Over componenten voor website-informatie

Met componenten voor website-informatie kunt u specifieke aspecten van uw producten en services benadrukken. Website-informatie wordt onder uw tekstadvertentie weergegeven in de vorm van een kop (bijvoorbeeld: Bestemmingen) en een lijst (bijvoorbeeld: Hawaï, Costa Rica, Zuid-Afrika). Dit artikel bevat een overzicht van de website-informatie die u kunt tonen.

Voordat u begint

Ga naar ons beleid voor website-informatie.

Houd rekening met het volgende:

• Extensies voor website-informatie worden getoond bij advertenties in het zoeknetwerk.
  • Extensies voor website-informatie die op alle niveaus binnen een specifieke vertakking van de hiërarchie account > campagne > advertentiegroep zijn gedefinieerd, kunnen samen worden weergegeven. Extensies voor website-informatie in de ene campagne worden bijvoorbeeld niet weergegeven in een andere campagne.
  • Componenten voor website-informatie moeten worden gemaakt op een niveau dat logisch is voor alle volgende gedeelten van de accounthiërarchie.
  • Als een extensie voor website-informatie bijvoorbeeld van toepassing is op alle advertentiegroepen in een heel account, moet de extensie worden toegevoegd op accountniveau.
  • Als een extensie voor website-informatie alleen van toepassing is op een subset van campagnes, moet deze alleen worden toegevoegd aan de relevante campagnes.
  • Google kiest de beste extensies voor website-informatie die uw advertentieprestaties maximaliseren uit de geschikte groep extensies voor website-informatie.

Hoe ze worden weergegeven

Als uw website-informatie bij uw advertentie op een computer verschijnt, kunnen er maximaal 2 kopteksten tegelijk worden getoond. In advertenties op mobiele tabletapparaten wordt slechts één kop getoond. Google Ads bepaalt met algoritmen welke koptekst of combinatie van kopteksten het best kan worden getoond. Het is daarom verstandig zo veel mogelijk kopteksten toe te voegen die relevant zijn voor uw bedrijf.

Een advertentie met website-informatie kan er als volgt uitzien op een computer:

An illustrated example of structured snippets in a search ad.

Voordelen

• Mensen kunnen meer informatie over uw producten en services vinden: Met extensies voor website-informatie krijgen bezoekers een beeld van de aard en het aanbod van uw producten en services voordat ze op uw advertentie klikken.
  • U verbetert het rendement op uw investering: Met de aanvullende informatie die bij uw advertenties wordt getoond, kunt u de relevantie en de klikfrequentie van uw advertenties vergroten. U kunt het rendement op uw investering verbeteren door klikken te stimuleren van bezoekers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten of services die u aanbiedt.
  • Aanpasbaarheid: U kunt website-informatie toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. Bovendien kunt u de datums, dagen van de week of tijdstippen opgeven waarop de extensies voor website-informatie moeten worden getoond.
Opmerking: Als u geen tijd heeft om website-informatie toe te voegen, kan Google Ads deze automatisch voor u genereren, mits u bent aangemeld voor dynamische website-informatie.

Hoe extensies voor website-informatie werken

Opmerking: Voor geüpgradede componenten voor website-informatie worden apparaatvoorkeuren, startdatum, einddatum en advertentieplanningen beëindigd om nieuwe functies mogelijk te maken. Meer informatie over de componentupgrade.

U kunt extensies voor website-informatie toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. U kunt kiezen waar u website-informatie wilt toevoegen, bepalen welk type informatie potentiële klanten het waardevolst vinden en de weergave plannen. Houd uw producten en services in gedachten, maak een keuze uit een lijst van vooraf gedefinieerde kopteksten (zoals Product of Servicecategorie) en voeg daarna specifieke, ondersteunende gegevens toe als waarden.

Hier volgt een lijst van beschikbare kopteksten:

• Voorzieningen
  • Merken
  • Cursussen
  • Studieprogramma's
  • Bestemmingen
  • Aanbevolen hotels
  • Dekking
  • Modellen
  • Buurten
  • Services
  • Shows
  • Stijlen
  • Typen

Het is belangrijk dat uw koptekst en de waarden overeenkomen. Wanneer een extensie voor website-informatie wordt afgekeurd, komt dat meestal doordat de koptekst en de waarden niet overeenkomen. U kunt waarden zien als voorbeelden van de corresponderende kopteksten. 'Costa Rica' is bijvoorbeeld een bestemming, 'wifi' is een voorziening en 'Centrum' is een wijk. Waarden voor de koptekst Stijlen moeten varianten zijn van een tamelijk specifieke categorie, zoals sandalen of hoge hakken, terwijl waarden voor de koptekst Typen varianten van bredere categorieën kunnen zijn, zoals verlichtingsarmaturen of schoenen.

U hoeft niets te betalen wanneer u componenten voor website-informatie toevoegt, maar voor de klikken op uw advertentie gelden de gebruikelijke kosten.

Best practices

Volg deze best practices als u website-informatie maakt of optimaliseert:

• Maak eerst website-informatie op accountniveau: Door eerst website-informatie op accountniveau toe te voegen, zorgt u voor een optimale dekking voor website-informatie. Zorg er wel voor dat de website-informatie relevant is voor al uw campagnes en advertentiegroepen.
  • Geef voldoende informatie. Streef ernaar om minstens 4 waarden per koptekst op te nemen.
  • Verruim uw opties. Voeg meer dan één set koptekst-waarden toe. Wanneer u over meerdere sets met website-informatie beschikt, heeft u meer opties en vergroot u de kans dat er een relevante component bij uw advertentie wordt getoond.
  • Kies de juiste opmaak. Anders dan met componenten voor highlights, waarmee met één woord een uniek aspect van uw bedrijf wordt gepromoot, wordt met website-informatie een complete groep producten of services gepromoot die uw bedrijf aanbiedt.
  • Zorg ervoor dat dynamische website-informatie aanstaat. Als u dynamische website-informatie laat aanstaan, geeft het systeem meer mogelijkheden om componenten te tonen bij uw advertenties. Deze componenten voor website-informatie verbeteren naar verwachting de prestaties van uw advertentie. Ze kunnen naast of in plaats van handmatig gemaakte website-informatie worden getoond. U kunt een afzonderlijke component die automatisch is gemaakt, onderbreken of verwijderen als u deze niet meer bij uw advertenties wilt tonen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Website-informatie toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de plusknop en daarna op Website-informatie.
  5. Kies in het dropdownmenu Toevoegen aan het niveau waarop u de website-informatie wilt toevoegen.
  6. Zo maakt u een nieuwe component voor website-informatie:
    • Kies een taal en koptekst in de dropdownmenu's. De koptekst wordt getoond voorafgaand aan de waarden (informatie) die u verstrekt.
    • Geef minstens 3 waarden op.
    • Als u wilt dat uw component binnen een bepaald datum- en tijdbereik wordt getoond, klikt u op het dropdownmenu Geavanceerde opties en voert u een planning in.
  7. Zo voegt u een bestaande component toe:
    • Klik op Bestaande gebruiken.
    • Vink de selectievakjes aan naast de extensies die u wilt toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Website-informatie bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. U vindt nu een tabel met al uw componenten. Selecteer Koppeling in het dropdownmenu Tabelweergave.
  5. Selecteer Website-informatie in de lijst boven de tabelwerkbalk.
  6. Klik op het potloodicoon Bewerken naast de component die u wilt bewerken en kies Bewerken.
  7. Klik op Opslaan.

Prestaties en rapporten

Volg de instructies hieronder om de prestatiegegevens van afzonderlijke componenten voor website-informatie in Google Ads te bekijken:
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in de kop van de overzichtskaart voor het type component op Website-informatie.
  5. Filter op Bron voor Automatisch gemaakt.

Componenten voor website-informatie onderbreken of verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in de kop van de overzichtskaart voor het type component op Website-informatie.
    1. Zo onderbreekt of verwijdert u meerdere componenten voor sitelinks:
      1. Selecteer de componenten door op het selectievakje te klikken.
      2. Klik in de blauwe balk bovenaan op Onderbreken of Verwijderen.
    2. Zo onderbreekt of verwijdert u een afzonderlijke component:
      1. Selecteer de afzonderlijke component door op het dropdownmenu naast de gekleurde indicator te klikken.
      2. Selecteer Onderbreken of Verwijderen.