Opprett appkampanjer for engasjement

Med appkampanjer for engasjement kan du skape nytt engasjement hos kunder som tidligere har installert appen din, og oppfordre dem til å utføre bestemte handlinger i appen. Annonsene dine kan vises på YouTube, Google Søk og Google Play samt i andre apper i Displaynettverket. I denne artikkelen beskriver vi hvordan du oppretter appkampanjer for engasjement. Du kan enten velge et markedsføringsmål som bruker kampanjeinnstillinger basert på statistikk fra tidligere resultater, eller du kan opprette en kampanje uten å angi et markedsføringsmål. Hvis du angir et markedsføringsmål, kan innstillingene som brukes, når som helst overstyres.

Før du begynner

Appen din må ha minst 50 000 installasjoner før du kan opprette appkampanjer for engasjement. I tillegg må du legge inn tekst og bildeelementer, og du kan også bruke videoer. Finn ut mer om kravene til elementer i appkampanjer for engasjement.

Kampanjene dine må oppfylle disse kravene:

Ja, bekreftet Kampanjene må ha en universell link (iOS), en applink (Android) eller et egendefinert oppsett (begge OS-ene). Finn ut mer om dyplinker.

Ja, bekreftet Kampanjene må ha en målgruppeliste bestående av appbrukere. Finn ut hvordan du kan legge til, endre eller fjerne målgrupper for appkampanjer for engasjement.

Ja, bekreftet Du må ha konfigurert konverteringssporing for mobilapper, og du må bruke Firebase eller en tredjepart som støttes – en såkalt appattribusjonspartner (AAP) – for å kunne spore konverteringer.

Ja, bekreftet Konverteringer fra Firebase eller en AAP må være konfigurert på den rette måten. Finn ut hvordan du konfigurerer konverteringer fra Firebase eller appattribusjonspartnere i appkampanjer for engasjement.

Ja, bekreftet Du må ha utarbeidet personvernregler med tilstrekkelig informasjon om hvordan du bruker kampanjer for nytt engasjement. Personvernreglene må også være i tråd med Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU.

Ja, bekreftet Appen må ha minst 50 000 installeringer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Klikk på dette interaktive verktøyet for å finne ut hvordan du oppretter appkampanjer for engasjement.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Oversikt.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  4. Velg Markedsføring av apper som kampanjemål.
  5. Velg Appengasjement som kampanjens undertype.
  6. Velg plattformen appen din kjøres på.
  7. Skriv inn appens navn, pakkenavn eller publisist i søkefeltet, og velg så appen i listen som vises.
  8. Under «Velg et markedsføringsmål i appengasjementskampanjen» velger du om du vil at kampanjeinnstillingene skal være forhåndsutfylt med forslag basert på markedsføringsmålet. De foreslåtte kampanjeinnstillingene kan når som helst overstyres.
    1. Velg et av målene nedenfor for å konfigurere kampanjen automatisk med forslag til innstillinger som dyplinker, elementer, budgivning og målgrupper.
      • Skap nytt engasjement hos frafalte brukere: Nå ut til folk som har installert appen din, men ikke åpnet den i løpet av de siste 7 dagene.
      • Skap nytt engasjement hos frafalte kjøpere: Nå ut til folk som har kjøpt noe i løpet av de siste 540 dagene, men ikke åpnet appen de siste 7 dagene, og få dem til å bli returnerende kunder.
      • Skap nytt engasjement hos ikke-kjøpere: Nå ut til folk som ikke har kjøpt noe i løpet av de siste 540 dagene, og få dem til å bli kunder.
      • Skap nytt engasjement hos brukere som ikke mottar varsler (et oppsett med Firebase SDK og FCM anbefales): Nå ut til folk som ikke har mottatt pushvarslinger i løpet av de siste 7 dagene, og få dem til å gjøre noe.
      • Skap nytt engasjement hos alle brukere: Nå ut til alle som har brukt appen i løpet av de siste 540 dagene.
        • Merk: Ut fra det valgte målet blir det opprettet regelbaserte målgruppelister for deg i Google Ads ved hjelp av hendelser fra Firebase SDK (når slike er tilgjengelige) eller basert på tredjeparts-SDK-en du bruker. Hvis vi ikke finner hendelsene som kreves for å lage en målgruppe basert på markedsføringsmålet, blir det foreslått en målgruppe du bør opprette, i en melding som vises i UI-et.
    2. Velg «Opprett kampanjer med andre markedsføringsmål uten automatiske valg» for å velge kampanjeinnstillingene selv.
  9. Klikk på Fortsett.
  10. Gi kampanjen et navn i «Kampanjenavn»-feltet.
    • For at det skal bli enklere å finne igjen kampanjen senere, bør du gi den et navn som indikerer at det er en appkampanje. Vi anbefaler at du også tar med operativsystemet (iOS eller Android) i kampanjenavnet.
  11. Velg stedene du vil målrette annonsene mot, under «Steder», og velg «Stedsalternativer» for å angi hvordan du vil ekskludere og målrette annonser mot brukere.
  12. Oppdater språkinnstillingene under «Språk» etter behov. Husk at annonsene ikke oversettes i Google Ads, så du bør derfor bare målrette dem mot annonsespråket.
  13. Angi ønsket gjennomsnittlig dagsbudsjett under «Budsjett».
  14. Velg hvilke handlinger i appen du vil optimalisere for i kampanjen, og oppgi så ønsket målkostnad per handling (mål-CPA).
  15. (Valgfritt:) Endre kampanjens start- og sluttdato.
  16. Klikk på Lagre og fortsett.
  17. Gi annonsegruppen et navn.
  18. Legg til minst to forslag til overskrifter og ett forslag til beskrivelse (vi anbefaler at du legger til opptil fem av hver) under «Annonseelementer». Du kan også lese gjennom rapporter om elementresultater for å optimalisere bruken av elementene.
  19. Du kan legge til tekst-, bilde- og videoelementer i appkampanjen.
  20. Velg målgruppesegmenter for å angi hvem som skal se annonsene, under Annonsemålretting.
  21. Velg hvilke målgrupper du vil målrette annonsene mot.
  22. Klikk på Lagre og fortsett.
Merk: Vi kan redigere elementer i appkampanjene dine av hensyn til resultater og selve brukeropplevelsen, men dette avhenger av hvor annonsene vises. Vi kan for eksempel avkorte tekst og beskjære bilder eller videoer, slik at innholdet passer inn på den aktuelle brukerens skjerm.
Tips:

Linker til relatert innhold