Een klantenlijst maken

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Met Klantenmatch kunt u uw klanten targeten met advertenties op basis van de gegevens die zij met u delen. U kunt een csv-bestand met klantgegevens maken en dit uploaden naar Google Ads of een nieuwe gegevensbron koppelen zodat u deze targeting kunt opnemen in uw campagnes. In dit artikel leggen we uit hoe u uw gegevensbestanden uploadt om klantenlijsten te maken.

Om het bestand met klantgegevens goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u het op de juiste manier opmaakt. Problemen tijdens het uploadproces? Hier vindt u meer informatie over hoe u problemen met klantenlijsten oplost.

Voordat u begint

Ga naar het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt.

Ga naar het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

Instructies

Volg de instructies hieronder om een nieuwe gegevensbron te koppelen om een nieuwe klantenlijst te maken.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Tools Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op de plusknop om een nieuw segment te maken.
  5. Selecteer Klantenlijst in het dropdownmenu.
Opmerking: Als u al een segment heeft gemaakt en nog geen gegevensbron heeft toegevoegd, klikt u op Tools > Gegevensbeheer > Gekoppelde producten > + Product koppelen
  1. Selecteer onder Gegevensbron de optie Een nieuwe gegevensbron koppelen en maak een keuze uit de lijst met gegevensbronnen.

Amazon Redshift

1. Selecteer Rechtstreekse koppeling en klik op Doorgaan.
  2. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  3. Voer de locatie, de poort, de gebruikersnaam, het wachtwoord en de database in van uw Redshift-database en klik op Koppelen. Redshift gebruikt standaard databaselocatie-URL's die voldoen aan deze template:

cluster-identifier.account-number.aws-region.redshift.amazonaws.com.

1. Voer het Redshift-schema en de tabel (of weergave) in die u wilt gebruiken en klik op Volgende.

Amazon S3

1. Selecteer Rechtstreekse koppeling en klik op Doorgaan.
  2. Voer uw geheime toegangssleutel voor Amazon S3 in en klik op Koppelen.
  3. Klik op Volgende.
  4. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  5. Voer de URI in naar het bestand dat u wilt uploaden ten opzichte van het hostadres en klik op Volgende. Bekijk de ondersteunde bestandstypen onder Vereisten eerder in dit artikel.

BigQuery

1. Selecteer Rechtstreekse koppeling en klik op Doorgaan.
    • Opmerking: Als u eerder via het scherm Gegevensbeheer een gegevensbron heeft gekoppeld die u wilt gebruiken, selecteert u Een bestaande bron selecteren.
  2. Selecteer onder Een gegevenstype selecteren het gegevenstype en klik op Doorgaan.
  3. Selecteer het BigQuery-project en de BigQuery-dataset en -tabel die u wilt gebruiken. Er verschijnt een melding.
  4. Klik op Toepassen om toegang te geven en klik dan op Volgende.

Google Cloud Storage

1. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  2. Voer het pad in naar het bestand dat u wilt uploaden en klik op Volgende. Meer informatie over hoe u uw bestand met klantgegevens opmaakt
  3. Als dit de eerste keer is dat u deze bron heeft gekoppeld, verschijnt er een melding. Klik op Toepassen om toegang te geven en klik dan op Volgende.
    • Opmerking: U heeft een rol met het recht nodig om storage.bucket.setIamPolicy te machtigen voor de betreffende bucket.

MySQL

1. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  2. Selecteer de MySQL-database en -tabel die u wilt gebruiken en klik op Volgende. Meer informatie over hoe u uw bestand met klantgegevens opmaakt

PostgreSQL

1. Selecteer Rechtstreekse koppeling en klik op Doorgaan.
  2. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  3. Voer de locatie, de poort, de gebruikersnaam, het wachtwoord en de database van uw PostgreSQL-database in en klik op Koppelen.
  4. Voer het PostgreSQL-schema en de tabel (of weergave) in die u wilt gebruiken en klik op Volgende. Meer informatie over hoe u uw bestand met klantgegevens opmaakt

Salesforce

SFTP

1. Voer uw SFTP-inloggegevens in.
  2. Klik op Verbinding testen om te controleren of de verbinding correct is ingesteld en klik op Volgende.
  3. Voer het pad in naar het bestand dat u wilt uploaden ten opzichte van het hostadres en klik op Volgende.
    • Standaard wordt poort 21 gebruikt. Als u een andere poort wilt invoeren, voegt u een dubbele punt en het poortnummer toe aan het pad. Bijvoorbeeld: sftp://example.com/path/file.csv:2222.

Snowflake

1. Selecteer Rechtstreekse koppeling en klik op Doorgaan.
  2. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  3. Voer uw Snowflake-account-ID, gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Koppelen.
  4. Voer de database, het schema en de tabel (of weergave) uit Snowflake in die u wilt gebruiken en klik op Volgende. Meer informatie over hoe u uw bestand met klantgegevens opmaakt
  5. Selecteer het MySQL-warehouse en de MySQL-database en -tabel die u wilt gebruiken en klik op Volgende.
  1. Als u velden wilt toewijzen, selecteert u in de dropdownmenu's de gegevensbronvelden die overeenkomen met de bestemmingsvelden en klikt u op Doorgaan.
    • Optioneel: Als u transformaties wilt toepassen, klikt u op 3 dot icon en Transformeren
  2. Klik op Volgende.
  3. Voer een naam in voor deze koppeling.
  4. Klik op Afronden.
  5. Voer een naam in voor het segment, bevestig naleving van het beleid en klik op Opslaan en doorgaan.

Aandachtspunt

Lidmaatschapsduur

Klantenmatch-segmenten verlopen niet, dus de lidmaatschapsduur is standaard onbeperkt. U kunt bepalen hoelang uw klanten deel blijven uitmaken van een Klantenmatch-segment, maar het is een goed idee om het segment regelmatig te vernieuwen. U krijgt een e-mail van Google Ads als uw segmenten al een tijd niet zijn vernieuwd.

Gegevens delen tussen accounts

In de volgende gevallen kunt u doelgroepsegmenten via meerdere beheerde accounts delen:

• Als u een Klantenmatch-segment of een vergelijkbaar segment in uw manageraccount heeft.
  • Als een klantaccount een eigen Klantenmatch-segment of een vergelijkbaar segment deelt met uw manageraccount.

Alle accounts die gebruikmaken van een Klantenmatch-segment, moeten voldoen aan het Klantenmatch-beleid. Google staat niet toe dat deze gegevens buiten uw beheerde account worden gedeeld of gebruikt. Alleen accounteigenaren en gebruikers met beheerderstoegang kunnen klantgegevens toevoegen aan of verwijderen uit Klantenmatch-segmenten.

Vergelijkbare segmenten

U kunt gebruikmaken van targeting op vergelijkbare segmenten op basis van uw Klantenmatch-segmenten voor Zoeken, YouTube, Gmail en het Display Netwerk. Deze vergelijkbare segmenten worden samengesteld als de Klantenmatch-segmenten aan de minimale deelnamecriteria voldoen. U gebruikt een vergelijkbaar segment op dezelfde manier als een Klantenmatch-segment of uw gegevenssegmenten: u voegt het segment toe aan een advertentiegroep of campagne.

Als er een vergelijkbaar segment beschikbaar is, wordt de segmentgrootte voor elk beschikbaar netwerk getoond in de tabel Doelgroepen. Als een segment actief is, kunt u een lijst van vergelijkbare segmenten aan de targeting toevoegen. Als u de waarde Incompatibel ziet in een van de kolommen in een segment, kunt u de betreffende property niet targeten met het segment.

Opmerking: Het kan tot 48 uur duren voordat uw campagne wordt weergegeven.

Zapier-integratie voor Klantenmatch

U kunt de gegevensbronnen voor uw CRM-systeem (systeem voor klantrelatiebeheer) integreren met Klantenmatch door Zapier als integratiepartner te gebruiken.

Zapier uploadt automatisch nieuwe contactgegevens vanuit uw CRM-systeem, tool voor e-commerce of tool voor automatische marketing waarmee u gebruikersgegevens verzamelt, naar uw Google Ads-klantenlijsten. Dit betekent dat u contacten niet handmatig naar Google Ads hoeft te uploaden, in de juiste lijsten hoeft op te nemen of uit lijsten hoeft te verwijderen. U kunt uw geüploade klantenlijsten automatisch vernieuwen en synchroniseren met uw CRM-systeem.

De Google Ads API gebruiken

Accounteigenaren en -beheerders kunnen ook via de Google Ads API gegevensbestanden uploaden en Klantenmatch-segmenten beheren. Adverteerders kunnen via de API een gegevensbestand uploaden, klantgegevens toevoegen of verwijderen, en instellingen bewerken. Ga voor meer informatie naar het gedeelte over uw gegevens van de Google Ads API op de website van Google Developers.

Op conversies gebaseerde klantenkijsten

U meldt zich aan voor op conversies gebaseerde klantenlijsten op accountniveau in Google Ads door naar Accountinstellingen te gaan en het selectievakje naast 'Op conversies gebaseerde klantenlijsten aanzetten' aan te vinken. Zodra u zich aanmeldt voor op conversies gebaseerde klantenlijsten, maakt Google Klantenmatch-lijsten voor elk specifiek conversiedoel (bijvoorbeeld aankopen). Deze lijsten worden in Doelgroepbeheer gecategoriseerd als automatisch gemaakte, op conversies gebaseerde klantenlijsten. Als nieuwe conversies worden vastgelegd, worden deze lijsten in realtime geüpdatet als gehashte, door gebruikers verstrekte gegevens.

Een bestand met klantgegevens uploaden

Volg de onderstaande instructies om een bestand met klantgegevens te uploaden om een nieuwe klantenlijst te maken.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uw gegevenssegmenten.
    • Opmerking: Als u 'Op conversies gebaseerde klantenlijsten aanzetten' kiest in uw accountinstellingen, ziet u hier klantenlijsten die Google voor u heeft gemaakt voor elk specifiek conversiedoel.
  5. Klik op de plusknop om een nieuw segment te maken.
  6. Selecteer Klantenlijst in het dropdownmenu.
  7. Kies een naam voor het nieuwe segment.
  8. Upload het nieuwe csv-bestand.
Opmerking: Google herkent of uw gegevens wel of niet zijn gehasht als u ze uploadt.
  1. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het Klantenmatch-beleid van Google' aan.
  2. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  3. Klik op Uploaden en maken.
  4. Onder Doelgroeplijsten vindt u de voortgang van de upload van het gegevensbestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.
  5. Nadat uw gegevens zijn geüpload, wordt u naar een pagina geleid waarop staat dat uw bestandsupload is geslaagd. Als de download klaar is, gaat u naar een pagina met de informatie dat uw bestanden zijn geüpload. De pagina geeft informatie over het aantal rijen dat is geüpload en uw overeenkomstpercentage.

Klantenmatch-partners koppelen als u een klantenlijst maakt

U kunt uw Klantenmatch-partners koppelen als u een klantenlijst maakt. Neem de volgende instructies door voor meer informatie over hoe u een Klantenmatch-partner koppelt wanneer u een nieuwe klantenlijst maakt.

Ondervindt u problemen met uw Klantenmatch-lijsten?

Contact opnemen