Om dynamiske infoelementer

Dynamiske infoelementer er tilleggselementer i form av tekst som vises automatisk sammen med søkeannonsene dine, og som hjelper brukerne å finne ut mer om produktene og tjenestene du tilbyr. Dynamiske infoelementer krever ingen konfigurering og gir systemet flere muligheter til å vise elementer sammen med annonsene.

Sånn fungerer det

Når brukere søker etter informasjon på Google, kan de bli vist annonser og søkeresultater for lignende eller relaterte nettsider. Du kan overbevise brukere om å besøke nettstedet ditt, ved å vise dem relevant informasjon om produktene og tjenestene du tilbyr der, før de i det hele tatt klikker på annonsen din.

An illustrated example of dynamic callouts in a search ad.

Hvis potensielt nyttig informasjon – som «25 års erfaring», «Bestill på nettet» og «Sertifiserte mekanikere» – blir nevnt på landingssiden til en annonsør, kan disse opplysningene automatisk bli vist som dynamiske infoelementer sammen med annonseteksten.

Dynamiske infoelementer vises bare når det er forventet at du kan oppnå bedre annonseresultater med dem, og de kan vises ved siden av eller i stedet for manuelt opprettede infoelementer. Du kan kontrollere hvilke infoelementer som vises, ved å sette enkeltstående dynamiske infoelementer på pause eller fjerne dem.

Fordeler

Dynamiske infoelementer:

• Du sparer tid: Ettersom teksten i infoelementet gjenspeiler innholdet på nettstedet ditt, kreves det ingen handling fra din side.
  • Du gir brukerne umiddelbar informasjon om produktene og tjenestene dine: Med dynamiske infoelementer får de besøkende en forsmak på produktene, tjenestene og spesialtilbudene du tilbyr, selv før de klikker på den aktuelle annonsen.
  • Du kan potensielt øke avkastningen din: Med slik ekstrainformasjon kan du øke både annonsenes relevans og klikkfrekvens. Du kan altså øke avkastningen ved å fokusere på å få klikk fra besøkende det er større sannsynlighet for at er interessert i det du tilbyr.

Resultater og rapporter

Du kan se resultatdata for de enkelte dynamiske infoelementene i Google Ads ved å følge denne veiledningen:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på overskriften i Info-sammendragskortet for den aktuelle elementtypen.
  5. Filtrer «Automatisk opprettet» etter «Kilde».

Sett dynamiske infoelementer på pause eller fjern dem

Hvis du ikke liker et bestemt dynamisk infoelement som er opprettet for deg, kan du fjerne det eller sette det på pause. Hvis du setter et dynamisk infoelement på pause, vises det ikke, men du kan aktivere det igjen senere. Når du fjerner et dynamisk infoelement, fjernes det for godt og kan ikke aktiveres på nytt senere.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på overskriften i Info-sammendragskortet for den aktuelle elementtypen.
    • Slik kan du fjerne flere dynamiske infoelementer eller sette dem på pause:
      1. Velg elementene ved å klikke i avmerkingsboksen.
      2. Klikk på Sett på pause eller Fjern på den blå raden øverst.
    • Slik kan du sette enkeltstående infoelementer på pause eller fjerne dem:
      1. Velg det aktuelle elementet ved å klikke på rullegardinmenyen ved siden av den fargede indikatoren.
      2. Velg Fjern eller Sett på pause.

Selv om det ikke anbefales, kan du også velge bort alle dynamiske infoelementer hvis det er nødvendig.

Merk: Du kan sette enkeltstående dynamiske infoelementer på pause eller fjerne dem så snart infoelementene dine er oppgradert. Finn ut mer om oppgraderingen av elementer.
Du kan også se resultatberegninger for de kvalifiserte annonsene dine i de eksisterende rapportene dine om resultater for søkeannonser.

Linker til beslektet innhold