Conversies importeren vanuit Salesforce

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

Als u leads en mogelijkheden bijhoudt in Salesforce Sales Cloud, kunt u uw offline conversies van Salesforce Sales Cloud importeren in Google Ads. Daardoor kunt u beter meten hoe uw online Google Ads-investeringen offline waarde opleveren.

In dit artikel leggen we uit hoe u uw accounts kunt instellen voor de import van conversies vanuit Salesforce.

Opmerking: Deze informatie is van toepassing op de standaardintegratie met Salesforce. Als u Salesforce in de lijst met importbronnen ziet terwijl u een nieuwe conversieactie maakt op basis van de import, gebruikt u de verouderde integratie met Salesforce. U kunt uw Salesforce-integratie in de toekomst upgraden.

Voordat u begint

Controleer hieronder de minimale rechtenvereisten voor uw Salesforce-account voordat u de Salesforce-integratie instelt

1. Als u uw Google Ads- en Salesforce-accounts wilt koppelen, heeft u beheerderstoegang in Google Ads nodig en toegang tot de inloggegevens voor het Salesforce-account. Gebruik speciale Salesforce-inloggegevens in plaats van uw eigen persoonlijke inloggegevens.
  2. Als u een query wilt uitvoeren op Salesforce, moet de Salesforce-gebruiker voldoen aan de minimale vereiste rechten.
  3. Vraag een minimaal gegevensbereik aan tijdens de OAuth-handshake van Salesforce.
  4. Met de Salesforce-integratie bepaalt u wat u wilt importeren via veldtoewijzingen en conversiedefinities.
  5. Verwijder de OAuth-tokens u de link verwijdert.
  6. De inloggegevens voor het Salesforce-account moeten minimaal rechten voor alleen-lezen hebben en behouden voor de gebeurtenissen die u als conversie in Google Ads wilt importeren. In de tabel hieronder staat welke rechten zijn vereist.
    • Als u bijvoorbeeld conversies wilt importeren wanneer het object Leads:Status in Salesforce verandert in Gekwalificeerd, zijn de rechten in de eerste kolom van toepassing.
      Salesforce-object Conversies op basis van leads Conversies op basis van mogelijkheden
      Lead No issues detected and positive check mark icon
      LeadStatus No issues detected and positive check mark icon
      LeadHistory No issues detected and positive check mark icon
      Opportunity   No issues detected and positive check mark icon
      OpportunityStage   No issues detected and positive check mark icon
      OpportunityFieldHistory   No issues detected and positive check mark icon
      OpportunityContactRole   No issues detected and positive check mark icon
      Organization No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon

Contact

No issues detected and positive check mark icon
  1. Zet het volgende aan in Salesforce:

Zet niet alleen de bovenstaande velden aan, maar houd ook de oude en nieuwe waarden bij voor de velden die u heeft gebruikt om de gebeurtenisvoorwaarden later op te geven. Wat u als gebeurtenisvoorwaarde in Google Ads kiest, moet dan in Salesforce worden aangepast om te worden geïmporteerd als offline conversies op basis van bedrijfsdoelen en best practices voor bieden (bijvoorbeeld als Leads: Status verandert in Gekwalificeerde saleslead). Zet daarna, afhankelijk van de gebeurtenisvoorwaarden, tracking van de bijbehorende veldgeschiedenis aan.

Opmerking: Voor Google Ads-accounts die eigendom zijn van een bureau, moet een adverteerder toegang hebben tot Salesforce-inloggegevens of tijdelijke toegang krijgen tot het Google Ads-account voor eenmalige verificatie.

Meer informatie over hoe u een Salesforce-integratie instelt

Gebruikt u een verouderde integratie met Salesforce om offline conversies te importeren?

Controleer hieronder de minimale rechtenvereisten voor uw Salesforce-account voordat u de verouderde integratie met Salesforce instelt:

Google Ads Conversion Import for Salesforce vereist toegang tot de volgende velden, georganiseerd per object. Een gebruikersaccount met systeembeheerderstoegang heeft mogelijk al toegang tot deze velden.

Opmerking: De onderstaande velden voor organisaties staan in Bedrijfsinstellingen (Company Settings) onder Bedrijfsinformatie (Company Information), niet onder uw standaard Objectbeheerder (Object Manager).
  • Organization: ID, Name, OrganizationType
  • LeadStatus: ID, MasterLabel, SortOrder
  • OpportunityStage: ID, MasterLabel, SortOrder, IsActive
  • LeadHistory: CreatedDate, OldValue, NewValue, Field
  • Lead: Status, GCLID (een aangepast veld dat u in de onderstaande stappen maakt)
  • OpportunityFieldHistory: CreatedDate, OldValue, NewValue, Field
  • Opportunity: Amount, Probability, StageName, GCLID (een aangepast veld dat u in de onderstaande stappen maakt)

Als u Group Edition of Professional Edition gebruikt, wordt veldtoegang verleend door de vereiste velden toe te voegen aan uw pagina-indelingen voor lead en mogelijkheid. Hiervoor selecteert u Setup, daarna Customize, dan Lead (of Opportunity) en dan Page Layout. Ten slotte sleept u de verplichte velden naar de pagina.

Als u uw Google Ads-account niet aan uw Salesforce-account wilt koppelen, kunt u de instructies volgen om conversies handmatig te importeren vanuit Salesforce.

Meer informatie over hoe u een verouderde integratie met Salesforce instelt

Gerelateerde link