Over dynamische highlights

Dynamische highlights zijn automatische extensies die extra tekst weergeven bij uw zoekadvertenties waarmee mensen snel meer te weten kunnen komen over uw producten en services. Dynamische highlights hoeven niet te worden ingesteld. Ze worden automatisch weergegeven en verhogen mogelijk het rendement op uw investering.

Hoe ze werken

Wanneer mensen informatie zoeken op Google, kunnen ze advertenties en zoekresultaten voor vergelijkbare of gerelateerde webpagina's te zien krijgen. Als extra zetje in de rug voor gebruikers om uw site te bezoeken, wordt bij uw advertenties mogelijk relevante informatie weergeven over de producten en services die u op uw site aanbiedt. Gebruikers zien deze informatie voordat ze op uw advertentie klikken.

ACME auto example ad

Als op de bestemmingspagina van een adverteerder informatie wordt vermeld die mogelijk nuttig is, zoals '25 jaar ervaring', 'online boeken' en 'gecertificeerde monteurs', kan die informatie automatisch als dynamische highlight bij de advertentietekst worden weergegeven. Dynamische highlights worden alleen weergegeven wanneer ze de prestaties van uw advertentie waarschijnlijk zullen verbeteren.

U kunt op elk gewenst moment automatische extensies verwijderen, inclusief dynamische highlights. Voor meer controle kunt u ook handmatige highlights maken. Handmatige highligt-extensies overschrijven dynamische highlights.

Voordelen

Dynamische highlights hebben meerdere voordelen:

• U bespaart tijd: Aangezien highlight-tekst bestaande content van uw site weerspiegelt, hoeft u niets extra's te doen.
  • U geeft gebruikers meer informatie over uw producten en services: Dynamische highlights geven bezoekers een idee van uw producten, services en aanbiedingen voordat ze op uw advertentie klikken.
  • U verbetert mogelijk het rendement op uw investering: Deze aanvullende informatie kan de relevantie en klikfrequentie van uw advertenties vergroten. Zo kunt u het rendement op uw investering verbeteren door u te richten op klikken van bezoekers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten of services die u aanbiedt.

Prestaties en rapporten

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

U kunt bepaalde prestatiegegevens voor dynamische highlights bekijken via het tabblad Advertentie-extensies. Ga als volgt te werk:

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  3. Kies in het dropdownmenu 'Weergave' de optie 'Rapport voor automatische extensies'.

Prestatiegegevens voor geschikte advertenties worden zoals gewoonlijk ook weergegeven in uw bestaande prestatierapporten voor zoekadvertenties.