Opprett en kundeliste

Med Kundematch kan du målrette annonser mot kundene dine basert på data de har delt med deg. Du oppretter en CSV-fil som inneholder kundedata, og laster den opp i Google Ads for å ta med dataene i målrettingen for kampanjene dine.

For å kunne bruke kundedatafilen din er det viktig at du formaterer den på riktig måte.

Hvis du får problemer under opplastingen, kan du lese mer om hvordan du løser problemer med kundelister.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du laster opp datafiler for å opprette kundelister.

Før du begynner

Les om Kundematch for å få en oversikt over hvordan Kundematch fungerer.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker datafilene du laster opp, og hvordan matchingen foregår, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Veiledningen nedenfor leder deg gjennom hele prosessen med å laste opp en kundedatafil for å opprette en ny kundeliste.

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på Målgruppelister fra sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på plussknappen for å opprette en ny målgruppeliste.
  5. Velg «Kundeliste».
  6. Velg om du ønsker å laste opp en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
    1. Hvis du velger å laste opp kundedata i ren tekst, blir de private kundedataene i filen din (e-postadresser, telefonnumre, fornavn og etternavn) hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen før de overføres til Googles tjenere på en sikker måte. Land og postnumre blir ikke hashet.
    2. Hvis du velger å hashe dataene dine, må du sørge for at de oppfyller kravene som er omtalt i denne artikkelen under Retningslinjer for formatering av datafiler med kundelister
  7. Velg den nye filen.
  8. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  9. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  10. Klikk på Last opp dataene, og opprett listen.
  11. Du kan se fremdriften for opplastingen av datafilen under «Målgruppelister». Det kan ta opptil to døgn før denne prosessen er fullført.