Om dynamiska informationstexter

Dynamiska informationstexter är automatiska tillägg som visar ytterligare text med dina sökannonser och som hjälper besökarna att få veta mer om dina produkter och tjänster. Dynamiska informationstexter visas automatiskt, du behöver inte ställa in dem på något särskilt sätt och de kan eventuellt öka din avkastning på investeringen.

Så fungerar de

När besökare söker efter information på Google visas ofta annonser och sökresultat som gäller likartade webbsidor. Underlätta för besökare att bestämma om de ska besöka din webbplats genom att låta dina annonser visa relevant information om produkter och tjänster som finns på din webbplats.

ACME auto example ad

Om annonsörens målsida innehåller information som kan vara bra att känna till – som 25 års erfarenhet, boka online och certifierade tekniker – kan sådan information visas automatiskt tillsammans med annonstexten i form av dynamiska informationstexter. Informationstexterna visas bara när de beräknas förbättra annonsens resultat.

Du kan ta bort automatiska tillägg, inklusive dynamiska informationstexter, när som helst. Du kan också skapa manuella informationstexter om du vill ha större kontroll på texterna. Manuella informationstillägg ersätter dynamiska informationstexter.

Fördelar

Dynamiska informationstexter om du vill

• spara tid: eftersom informationstexten visar befintligt innehåll på webbplatsen, behöver du inte skriva nya texter
  • ge personer mer information om dina produkter och tjänster snabbt: dynamiska informationstexter ger besökare en översikt över produkterna, tjänsterna och erbjudandena innan de klickar på din annons
  • öka avkastningen på investeringen: den extra informationen kan öka annonsens relevans och klickfrekvens. Detta kan bidra till öka avkastningen på investeringen tack vare att besökare som verkligen är intresserade av dina erbjudanden klickar på annonserna.

Resultat och rapporter

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Några av resultat av de dynamiska informationstexterna visas på fliken Annonstillägg. Gör så här:

1. Logga in på AdWords.
  2. Öppna fliken Annonstillägg.
  3. Välj rapporten om automatiska tillägg på rullgardinsmenyn Visa.

För de kvalificerade annonserna visas också som vanligt resultatsiffror i rapporterna om sökannonsresultat.