Over dynamische highlights

Dynamische highlights zijn extra tekstcomponenten die automatisch worden getoond bij uw zoekadvertenties en waarmee gebruikers snel meer informatie krijgen over uw producten en services. Dynamische highlights hoeven niet te worden ingesteld en geven het systeem meer mogelijkheden om componenten bij uw advertenties te tonen.

Hoe ze werken

Als gebruikers informatie zoeken op Google, kunnen er advertenties en zoekresultaten worden getoond voor vergelijkbare of gerelateerde webpagina's. Bij uw advertenties wordt mogelijk relevante informatie getoond over de producten en services die u op uw site aanbiedt om gebruikers te stimuleren uw site te bezoeken. Deze informatie wordt aan hen getoond voordat ze op uw advertentie klikken.

An illustrated example of dynamic callouts in a search ad.

Als op de landingspagina van een adverteerder informatie staat die mogelijk nuttig is, zoals '25 jaar ervaring', 'online boeken' en 'gecertificeerde monteurs', kan die informatie automatisch als dynamische highlight bij de advertentietekst worden getoond.

Dynamische highlights worden alleen getoond als ze naar verwachting uw advertentieprestaties verbeteren en kunnen naast of in plaats van handmatig gemaakte highlights worden getoond. U kunt bepalen welke componenten voor highlights worden getoond door afzonderlijke componenten voor dynamische highlights te onderbreken of te verwijderen.

Voordelen

Dynamische highlights:

• U bespaart tijd: Aangezien highlight-tekst bestaande content van uw site weerspiegelt, hoeft u niets extra's te doen.
  • U geeft gebruikers meer informatie over uw producten en services: Dynamische highlights geven bezoekers een idee van uw producten, services en speciale aanbiedingen voordat ze op uw advertentie klikken.
  • U verbetert mogelijk het rendement op uw investering: Met deze aanvullende informatie kunt u de relevantie en klikfrequentie van uw advertenties vergroten. Zo kunt u het rendement op uw investering verbeteren door u te richten op klikken van bezoekers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten of services die u aanbiedt.

Prestaties en rapporten

Met deze instructies kunt u de prestatiegegevens van afzonderlijke dynamische highlights controleren in Google Ads:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op Highlight in de kop van de overzichtskaart voor het type component.
  5. Filter op Bron voor Automatisch gemaakt.

Afzonderlijke dynamische highlights onderbreken of verwijderen

Als u een bepaalde dynamische highlight die voor u is gemaakt niet wilt gebruiken, kunt u deze onderbreken of verwijderen. Een onderbroken dynamische highlight wordt niet meer getoond, maar blijft beschikbaar als u die opnieuw wilt aanzetten. Een verwijderde dynamische highlight gaat voorgoed verloren en kan later niet meer worden getoond.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op Highlight in de kop van de overzichtskaart voor het type component.
    • Meerdere highlights onderbreken of verwijderen:
      1. Selecteer de componenten door op het selectievakje te klikken.
      2. Klik in de blauwe balk bovenaan op Onderbreken of Verwijderen.
    • Een afzonderlijke highlight onderbreken of verwijderen:
      1. Selecteer de afzonderlijke component door op het dropdownmenu naast de gekleurde indicator te klikken.
      2. Selecteer Onderbreken of Verwijderen.

Het is niet aanbevolen, maar u kunt zich zo nodig ook afmelden voor alle dynamische highlights.

Opmerking: Nadat u dynamische highlights heeft geüpgraded, kunt u afzonderlijke componenten voor dynamische highlights onderbreken of verwijderen. Meer informatie over de componentupgrade
Prestatiegegevens over geschikte advertenties vindt u zoals gewoonlijk ook in uw bestaande rapporten over de prestaties van zoekadvertenties.