Over dynamische highlights

Vanaf half maart 2022 voeren we enkele wijzigingen door zodat u meer potentiële klanten kunt aanspreken en uw advertentie-extensies makkelijker kunt beheren.

Spreek meer mensen aan met automatische extensies:

• Dynamische highlight-extensies kunnen nu ook samen met handmatig gemaakte highlight-extensies worden getoond als dit naar verwachting tot betere prestaties leidt.
  • U kunt nu gebruikmaken van rapportage over afzonderlijke dynamische highlight-extensies.
  • U kunt zelf bepalen welke highlight-extensies (handmatig gemaakte of dynamische extensies) worden getoond door afzonderlijke highlight-extensies te onderbreken of te verwijderen.

Meer informatie over deze wijzigingen voor extensies

Dynamische highlights zijn automatische extensies waarmee u extra tekst toont bij uw zoekadvertenties. Zo kunnen potentiële klanten snel meer te weten komen over uw producten en services. Dynamische highlights hoeven niet te worden ingesteld. Ze worden automatisch getoond en verhogen mogelijk het rendement op uw investering.

Hoe ze werken

Wanneer mensen informatie zoeken op Google, kunnen ze advertenties en zoekresultaten voor vergelijkbare of gerelateerde webpagina's te zien krijgen. Als extra zetje in de rug voor gebruikers om uw site te bezoeken, wordt bij uw advertenties mogelijk relevante informatie getoond over de producten en services die u op uw site aanbiedt. Gebruikers zien deze informatie voordat ze op uw advertentie klikken.

Ad · https://www.acmeautoshopca.com

ACME Auto Shop - acmeautoshopca.com

Save 20% on all car repair services. Family owned & operated.

25 years of experience. Book online. Certified technicians.

Als op de landingspagina van een adverteerder informatie wordt vermeld die mogelijk nuttig is, zoals '25 jaar ervaring', 'online boeken' en 'gecertificeerde monteurs', kan die informatie automatisch als dynamische highlight bij de advertentietekst worden getoond. Dynamische highlights worden alleen getoond als ze naar verwachting de prestaties van uw advertentie verbeteren.

U kunt automatische extensies verwijderen wanneer u wilt. Dit geldt dus ook voor dynamische highlights. Als u behoefte heeft aan meer controle, kunt u ook handmatige highlights maken. Handmatige highligt-extensies overschrijven dynamische highlights.

Voordelen

Dynamische highlights hebben meerdere voordelen:

• U bespaart tijd: Aangezien highlight-tekst bestaande content van uw site weerspiegelt, hoeft u niets extra's te doen.
  • U geeft gebruikers meer informatie over uw producten en services: Dynamische highlights geven bezoekers een idee van uw producten, services en aanbiedingen voordat ze op uw advertentie klikken.
  • U verbetert mogelijk het rendement op uw investering: Deze aanvullende informatie kan de relevantie en klikfrequentie van uw advertenties vergroten. Zo kunt u het rendement op uw investering verbeteren door u te richten op klikken van bezoekers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten of services die u aanbiedt.

Prestaties en rapporten

Voor prestatiegegevens van dynamische highlights gaat u naar de pagina Advertenties en extensies. Ga als volgt te werk:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies.
  4. Klik op Meer.
  5. Selecteer Automatische extensies.
  6. Klik op Extensietype: alle. Vink het selectievakje aan naast Highlight-extensie en klik op Toepassen.

Prestatiegegevens voor geschikte advertenties worden zoals gewoonlijk ook weergegeven in uw bestaande prestatierapporten voor zoekadvertenties.