te verhogen, is ook nuttig voor het vergroten van het klikaandeel. Meer informatie over hoe u het vertoningspercentage verhoogt
  • Een hoog vertoningspercentage is geen garantie voor een hoog klikaandeel. Als u uw bod verhoogt, de kwaliteit en relevantie van uw advertenties verbetert en componenten toevoegt, kunnen uw advertenties mogelijk meer klikken opleveren.
  • Als u Shopping-advertenties beheert, moet u er rekening mee houden dat er op hetzelfde moment meerdere Shopping-advertenties van dezelfde adverteerder kunnen worden getoond. Wanneer meerdere van uw advertenties tegelijkertijd worden weergegeven, groeit de kans dat er op een van uw advertenties wordt geklikt. U kunt uw algehele klikaandeel voor Shopping-advertenties dus verhogen door meer dan één van uw producten weer te geven.