Skapa en appkampanj

Med appkampanjer kan du marknadsföra din app på Google Sök, Google Play, YouTube, Gmail och i andra appar och mobilwebbplatser i Display-nätverket. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en sådan kampanj i ditt Google Ads-konto.

Innan du börjar

Läs om hur dessa kampanjer fungerar i Om appkampanjer. Läs också rekommenderade metoder för att marknadsföra appar på Google.

Är du redo att marknadsföra din app? Klicka här och få 75 USD när du spenderar 25 USD på appkampanjer.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Anvisningar

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj App
  4. Välj appens plattform.
  5. Ange appens namn, paketnamn eller utgivare och välj sedan appen på listan som visas.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange kampanjens namn i fältet Kampanjnamn. Det blir enklare att hitta kampanjen senare om du väljer ett namn som visar att det är en appkampanj.
  8. Gör följande i avsnittet Dina textförslag:
    1. Ange fyra fristående rader med text som ska kunna kombineras i valfri ordning i annonserna.
    2. Varje textrad kan vara högst 25 tecken lång.
    3. Ta med en textrad på högst 20 tecken som passar i mindre annonsutrymmen.
    4. Läs om hur du visar den bästa annonsen för ditt mål.
  9. Du kan lägga till upp till 20 av följande tillgångar:
    • Video
      • Videon måste finnas på YouTube.
      • Orienteringen kan vara liggande eller stående.
      • Om du inte har några videor att lägga till kan Google Ads skapa en videoannons åt dig med hjälp av tillgångar från informationen i appbutiken.
    • Bild
      • Ladda upp bilder med formatet .jpg, .gif eller .png och med en största storlek på 150 kB.
      • För integrerade annonser ger liggande format bäst resultat.
      • För mellansidesannonser ger stående format bäst resultat.
      • Andra format som fungerar bra är 320 × 50, 320 × 480 och 300 × 250 pixlar.
      • Läs om hur du laddar upp bildannonser i olika storlekar.
    • HTML5
      • Ladda upp HTML5-tillgångar som .zip-filer med en största storlek på 1 MB.
      • Verifiera dina HTML5-tillgångar innan du laddar upp dem genom att köra .zip-filen genom kontrollverktyget för HTML5-annonser.
      • HTML5-storlekar som är tillåtna för närvarande:
        • 300 × 250 (fast storlek)
        • 320 × 50 (fast storlek)
        • 480 × 320 (liggande mellansidesannons, variabel storlek)
        • 320 × 480 (stående mellansidesannons, variabel storlek)
      • Läs om HTML5 för appkampanjer.
  10. Ändra plats- och språkinställningarna vid behov. Tänk på att Google Ads inte översätter annonserna, så inrikta dig bara på språk som passar dina annonser.
  11. Under Kampanjoptimering kan du välja att optimera din kampanj för något av följande:
    • Installationsvolym
    • Åtgärder i appen (Du kan bara välja detta alternativ om du redan har ställt in spårning av specifika åtgärder i appen.)
    • Mål-ROAS (Du kan bara välja detta alternativ om du redan har ställt in spårning av specifika åtgärder i appen, har installerat Google Analytics för Firebase och kan lägga bud på en Firebase-händelse.)
  12. Ange målbud. För appinstallationer på Android-enheter kan du se en uppskattning av installationsvolymen med olika budbelopp om du har länkat dina Google Play- och Google Ads-konton. Läs mer om budgivning i appkampanjer
  13. Klicka på Spara och fortsätt. Google Ads kan automatiskt räkna installationer av Android-appar från Google Play Butik som konverteringar. För att spåra alla andra installationer måste du ställa in spårning av mobilappskonverteringar.
Obs! Beroende på var din annons visas kan appkampanjens tillgångar ändras i syfte att förbättra resultaten och användarupplevelsen. Texten kan kortas av och bilder eller videor kan beskäras för att rymmas på användarnas skärmar.

Tips