Remarketing voor uw app inschakelen

Als u advertenties wilt weergeven aan mensen die uw mobiele app hebben gebruikt, moet u remarketing inschakelen voor uw app. Dit artikel bevat instructies voor hoe u dit kunt doen, evenals links naar instructies voor ontwikkelaars.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de code van uw mobiele app, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  4. Ga naar de kaart 'App-analyse' en selecteer Details, klik op het pictogram met drie stippen en klik vervolgens op Bron bewerken.
  5. Bepaal welke gegevens u wilt verzamelen:
    1. Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
    2. Met 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt u uw advertenties af op de activiteiten van gebruikers.
      1. Een andere naam voor deze optie is 'Dynamische remarketing'. Hiermee kunt u mensen op uw remarketinglijsten advertenties laten zien op basis van hun activiteiten in uw app.
  6. Selecteer de algemene parameters die u wilt bijhouden.
  7. Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
    1. Selecteer een bedrijfstype.
      1. Het bedrijfstype wordt gebruikt om informatie te verzamelen over de activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt weergegeven, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Selecteer de bedrijfstypeparameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Implementeer de algemene sitetag en eventueel het gebeurtenisfragment met de gegenereerde code en de instructies.

Nadat u remarketing heeft ingeschakeld voor uw app, kunt u remarketinglijsten maken op basis van gebruikersinteracties met uw app. Met een remarketinglijst kunt u regels instellen die bepalen welke gebruikers uw advertenties kunnen zien, evenals een lidmaatschapsduur.