Skapa en kundlista

Med Kundmatchning kan du inrikta annonser på dina kunder baserat på informationen de delar med dig. Du skapar en CSV-fil med kundinformation och laddar upp den till Google Ads för att inkludera inriktningen i dina kampanjer.

För att kunna använda kunddatafilen är det viktigt att du formaterar den på rätt sätt.

Om du får problem med uppladdningen kan du läsa om hur du åtgärdar problem med kundlistan.

I denna artikel beskriver vi hur du laddar upp dina datafiler för att skapa kundlistor.

Innan du börjar

Läs Om Kundmatchning om du vill få en översikt över hur Kundmatchning fungerar.

Läs Så använder Google data från Kundmatchning om du vill veta mer om hur Google använder datafilerna du laddar upp och hur matchningen går till.

Anvisningar

Så här laddar du upp en datafil för att skapa en ny kundlista:

1. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på Målgruppshantering under avsnittet Delat bibliotek.
  3. Klicka på Målgruppslistor på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på plusknappen för att skapa en ny målgruppslista.
  5. Välj Kundlista.
  6. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunddata i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) på din dator med SHA256-algoritmen innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet Formateringsriktlinjer för datafiler med kundlistor i denna artikel.
  7. Markera den nya filen.
  8. Markera rutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  9. Ange medlemskapets varaktighet. Standardvaraktigheten för medlemskap är obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  10. Klicka på Ladda upp och skapa lista.
  11. Du kan följa förloppet i avsnittet Målgruppslistor. Åtgärden kan ta upp till 48 timmar.