Opprett appkampanjer

Med appkampanjer kan du markedsføre appen din på Google Søk, Google Play, Gmail og YouTube samt i andre apper og på mobilnettsteder i Displaynettverket. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette slike kampanjer i Google Ads-kontoen din.

Før du begynner

Hvis du vil finne ut hvordan disse kampanjene fungerer, kan du lese om appkampanjer og gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene for å markedsføre apper på Google.

Er du klar til å markedsføre appen din? Klikk her for å få USD 75 i annonsekreditt når du bruker USD 25 på appkampanjer.

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Veiledning

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så App
  4. Velg plattformen appen din kjøres på.
  5. Skriv inn navn, pakkenavn eller utgiver for appen din, og velg deretter appen på listen som vises.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Skriv inn et navn på kampanjen din i «Kampanjenavn»-feltet. For at du enklere skal finne kampanjen senere, kan det være lurt å indikere at dette er en appkampanje, i selve kampanjenavnet.
  8. Gjør dette i «Tekstforslagene dine»-delen:
    1. Skriv inn fire frittstående tekstlinjer som kan brukes i en hvilken som helst rekkefølge i annonsene dine.
    2. Hvert forslag kan maksimalt bestå av 25.
    3. Ta med ett forslag som har under 20 tegn, slik at teksten passer i mindre områder.
    4. Finn ut hvordan du kan vise den beste annonsen for målet ditt.
  9. Du kan velge å legge til opptil 20 av hver av de følgende ressursene:
    • Video
      • Videoene må ligge på YouTube.
      • Tillatte formater er liggende, stående og kvadratisk.
      • Hvis du ikke har videoer du kan legge til, kan Google Ads lage en for deg. Videoen baseres på ressursene tilgjengelige i oppføringen din i appbutikken.
    • Bilde
      • Last opp bilder i formatene JPG, GIF eller PNG, med en maksimal størrelse på 150 kB.
      • For integrerte annonser er det best med bilder i liggende format.
      • For interstitial-annonser er det best med bilder i stående format.
      • Andre gode formater inkluderer følgende: 320 x 50 piksler, 320 x 480 piksler og 300 x 250 piksler.
      • Finn ut hvordan du kan laste opp bildeannonser i forskjellige størrelser.
    • HTML5
      • Last opp HTML5-innhold i en ZIP-fil. Filen kan ha en maksimal størrelse på 1 MB og inneholde maksimalt 40 filer.
      • For å validere HTML5-ressursene før opplasting, kjør ZIP-filen gjennom valideringsverktøyet for HTML5.
      • På nåværende tidspunkt godtar vi blant annet følgende HTML5-størrelser:
        • 300 x 250 (fast størrelse)
        • 320 x 50 (fast størrelse)
        • 480 x 320 (interstitial-annonse i liggende format, variabel størrelse)
        • 320 x 480 (interstitial-annonser i stående format, variabel størrelse)
      • Finn ut mer om HTML5 i appkampanjer.
  10. Oppdater steds- og språkinnstillingene etter behov. Husk at annonsene dine ikke oversettes i Google Ads, så du bør derfor bare målrette dem mot språket du bruker i annonsene.
  11. Under «Kampanjeoptimalisering» velger du ett av følgende for optimalisering av kampanjen din:
    • Installasjonsvolum
    • Handlinger i appen (for å bruke dette alternativet må du allerede ha konfigurert sporing av bestemte handlinger i appen din)
    • Mål-ROAS (for å bruke dette alternativet må du allerede ha konfigurert sporing av bestemte handlinger i appen og installert Google Analytics for Firebase, og du må kunne by på Firebase-hendelser)
  12. Angi målbud. For appinstallasjoner på Android får du kanskje se et anslag over installasjonsvolumet gitt et utvalg budverdier hvis du har knyttet sammen Google Play- og Google Ads-kontoen din. Finn ut mer om budgivning i appkampanjer
  13. Klikk på Lagre og fortsett. Installeringer av Android-apper i Google Play-butikken kan automatisk telles som konverteringer i Google Ads. For å spore alle andre typer installeringer må du konfigurere konverteringssporing for mobilapper.
Merk: Vi kan komme til å endre elementer i appkampanjene dine av hensyn til resultater og brukeropplevelsen, men dette avhenger selvfølgelig av hvor de aktuelle annonsene vises. Vi kan for eksempel avkorte tekst og beskjære bilder eller videoer, slik at innholdet passer inn på den aktuelle brukerens skjerm.

Tips: