Remarketing voor uw app inschakelen

Als u advertenties wilt weergeven aan mensen die uw mobiele app hebben gebruikt, moet u remarketing voor uw app inschakelen. Dit artikel bevat instructies over hoe u dit doet, plus links naar instructies voor ontwikkelaars.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de code van uw mobiele app, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik onder Doelgroepen op Weergeven.
  4. Als u voor het eerst remarketing instelt, worden er verschillende remarketingopties weergegeven. Klik onder 'Mobiele-app-gebruikers' op 'Lijst maken'. Als u al remarketing heeft ingesteld, gaat u naar het vak Remarketingtag in de rechterbovenhoek.
  5. Klik op Tagdetails.
  6. Klik op Instellen.
  7. Klik op Tracking-ID voor AdWords bekijken voor mobiele apps.
  8. Selecteer en kopieer de tracking-ID.
  9. U kunt conversiegebeurtenissen bijhouden met behulp van Google Analytics voor Firebase, een server-naar-server-API of een externe SDK voor app-remarketing. Op basis van de remarketinggebeurtenissen die u instelt, kunt u deze tools gebruiken om doelgroepen binnen uw app te segmenteren.

Nadat u remarketing voor uw app heeft ingeschakeld, kunt u remarketinglijsten maken op basis van gebruikersinteracties met uw app. Remarketinglijsten maken het mogelijk regels in te stellen die bepalen welke gebruikers uw advertenties kunnen zien. Bovendien kunt u een lidmaatschapsduur opgeven.