Importar les conversions de trucada telefònica

Si les vendes per telèfon són una part important de la vostra activitat, segur que us interessa mesurar quins anuncis generen trucades telefòniques i quines d'aquestes trucades generen vendes i altres accions valuoses dels clients. La importació de conversions de trucada telefònica a Google Ads us ajuda a fer un seguiment de com generen els anuncis les trucades més importants.

Aquest article explica com podeu configurar la importació de conversions de trucada i començar a importar les conversions al vostre compte. Per obtenir més informació sobre com funciona la importació de conversions de trucada, llegiu l'article Sobre la importació de conversions de trucada.

Abans de començar

Per fer servir aquest tipus de seguiment de conversions, heu de poder fer el següent:

• Rebre trucades en un país apte: aquest tipus de seguiment de conversions necessita números de desviació de trucades de Google, que actualment estan disponibles en aquests països. Tanmateix, encara que els números de desviació de trucades de Google estan disponibles al Japó i a l'Índia, la importació de conversions de trucada no s'admet al Japó i només s'admet per a una part de les trucades a l'Índia.
  • Tenir recursos de trucada o anuncis només de trucada: podeu configurar el recurs de trucada o l'anunci només de trucada abans o després de configurar l'acció de conversió. Els requisits són diferents segons si voleu fer un seguiment de les trucades que provenen directament dels anuncis, d'un número que figura al lloc web o de tots dos. Assegureu-vos que compliu els requisits dels tipus de conversions de trucada que s'inclouran a la importació:
    • Trucades des d'anuncis: necessiteu com a mínim un recurs de trucada o un anunci només de trucada que facin servir un número de desviació de trucades de Google.
    • Trucades des del lloc web: necessiteu com a mínim un recurs de trucada aplicat a la campanya de la qual voleu fer un seguiment.
  • Tenir un sistema per fer un seguiment de la informació sobre les trucades: per importar les conversions de trucada telefònica, heu de fer un seguiment de quines trucades generen conversions (com ara vendes), així com de determinades dades sobre les trucades, com ara el número de telèfon de la persona que truca i l'hora d'inici de la trucada. Consulteu totes les dades de què feu un seguiment. Pot ser recomanable utilitzar un sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM) per fer-ho. Si no és una opció vàlida per a la vostra empresa, us recomanem que consulteu els altres tipus de conversions de trucada que ofereix Google Ads.

També podeu fer servir l'API de Google Ads per tenir més flexibilitat a l'hora d'associar les trucades a les conversions.

Compatibilitat

El seguiment de les conversions només es pot fer en les condicions següents:

Acció

Clic al número de telèfon

Número de telèfon marcat manualment

Plataforma

Anunci per a ordinadors

Anunci per a mòbils

Anunci per a ordinadors

Anunci per a mòbils

Trucades des d'anuncis

(conversions postclic [CTC], només de trucada)

N/A

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Trucades des del lloc web

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Green checkmark, allowed

Instruccions

Si voleu llegir les instruccions per configurar la importació de les conversions de trucada telefònica, feu clic als enllaços següents. En alguns casos, hi ha instruccions diferents segons si voleu fer un seguiment de les trucades des d'anuncis o des d'un número de telèfon que figura al lloc web. Seguiu les instruccions pertinents per a tots els tipus de trucada telefònica que s'inclouran en la importació.

Pas 1: creeu una acció de conversió a Google Ads

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. A "Mesurament", feu clic a Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Fes clic a Importa.
  6. A "Seleccioneu què voleu importar:", trieu "Importa manualment de l'API o de la pujada" i, tot seguit, "Fes un seguiment de les conversions generades per trucades".
  7. Feu clic a Continua.
  8. Completeu la configuració de la nova acció de conversió tenint en compte el següent:
    1. Quan poseu un nom a la conversió, és important que recordeu com s'escriu exactament, ja que haureu d'introduir-lo més endavant quan hàgiu de penjar la informació de la conversió de trucada.
    2. L'opció de configuració "Inclou a Conversions" està seleccionada de manera predeterminada, però podeu desmarcar-la si no voleu incloure dades sobre aquesta acció de conversió a la columna "Conversions" dels informes. Ara bé, encara que desmarqueu aquesta opció de configuració, les dades es continuaran mostrant a la columna "Totes les conversions".

Aquesta opció de configuració us pot ser útil si feu servir una estratègia d'oferta automàtica per optimitzar les conversions i no hi voleu incloure aquesta acció de conversió concreta. Obteniu més informació sobre l'opció de configuració "Inclou a Conversions".

3. Si utilitzeu altres accions de conversió per fer el seguiment de les mateixes trucades (per exemple, si ja teniu una acció de conversió per fer el seguiment de les trucades des d'anuncis i teniu previst fer el seguiment d'aquestes mateixes trucades amb l'acció d'importació de conversions de trucada), afegiu només una de les accions de conversió a la columna "Conversions". Si les afegiu totes dues, es comptabilitzaran dues conversions per cada trucada. A més, si optimitzeu les ofertes per conversions, es faran ofertes per totes dues conversions per cada trucada.

És aconsellable marcar l'opció de configuració "Inclou a Conversions" per a l'acció d'importació de conversions de trucada i desmarcar-la per a qualsevol altra acció de conversió que faci un seguiment de les mateixes trucades.

9. Feu clic a Crea i continua.
  10. Trieu una de les opcions següents:
    • Si només voleu fer un seguiment de les trucades fetes des d'un número de telèfon que figura als vostres anuncis, feu clic a Fet per acabar de crear l'acció de conversió. Podeu ometre els passos següents.
    • Si voleu fer un seguiment de les trucades que es fan des d'un número de telèfon que figura al vostre lloc web, seguiu el pas 2: configureu l'etiqueta de seguiment de conversions.

Pas 2: configureu l'etiqueta de seguiment de conversions (només per a trucades des de llocs web)

Si voleu fer un seguiment de les trucades que es fan des d'un número de telèfon que figura al vostre lloc web, seguiu els passos que s'indiquen més avall. Si només voleu fer el seguiment de les trucades que es fan des d'un número de telèfon que figura als anuncis, podeu ometre aquest pas.

Per configurar el seguiment de conversions, cal que afegiu dos fragments de codi al vostre lloc web: l'etiqueta de lloc web global i el fragment de número de telèfon.

L'etiqueta de lloc web global afegeix els visitants del lloc web a les vostres llistes de remàrqueting "Tots els visitants" (si heu configurat el remàrqueting) i defineix galetes noves al domini per emmagatzemar informació sobre el clic a l'anunci que ha dirigit un usuari al vostre lloc web. Tingueu present que l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads pot fer servir la informació d'aquest clic per atribuir una conversió a les vostres campanyes de Google Ads. És important que proporcioneu als usuaris informació clara i completa sobre la recollida de dades i que, sempre que ho exigeixi la llei, n'obtingueu el consentiment per recollir-les.

Cal que instal·leu l'etiqueta de lloc web global en totes les pàgines del lloc web, però només necessiteu una etiqueta per a cada compte de Google Ads.

El fragment de número de telèfon substitueix un número de telèfon del vostre lloc web per un número de desviació de trucades de Google. Instal·leu aquest fragment a les pàgines del lloc web en què es mostra el vostre número de telèfon.

1. A "Etiqueta de lloc web global", seleccioneu l'opció que descrigui més bé la vostra situació i seguiu les instruccions per instal·lar l'etiqueta:
    • No he instal·lat l'etiqueta de lloc web global al meu lloc web: trieu aquesta opció si és la primera vegada que configureu l'etiqueta per a una acció de conversió al vostre compte i no heu instal·lat l'etiqueta de lloc web global des de cap altre producte de Google. Aquesta opció mostra l'etiqueta de lloc web global completa. Per instal·lar-la, copieu el codi de l'etiqueta i enganxeu-lo entre les etiquetes <head></head> de totes les pàgines del lloc web.

A continuació es mostra un exemple d'etiqueta de lloc web global, en què "CONVERSION_ID" és l'identificador de conversió únic del vostre compte de Google Ads:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
      <script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
      gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>
    • He instal·lat l'etiqueta de lloc web global al meu lloc web des d'un altre producte de Google (com ara Google Analytics) o des d'un altre compte de Google Ads: si aquesta opció és aplicable al vostre cas, no cal que torneu a afegir l'etiqueta de lloc web global al lloc web. Tanmateix, per tal que el seguiment de conversions funcioni en aquest compte, haureu d'afegir l'ordre config (la part del codi que conté l'identificador de conversió) a cada instància de l'etiqueta de lloc web global. Aquesta opció mostra l'ordre, en què "AW-CONVERSION_ID" és l'identificador de conversió del vostre compte:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Afegiu l'ordre config en totes les instàncies de l'etiqueta de lloc web global del vostre lloc web, just a sobre de l'etiqueta de tancament </script>.

Aquí teniu un exemple d'etiqueta de lloc web global configurada tant per a Google Analytics com per a Google Ads, en què es destaca l'ordre config per al compte de Google Ads:

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA-_TRACKING_ID">

</script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Ja vaig instal·lar l'etiqueta de lloc web global al meu lloc web quan vaig crear una altra acció de conversió en aquest compte de Google Ads: si aquesta opció és aplicable al vostre cas, no cal que torneu a afegir l'etiqueta de lloc web global al vostre lloc web. Comproveu que l'etiqueta de lloc web global es mostri en totes les pàgines del lloc web i que l'ordre config contingui l'identificador de conversió del compte en cada instància de l'etiqueta. Quan seleccioneu aquesta opció, veureu el vostre identificador de conversió.

2. (Opcional) Modifiqueu l'etiqueta de lloc web global en funció de les vostres preferències:
    • Si no voleu que l'etiqueta de lloc web global afegeixi visitants del lloc web a les vostres llistes de remàrqueting, afegiu la part destacada següent a l'ordre config de l'etiqueta de lloc web global:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'send_page_view': false});

• Si no voleu que l'etiqueta de lloc web global defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la part destacada següent a l'ordre config de l'etiqueta de lloc web global:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID', {'conversion_linker': false});

És una pràctica que no us recomanem, perquè redueix la precisió del mesurament de les conversions.

3. Copieu l'etiqueta de lloc web global i, a continuació, seguiu les instruccions per afegir-la al lloc web.
  4. Al costat de "Fragment de número de telèfon", seleccioneu una de les opcions següents:
    • Introduïu el vostre número de telèfon tal com es mostra al lloc web. Introduïu el número de telèfon del qual voleu fer un seguiment de les trucades. Assegureu-vos que introduïu els mateixos dígits que es mostren al vostre lloc web. Per exemple, si el número que es mostra al lloc web té un codi de país, incloeu-lo també aquí. Si no en té, no l'inclogueu. A continuació, feu clic a Crea un fragment. Tingueu en compte que aquesta opció no funciona si voleu fer un seguiment d'uns quants números de telèfon del vostre lloc web.

Exemple: suposem que al lloc web es mostra el número 1-650-555-5555. En aquest cas, heu d'introduir el número 1-650-555-5555. Si introduïu 650-555-5555 o 555-5555, Google Ads no trobarà el número i no podrà fer un seguiment de les conversions.

• No introduïu cap número. Haureu d'editar el codi del lloc web manualment. Si seleccioneu aquesta opció, seguiu les instruccions que trobareu a continuació per editar manualment el codi del lloc web després d'instal·lar l'etiqueta. Aquesta opció és per a usuaris més avançats i només és recomanable si esteu familiaritzat amb JavaScript. Utilitzeu aquesta opció si voleu fer un seguiment de les trucades efectuades a uns quants números de telèfon del lloc web.
  5. A "Instal·leu el fragment de número de telèfon", veureu el codi del fragment de número de telèfon en funció de l'opció que hàgiu seleccionat. Copieu el fragment per afegir-lo ara al vostre lloc web o feu clic a Baixa el fragment per afegir-lo més tard.
  6. Obriu el codi HTML de la pàgina del lloc web en què es mostra el número de telèfon.
  7. Enganxeu el fragment de número de telèfon entre les etiquetes de capçalera (<head></head>) de la pàgina, just després de l'etiqueta de lloc web global.
  8. Deseu els canvis a la pàgina web.
  9. Feu clic a Següent.
  10. Feu clic a Fet.

Exemple

Aquí teniu alguns exemples de codi HTML abans i després d'afegir-hi l'etiqueta de seguiment de conversions:

Exemple de codi HTML abans d'afegir-hi el codi de seguiment de conversions (només és un exemple; no l'utilitzeu al codi del vostre lloc web):

<html>
<head>
<title>Exemple de fitxer HTML</title>
</head>
<body>
Això és el cos de la pàgina web.
</body>
</html>

Exemple de codi HTML després d'afegir-hi el codi de seguiment de conversions (només és un exemple; no l'utilitzeu al codi del vostre lloc web):

<html>
<head>
<title>Exemple de fitxer HTML</title>

<!-- Etiqueta de lloc web global (gtag.js) - Google Ads: AW-CONVERSION_ID -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
</script>

<script>
gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
});
</script>

</head>
<body>
Això és el cos de la pàgina web.
</body>

Pas 3: afegir el codi necessari per substituir el vostre número per un número de desviació de trucades de Google (només en el cas de trucades des de llocs web)

Si voleu fer un seguiment de les trucades que es fan des d'un número de telèfon que figura al vostre lloc web, seguiu aquestes instruccions per canviar el codi de l'etiqueta. En cas contrari, podeu ometre aquest pas.

Pas 4: prepareu les dades per importar-les

Si totes les hores d'inici de trucada i les hores de les conversions corresponen a la mateixa zona horària, definiu aquesta zona una sola vegada a la fila "Parameters" (Paràmetres).

1. Baixeu la plantilla per penjar conversions de trucada (disponible en format Excel, CVS o Fulls de càlcul de Google). Per baixar-la, també podeu seguir els passos que s'indiquen més avall. Si voleu que Google Ads importi les conversions automàticament seguint una programació periòdica (vegeu Pas 5: importeu les conversions), cal que utilitzeu Fulls de càlcul de Google o que deseu el fitxer en línia amb els protocols HTTPS o SFTP.
    Si importeu alguna conversió abans que passi un dia des del clic, és possible que Google Ads no pugui registrar-la. Com a pràctica recomanada, pengeu les dades d'un dia addicional en cada importació. Google Ads no comptarà les conversions duplicades.
    Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
    1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
    2. A "Mesurament", feu clic a Conversions.
    3. Feu clic a Pujades.
    4. Feu clic al botó de més .
    5. Feu clic a Mostra les plantilles.
    6. Cerqueu les plantilles per a conversions de trucada i, tot seguit, seleccioneu el format de plantilla que vulgueu baixar.
  2. Trieu com voleu introduir la zona horària al fitxer:
    Si totes les hores de les conversions corresponen a la mateixa zona horària, definiu aquesta zona una sola vegada a la fila "Parameters" (Paràmetres). Si les hores de les conversions corresponen a zones horàries diferents, afegiu la zona horària corresponent a cada hora de la conversió utilitzant la columna "Conversion Time" (Hora de la conversió). Al pas 4 de més avall hi trobareu la taula i les instruccions corresponents a la columna "Call start time" (Hora d'inici de la trucada). Si no especifiqueu cap zona horària a la fila "Parameters" (Paràmetres), suprimiu-la. O bé, podeu introduir una zona horària a la fila "Parameters" (Paràmetres) i a la columna "Conversion Time" (Hora de la conversió). Primer es farà servir la de "Conversion Time" (Hora de la conversió), i si en alguna conversió hi falta la zona horària, s'utilitzarà el valor de la fila "Parameters" (Paràmetres).
  3. Per introduir la zona horària, feu servir un dels formats següents:
    • Si les hores d'inici de trucada i les hores de les conversions corresponen a zones horàries diferents, afegiu la zona horària corresponent a cada hora d'inici de trucada i a cada hora de la conversió a la columna "Conversion Time" (Hora de la conversió). Al pas 4 de més avall hi trobareu la taula i les instruccions corresponents a la columna "Call start time" (Hora d'inici de la trucada). Si no especifiqueu cap zona horària a la fila "Parameters" (Paràmetres), suprimiu-la.
    • O bé, podeu introduir una zona horària a la fila "Parameters" (Paràmetres) i a les columnes "Call start time" (Hora d'inici de la trucada) i "Conversion Time" (Hora de la conversió). Primer es farà servir la zona horària d'aquestes columnes, però si no l'heu especificat en cap de les dues, es farà servir el valor de la fila "Parameters".
    • Introduïu l'identificador corresponent a la vostra zona horària, que trobareu en aquesta llista. Us recomanem que feu servir aquest mètode per evitar errors durant els canvis a l'horari d'estiu.
    • Introduïu la diferència horària respecte de l'hora GMT GMT indicant + o - i, després, la diferència horària en quatre xifres. Per exemple, la diferència horària respecte de Nova York és -0500 i de Berlín, +0100. Si feu servir GMT, només cal que introduïu +0000.
  4. En acabat, afegiu una fila per a cada conversió i empleneu les columnes tal com s'explica a continuació:
    • Caller's phone number (Número de telèfon de la persona que truca): el número de telèfon ha d'estar en un dels formats admesos que s'indiquen a continuació.
      Format Exemples
      Signe + seguit del codi de país i el número (format E.164) +16505551234
      +4408001690409
      Un prefix dels EUA i un número de telèfon. 6505551234
      Signe + seguit del codi de país i el número internacional. El codi de país pot tenir fins a 3 caràcters i el número pot tenir-ne fins a 14, comptant-hi les xifres, els guions i els espais. +64 0800-726230
    • Call start time (Hora d'inici de la trucada): hora en què s'ha fet la trucada. Per afegir una zona horària a l'hora d'inici de la trucada, feu servir un dels quatre últims formats de la llista. Substituïu "+z" pel valor de la diferència horària respecte del temps universal coordinat (GMT), introduint + o - i, després, les hores de diferència en quatre xifres. Per exemple, la diferència horària respecte de Nova York és -0500, i la de Berlín, +0100. També podeu substituir "zzzz" per l'identificador de zona horària corresponent, que trobareu en aquesta llista. Aquests són els formats de data admesos:
      Format Exemples
      MM/dd/aaaa hh:mm:ss aa "08/14/2015 5:01:54 PM"
      MMM dd,aaaa hh:mm:ss aa "Aug 14, 2015 5:01:54 PM"
      MM/dd/aaaa HH:mm:ss "08/14/2015 17:01:54"
      aaaa-MM-dd HH:mm:ss "2015-08-14 13:00:00"
      aaaa-MM-ddTHH:mm:ss "2015-08-14T13:00:00"
      aaaa-MM-dd HH:mm:ss+z "2012-08-14 13:00:00+0500"
      aaaa-MM-ddTHH:mm:ss+z "2012-08-14T13:00:00-0100"
      aaaa-MM-dd HH:mm:ss zzzz "2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
      aaaa-MM-ddTHH:mm:ss zzzz

"2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"

• Conversion name (Nom de la conversió): el nom de l'acció de conversió per a la qual voleu importar aquesta conversió. És important que escrigueu aquest nom exactament igual (ha de coincidir l'ortografia i l'ús de majúscules i minúscules) que com el vau escriure en crear l'acció de conversió al compte de Google Ads.
    • Conversion Time (Hora de la conversió; camp opcional): la data i l'hora de la conversió. Podeu utilitzar els formats que s'indiquen més amunt, a la secció "Call start time".
    • Conversion Value (Valor de la conversió; opcional): xifra que representa el valor que assigneu a la conversió. Pot ser un valor monetari o un valor relatiu del 0 al 10 (no s'accepten xifres negatives). Si no empleneu aquest camp, Google Ads aplicarà automàticament el "valor de conversió" que hàgiu definit en crear l'acció de conversió. Si l'empleneu, la xifra substituirà el valor que hàgiu definit en crear l'acció de conversió.
      • Conversion Currency (Moneda de la conversió; camp opcional): moneda en què s'indica el valor de conversió. Us serà útil si registreu els valors de conversió en més d'una moneda o bé si teniu uns quants comptes que es facturen en monedes diferents.

Codis de moneda

País Nom de moneda Codi de moneda
        Argentina Peso argentí ARS
        Austràlia Dòlar australià AUD
        Àustria Euro EUR
        Bèlgica Euro EUR
        Brasil Real brasiler BRL
        Canadà Dòlar canadenc CAD
        Xile Peso xilè CLP
        Colòmbia Peso colombià COP
        Txèquia Corona txeca CZK
        Dinamarca Corona danesa DKK
        Finlàndia Euro EUR
        França Euro
        Franc francès
        EUR
        FRF
        Alemanya Euro EUR
        Grècia Euro EUR
        Guam Dòlar dels Estats Units USD
        Índia Rupia índia INR
        Indonèsia Rupia indonèsia IDR
        Irlanda Euro EUR
        Itàlia Euro EUR
        Japó Ien japonès JPY
        Jersey Lliura esterlina GBP
        Mauritània Ouguiya maurità MRU
        Mèxic Peso mexicà MXN
        Països Baixos Euro EUR
        Nova Zelanda Dòlar neozelandès NZD
        Nigèria Naira nigerià NGN
        Noruega Corona noruega NOK
        Filipines Peso filipí PHP
        Polònia Nou zloty polonès PLN
        Puerto Rico Dòlar dels Estats Units USD
        Reunió Euro EUR
        Romania Leu romanès
        Nou leu romanès
        ROL
        RON
        Rússia Ruble rus RUB
        Singapur Dòlar de Singapur SGD
        Sud-àfrica Rand sud-africà ZAR
        Espanya Euro EUR
        Suècia Corona sueca SEK
        Suïssa Franc suís CHF
        Tailàndia Baht tailandès THB
        Turquia Lira turca
        Nova lira turca
        TRL
        TRY
        Ucraïna Hrívnia d'Ucraïna UAH
        Regne Unit Lliura esterlina
        Euro
        GBP
        EUR
        Estats Units d'Amèrica Dòlar dels Estats Units USD
        Vietnam Dong de Vietnam VND

Les conversions que s'hagin importat ja no es podran treure. Per tant, assegureu-vos que les dades que introduïu siguin correctes.

Pas 5: importeu les conversions

Per importar les conversions fora de línia a Google Ads, cal que pengeu el fitxer de conversions al vostre compte de Google Ads o de gestor (MCC). Recordeu que, un cop importades, les conversions no es poden treure. Podeu penjar un fitxer una vegada o crear una programació per penjar regularment un fitxer que tingueu en línia. Seguiu les instruccions que es donen a continuació per a pujades úniques o per a pujades programades, en funció de com voleu importar les conversions.
Després de crear l'acció de conversió, espereu quatre hores com a mínim abans de penjar la primera importació.

Com es poden penjar les conversions en una pujada única

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona] que hi ha a l'extrem superior dret del compte.
  3. A "Mesurament", feu clic a Conversions.
  4. Al menú de l'esquerra, feu clic a Pujades.
  5. Feu clic al botó de més .
  6. Feu clic al menú desplegable Font i seleccioneu la font del fitxer; podeu penjar el fitxer des de l'ordinador o des de Fulls de càlcul de Google, o bé transferir-lo mitjançant HTTPS o SFTP.
  7. Segons la font que hàgiu seleccionat, trieu una de les opcions següents:
    • Si heu seleccionat "Penja un fitxer" o "Fulls de càlcul de Google", feu clic a Tria un fitxer per cercar i seleccionar el fitxer que conté la informació de les conversions fora de línia.
    • Si heu seleccionat HTTPS o SFTP, introduïu l'URL del fitxer, i el nom d'usuari i la contrasenya per accedir al fitxer. Nota: si seleccioneu SFTP i es mostra l'error "No s'ha trobat el fitxer", proveu d'escriure una barra inclinada doble ("//") entre el camí i el nom del fitxer. (per exemple, SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv).
  8. Per importar el contingut d'un fitxer sense previsualitzar els resultats de la pujada, feu clic a Aplica i ometeu els passos restants. Per previsualitzar els resultats, feu clic a Previsualitza; veureu destacat el nombre de conversions que s'importaran al compte, així com els errors que contingui el fitxer. Podeu corregir aquests errors i tornar a penjar el fitxer o bé ignorar-los.
    • Quan la previsualització estigui a punt, feu clic a Detalls per veure una part del contingut del fitxer; els errors es mostren en primer lloc.
    • Per veure tot el contingut del fitxer, feu clic a Més.
    • Per acabar d'importar les conversions del fitxer, feu clic a Aplica el fitxer. A la part inferior de la pàgina veureu una barra de progrés que us avisarà quan s'hagin acabat d'importar les conversions del fitxer. A la barra de progrés, feu clic a Detalls per veure totes les conversions que s'han importat.

Podeu consultar els fitxers que heu penjat però que no heu aplicat i aquells que heu penjat i aplicat. Obteniu més informació sobre com es poden consultar els fitxers penjats.

Penjar conversions de manera programada

Google Ads pot importar les vostres conversions automàticament seguint una programació periòdica. Cal que creeu un fitxer amb les conversions a Fulls de càlcul de Google o que l'emmagatzemeu en línia mitjançant HTTPS o SFTP. Per programar pujades de fitxers, seguiu aquests passos:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. A "Mesurament", feu clic a Conversions.
  3. Feu clic a Pujades.
  4. A la part superior de la pàgina, feu clic a Programacions.
  5. Feu clic al botó de més .
  6. Feu clic al menú desplegable Font i seleccioneu la font del fitxer; podeu penjar el fitxer des de Fulls de càlcul de Google o bé transferir-lo mitjançant HTTPS o SFTP.
  7. Segons la font que hàgiu seleccionat, trieu una de les opcions següents:
    • Si heu seleccionat "Fulls de càlcul de Google", feu clic a Tria un fitxer per cercar i seleccionar el fitxer que conté la informació de les conversions fora de línia.
    • Si heu seleccionat HTTPS o SFTP, introduïu l'URL del fitxer, i el nom d'usuari i la contrasenya per accedir al fitxer. Nota: si seleccioneu SFTP i es mostra l'error "No s'ha trobat el fitxer", proveu d'escriure una barra inclinada doble ("//") entre el camí i el nom del fitxer. (per exemple, SFTP://sftp.mysite.com/conversions//conv.csv).
  8. Feu clic al menú desplegable Freqüència i seleccioneu la freqüència amb què voleu importar el fitxer.
  9. Feu clic al menú desplegable Hora i seleccioneu l'hora a què voleu importar el fitxer.
  10. Feu clic a Desa i previsualitza. La previsualització us indica si la programació s'ha desat correctament. És possible que no es desi si Google Ads no pot accedir a la font del fitxer perquè el nom d'usuari, la contrasenya o el format no són correctes.
  11. Feu clic a D'acord per tornar a la pàgina Programacions, en què hi figuren totes les pujades programades.

Nota

Si hi ha algun problema amb la pujada programada, veureu una alerta al compte i rebreu un correu electrònic. En aquest cas, heu de comprovar el fitxer en línia per solucionar el problema.
  12. Per canviar una pujada programada, feu clic a Opcions, a la columna "Accions", i trieu una de les opcions següents:
    • Feu clic a Edita per canviar la configuració d'una pujada programada.
    • Feu clic a Posa en pausa per aturar les pujades programades d'un fitxer.
    • Feu clic a Reactiva si s'han posat en pausa les pujades programades d'un fitxer i voleu reactivar-les.
    • Feu clic a Treu si ja no necessiteu penjar les conversions del fitxer.

Si el vostre compte de Google Ads té accés només de lectura, no podeu modificar les opcions de les pujades programades.

Com es poden consultar els fitxers penjats

Un cop s'ha penjat el vostre fitxer de conversions, es mostra una entrada nova corresponent al fitxer concret a la pàgina Pujades. Tingueu present que es tarda uns quants minuts a penjar i aplicar un fitxer.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. A "Mesurament", feu clic a Conversions.
  3. Feu clic a Pujades.
  4. A la taula "Accions pendents" veureu els fitxers que heu previsualitzat però que no heu aplicat. A la columna "Accions", feu clic a Aplica per importar les conversions del fitxer o bé a Descarta per treure el fitxer penjat. Si Google Ads ha pogut generar una previsualització del fitxer, veureu l'enllaç Baixa els resultats, que permet baixar el fitxer penjat.
  5. A sota de la taula "Accions pendents" veureu una llista dels fitxers que heu penjat i aplicat. Consulteu les columnes següents per obtenir més informació sobre aquests fitxers.
    • A la columna "Estat" podeu veure ràpidament si les conversions del fitxer s'han importat correctament.
    • A la columna "Resultats" es proporcionen més detalls sobre l'estat de la importació. Si no s'ha pogut importar el fitxer, hi veureu els motius.
    • A la columna "Accions" trobareu els enllaços següents:
      • Baixa els resultats: permet baixar una còpia del fitxer que heu penjat i es mostra quan totes les conversions del fitxer s'han importat correctament.
      • Baixa-ho tot: permet baixar una còpia del fitxer que heu penjat en la qual s'inclouen les conversions que no s'han pogut importar.
      • Baixa els errors: aquest enllaç serveix per baixar un full de càlcul que conté les conversions del fitxer que no s'han pogut importar, així com els missatges d'error corresponents.
      • Si seleccioneu qualsevol dels tres enllaços anteriors, el fitxer que es baixi inclourà la columna "Resultats", en què podreu consultar si una conversió s'ha importat correctament o bé el motiu pel qual no s'ha pogut importar. Aquests enllaços es treuen entre 30 i 60 dies després que hàgiu penjat el fitxer inicial.

Com es poden corregir els errors

Per corregir els errors que hi pugui haver després d'importar les conversions de trucada, consulteu aquest article.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now