Een klantenlijst maken

Met Klantenmatch kunt u uw klanten targeten met advertenties op basis van de gegevens die zij met u delen. U maakt een csv-bestand met klantgegevens en uploadt dit naar Google Ads zodat u deze targeting op kunt nemen in uw campagnes.

Als u het bestand met klantgegevens wilt gebruiken, is het belangrijk dat u het op de juiste manier opmaakt.

Als u problemen ondervindt bij het uploadproces, vindt u meer informatie in het artikel over het oplossen van problemen met klantenlijsten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw gegevensbestanden kunt uploaden om klantenlijsten te maken.

Voordat u begint

Lees het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

Instructies

Volg de onderstaande instructies om een bestand met klantgegevens te uploaden wanneer u een nieuwe klantenlijst maakt.

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Klik op de plusknop om een nieuwe doelgroep te maken.
  5. Kies Klantenlijst.
  6. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst wilt uploaden of een gehasht gegevensbestand.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorgt u ervoor dat de gegevens voldoen aan de vereisten die zijn beschreven in het gedeelte Opmaakrichtlijnen voor Klantenlijst-gegevensbestanden van dit artikel.
  7. Kies uw nieuwe bestand.
  8. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  9. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  10. Klik op Lijst uploaden en opslaan.
  11. Onder Doelgroeplijsten ziet u de voortgang van het uploaden van het bestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.