Skapa en kundlista

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med Kundmatchning kan du inrikta annonser på dina kunder baserat på informationen de delar med dig. Du kan skapa en CSV-fil med kunddata och ladda upp den till Google Ads. Du kan också koppla en ny datakälla för att inkludera inriktningen i dina kampanjer. I denna artikel beskriver vi hur du laddar upp dina datafiler för att skapa kundlistor.

För att kunna använda kunddatafilen är det viktigt att du formaterar den på rätt sätt. Om du får problem med uppladdningen kan du läsa om hur du åtgärdar problem med kundlistan.

Innan du börjar

Läs Om Kundmatchning om du vill få en översikt över hur Kundmatchning fungerar.

Läs Så använder Google data från Kundmatchning om du vill veta mer om hur Google använder datafilerna du laddar upp och hur matchningen går till.

Anvisningar

I denna artikel beskriver vi hur du ansluter en ny datakälla för att skapa en ny kundlista.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på plusknappen för att skapa ett nytt segment.
  5. Välj Kundlista i rullgardinsmenyn.
Obs! Om du redan har skapat ett segment och inte lade till en datakälla klickar du på Verktyg > Data Manager > Anslutna produkter > Koppla produkt.
  1. Under Datakälla väljer du Anslut en ny datakälla och väljer datakällor från listan.

Amazon Redshift

1. Välj Direktkoppling och klicka på Fortsätt.
  2. Välj datatyp och klicka på Nästa.
  3. Ange plats, port, användarnamn, lösenord och databas för Redshift-databasen och klicka sedan på Anslut. Som standard använder Redshift databasens webbadresser enligt denna mall:

cluster-identifier.account-number.aws-region.redshift.amazonaws.com.

1. Ange den databas och tabell (eller vy) i Redshift som du vill använda och klicka sedan på Nästa.

Amazon S3

1. Välj Direktkoppling och klicka på Fortsätt.
  2. Ange din hemliga åtkomstnyckel för Amazon S3 och klicka sedan på Anslut.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Välj datatyp och klicka på Nästa.
  5. Ange URI:n till filen du vill ladda upp relativt värdadressen och klicka på Nästa. Du kan se vilka filtyper som stöds under Krav tidigare i denna artikel.

BigQuery

1. Välj Direktkoppling och klicka på Fortsätt.
    • Obs! Om du tidigare har länkat en datakälla från skärmen Data Manager som du vill använda ska du välja Välj en befintlig källa.
  2. Välj datatyp under Välj en datatyp och klicka på Fortsätt.
  3. Välj det BigQuery-projekt, det dataset och den tabell som du vill använda. En varning visas.
  4. Klicka på Använd för att bevilja åtkomst och klicka sedan på Nästa.

Google Cloud Storage

1. Välj datatyp och klicka på Nästa.
  2. Ange sökvägen till filen du vill ladda upp och klicka sedan på Nästa. Läs om hur du formaterar kunddatafilen.
  3. En varning visas om det är första gången du ansluter resursen. Klicka på Använd för att bevilja åtkomst och klicka sedan på Nästa.
    • Obs! Du måste ha en roll med behörighet att delegera storage.bucket.setIamPolicy för den relevanta lagringsytan.

MySQL

1. Välj datatyp och klicka på Nästa.
  2. Välj önskad MySQL-databas och tabell och klicka på Fortsätt.  Läs om hur du formaterar kunddatafilen.

PostgreSQL

1. Välj Direktkoppling och klicka på Fortsätt.
  2. Välj datatyp och klicka på Nästa.
  3. Ange plats, port, användarnamn, lösenord och databas för PostgreSQL-databasen och klicka sedan på Anslut.
  4. Ange den databas och tabell (eller vy) i PostgreSQL som du vill använda och klicka sedan på Nästa. Läs om hur du formaterar kunddatafilen.

Salesforce

SFTP

1. Ange dina SFTP-användaruppgifter.
  2. Klicka på Testa anslutning för att kontrollera att anslutningen är korrekt inställd och klicka sedan på Nästa.
  3. Ange sökvägen till filen du vill ladda upp i relation till värdadressen och klicka på Nästa.
    • Observera att port 21 används som standard. Om du vill ange en annan port lägger du till ett kolon och portnumret i sökvägen. Exempel: sftp://example.com/path/file.csv:2222.

Snowflake

1. Välj Direktkoppling och klicka på Fortsätt.
  2. Välj datatyp och klicka på Nästa.
  3. Ange ditt konto-id, användarnamn och lösenord för Snowflake och klicka på Anslut.
  4. Ange den databas, det schema och den tabell (eller vy) för Snowflake som du vill använda och klicka sedan på Nästa. Läs om hur du formaterar kunddatafilen.
  5. Välj MySQL-datalager, MySQL-databas och MySQL-tabell och klicka på Fortsätt.
  1. Mappa fält genom att välja fälten för datakälla på rullgardinsmenyerna som motsvarar destinationsfälten och klicka sedan på Fortsätt.
    • Valfritt: Tillämpa omvandlingar genom att klicka på 3 dot icon och Omvandla.
  2. Klicka på Nästa.
  3. Ge anslutningen ett namn.
  4. Klicka på Slutför.
  5. Ange ett namn för segmentet, bekräfta att du följer policyn och klicka på Spara och fortsätt.

Viktigt att tänka på

Medlemskapets varaktighet

Kundmatchningssegment upphör aldrig att gälla och medlemskapets varaktighet är därför obegränsat som standard. Du kan styra hur länge kunderna finns kvar i ett kundmatchningssegment, men det är bäst att uppdatera segmentet med jämna mellanrum. Du får ett e-postmeddelande från Google Ads om dina segment inte har uppdaterats på ett tag.

Dela data mellan flera konton

Du kan dela målgruppssegment mellan flera hanterade konton om

• du har ett kundmatchningssegment eller liknande segment i ditt förvaltarkonto eller
  • ett kundkonto delar sitt kundmatchningssegment eller liknande segment med ditt förvaltarkonto.

Alla konton som använder ett kundmatchningssegment måste följa policyn för Kundmatchning. Google tillåter inte att denna information delas eller används utanför ditt hanterade konto. Endast kontoägare och administratörer med administratörsåtkomst kan lägga till och ta bort kunddata från kundmatchningssegment.

Liknande segment

Inriktning på liknande segment som baseras på dina kundmatchningssegment är tillgänglig för söknätverket, YouTube, Gmail och Display-nätverket. Dessa liknande segment skapas om dina kundmatchningssegment uppfyller minimikraven. Du kan använda ett liknande segment på samma sätt som du använder ett kundmatchnings- eller datasegment, genom att lägga till det i en annonsgrupp eller kampanj.

När det finns ett liknande segment visas segmentstorleken för varje tillgängligt nätverk i tabellen Målgrupper. När det är aktivt kan du lägga till listan över liknande segment i inriktningen. Om det står ”Inkompatibel” i en av kolumnerna innebär det att segmentet inte kan inriktas på den aktuella egendomen.

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan kampanjen börjar visa annonser.

Integrering av Kundmatchning med Zapier

Du kan integrera datakällor för CRM-system med Kundmatchning med hjälp av Zapier som integreringspartner.

Zapier laddar automatiskt upp nya kontaktuppgifter från ditt CRM-system, e-handelsverktyg eller verktyg för automatiserad marknadsföring till dina kundlistor i Google Ads. Det innebär att du inte manuellt behöver ladda upp kontakter till Google Ads, sortera dem i rätt listor eller ta bort dem från en lista. Du kan automatiskt hålla dina uppladdade kundlistor uppdaterade och synkroniserade med ditt CRM-system.

Använda Google Ads API

Kontoägare och administratörer kan även använda Google Ads API för att ladda upp datafiler och hantera sina kundmatchningssegment. Annonsörer kan ladda upp datafiler, lägga till och ta bort kunddata och redigera konfigurationer via API:et. Läs mer i avsnittet om data i Google Ads API på Google Developers-webbplatsen.

Konverteringsbaserade kundlistor

Du kan välja att använda konverteringsbaserade kundlistor på kontonivå i Google Ads genom att öppna Kontoinställningar och markera rutan vid Aktivera konverteringsbaserade kundlistor. När du har valt att använda konverteringsbaserade kundlistor genererar Google kundmatchningslistor för varje specifikt konverteringsmål (t.ex. köp). Dessa listor kategoriseras som automatiskt genererade konverteringsbaserade kundlistor i Målgruppshantering. Listorna uppdateras i realtid i form av hashad data som tillhandahålls av användare när nya konverteringar registreras.

Ladda upp en kunddatafil

I denna artikel beskriver vi hur du laddar upp en kunddatafil för att skapa en ny kundlista.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Dina datasegment högst upp på sidan.
    • Obs! Om du väljer Aktivera konverteringsbaserade kundlistor i dina kontoinställningar ser du här kundlistor som genereras åt dig av Google för varje specifikt konverteringsmål.
  5. Klicka på plusknappen för att skapa ett nytt segment.
  6. Välj Kundlista i rullgardinsmenyn.
  7. Ge det nya segmentet ett namn.
  8. Ladda upp den nya CSV-filen.
Obs! Google identifierar om din data är hashad eller ohashad när du laddar upp den.
  1. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer för Kundmatchning om du godkänner villkoren.
  2. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är varaktigheten för medlemskap obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  3. Klicka på Ladda upp och skapa.
  4. Du kan följa förloppet i avsnittet Målgruppslistor. Den här processen kan ta upp till 48 timmar.
  5. När din data har laddats upp leds du till en sida med meddelandet att uppladdningen är slutförd. Där ser du information om antalet rader som har laddats upp samt matchningsfrekvens.

Länka kundmatchningspartners när du skapar en kundlista

Du kan ansluta dina kundmatchningspartners när du skapar en kundlista I följande anvisningar kan du läsa om hur du länkar en kundmatchningspartner när du skapar en ny kundlista.

Har du problem med dina kundmatchningslistor?

Kontakta oss