Administrer Shopping-kampanjer med produktgrupper

I annonsegrupper i Shopping-kampanjer arbeider du med beholdningen din, og angir bud basert på produktgrupper i stedet for søkeord. En produktgruppe er en undergruppe av beholdningen din. Du definerer den selv, og alle produktene som inngår i den, har samme bud.

I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan opprette, redigere og fjerne produktgrupper.

Sånn fungerer produktgrupper

Når du er kommet i gang

Når du oppretter en Shopping-kampanje, har du én annonsegruppe som inneholder én produktgruppe med navnet Alle produkter, og hele beholdningen din ligger i denne. Vi anbefaler at du deler opp beholdningen i mindre undergrupper, slik at du kan angi mer spesifikke bud i tråd med annonseringsmålene du har satt deg.

Bruk produktgrupper for budgivning og rapportering

• Budgivning: Du kan angi og revidere bud for de enkelte produktgruppene så ofte som du måtte ha behov for, og du kan også ekskludere produktgrupper fra kampanjen.
  • Rapportering: For Smart Shopping-kampanjer kan rapporteringsberegninger være forskjellige for Produktgrupper-fanen sammenlignet med Kampanje-, Annonsegruppe- eller Annonser-fanene. Dette skyldes at Produktgrupper-fanen bare kan rapportere om data på produktnivå.
    • Eksempel: Når en Shopping-annonse viser mange produkter i en enkeltannonse, samles det inn en visning for hvert produkt. Kampanjen, annonsegruppen og annonsen gjenkjenner imidlertid at bare én enkelt annonse ble vist, og teller den som én visning.

Slik kan du by mer strategisk ved å dele inn produktgrupper i undergrupper

Du kan ha opptil sju undernivåer i valgfri rekkefølge for hver produktgruppe. Du kan for eksempel ha en produktgruppe for alle produktene dine og by like mye for alle disse. Eller du kan velge en helt annen løsning, der du har mindre produktgrupper organisert etter merkevare eller produktkategori. Husk at du ikke kan angi ett bud for en hel produktgruppe med undergrupper. Slike bud kan bare brukes for produktgrupper uten undergrupper. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for Shopping-kampanjer

Hver annonsegruppe i en Shopping-kampanje kan ha opptil 5000 produktgrupper.

Merk: Når du endrer banen for produktgruppen, kan enhver verdi lastes opp. Vi anbefaler at du bruker verdien for attributter som finnes i Merchant Center-feeden din. Når du har gjort masseendringene, kan du sjekke om produktene nå kan vises, på Produktgrupper-fanen.

Tilgjengelige attributter for underinndelinger av produktgrupper

Produktgrupper kan bare defineres med attributtene du har angitt i produktinformasjonen i Google Merchant Center.

• Vare-ID: Dette er identifikatoren (ID-en) for hvert produkt. Finn ut mer
  • Merkevare: Dette er navnet på produsenten (f.eks. Google). Merkevaren skal være godt synlig på forsiden av produktets emballasje eller etikett. Finn ut mer
  • Kategori: Dette er et attributt som er basert på Google-produktklassifikasjonen. Her følger et eksempel på en kategoristreng: Klær og tilbehør > Klær > Kjoler. I produktinformasjonen definerer tegnet «>» de hierarkiske nivåene i produktkategorien du kan bruke for å inndele produktgrupper i undergrupper. Om du ikke sender inn kategorien, kan vi komme til å tilordne deg en. I noen tilfeller kan Google ytterligere finstemme kategorien som er sendt inn. Selv om vi gjør vårt beste, kan det hende at noen produkter havner i feil kategori. Finn ut mer
  • Produkttype: Dette er et attributt du tilordner ut fra kategoriseringen din. Her følger et eksempel på en produkttypestreng: Hjem og hage > Kjøkken og spisestue > Kjøkkenredskaper > Kjøleskap. I produktinformasjonen din brukes «>»-tegnet for å definere de hierarkiske nivåene i produkttypen du kan bruke for å dele inn produktgruppene dine i undergrupper. Produkttypene kan ha opptil fem nivåer. Finn ut mer
  • Egendefinerte etiketter: Du kan opprette opptil fem egendefinerte etiketter i produktinformasjonen din (eksempler på etikettverdier er sesongvarer og bestselgere). Finn ut mer
  • Tilstand: Her beskrives produktets tilstand (nytt, brukt eller overhalt). Finn ut mer
  • Kanal: Her beskrives stedet eller stedene der produktene dine blir solgt, enten «Lokalt» i en fysisk butikk, eller «På nettet» i en nettbutikk. Finn ut mer
  • Kanaleksklusivitet: Her beskrives det om produktene dine blir solgt lokalt, på nettet eller gjennom begge kanalene. Finn ut mer.
Merk: Når du endrer attributtene for feeden din, for eksempel ved å inndele produktgrupper fra en Shopping-kampanje i undergrupper, blir ikke disse endringene tatt i bruk i produktgruppene automatisk. Du må oppdatere produktgruppene i annonsegruppen før den nye endringen gjenspeiles.

Veiledning

Lag underinndelinger av produktgrupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen for å komme til kampanjesiden.
  3. Klikk på kampanjen som inneholder produktgruppene du vil endre.
  4. Klikk på annonsegruppen som inneholder produktgruppene du vil endre.
  5. Klikk på Produktgrupper på sidemenyen for å gå til siden for produktgrupper.
  6. Finn frem til produktgruppen du vil dele opp, og klikk på +-tegnet ved siden av navnet på produktgruppen. Du kan for eksempel klikke på +-tegnet ved siden av «Alle produkter»-produktgruppen.
  7. I vinduet som åpnes, velger du rullegardinmenyen ved siden av «Del opp [name of product group] etter». Deretter velger du et produktattributt som skal definere den nye produktgruppen.

• Eksempel: Det kan hende du ser «Del opp Alle produkter etter: Kategori». Dette betyr at du deler opp «Alle produkter»-produktgruppen etter en kategori du velger.
    • Hvis du vil bruke mer enn ett attributt for å angi produktgruppen din, fullfører du opprettingen av den nåværende underinndelingen, og gjentar fremgangsmåten ovenfor.
  8. Når du har valgt attributtet du vil dele opp etter, ser du en liste over mulige underinndelinger. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hver ønskede underinndeling for å legge dem til i produktgruppen.

• Eksempel: Hvis du selger sko og velger «Kategori», kan «Sandaler», «Selskapssko» og «Støvletter» være mulige underinndelinger.
  9. For noen attributter kan du manuelt legge til verdien du vil inndele etter. Slik legger du til underinndelinger manuelt:

• Klikk på Legg til flere verdier manuelt nederst til venstre i vinduet.
    • Angi én verdi per linje, og klikk deretter på Bekreft.
  10. Klikk på Fortsett til gjennomgang av bud hvis du er ferdig med å opprette underavdelinger. Deretter kan du gjennomgå og endre budene angitt for nye produktgrupper du har opprettet. Hvis du i stedet klikker på Lagre uten å se gjennom bud, brukes standardbudet fra produktgruppen du har delt opp, for eventuelle nye produktgrupper du har opprettet.

• Eksempel: Du har inndelt «Alle produkter» i to nye produktgrupper: «ny»- og «brukt»-tilstanden. Standardbudet på disse produktgruppene er det samme som på «Alle produkter», med mindre du endrer dem. Du kan klikke på «Fortsett til gjennomgang av bud» for å justere bud, noe du også når som helst kan gjøre på siden for produktgrupper.
  11. Hvis du klikket på Fortsett til gjennomgang av bud, kan du angi budene for hver produktgruppe i «Ny maks. CPC»-kolonnen.
  12. Klikk på Lagre for å bekrefte underinndelingene av og budene på produktgruppene.
Endre eller fjern nåværende underinndelinger av produktgrupper
  1. Klikk på Annonsegrupper i sidemenyen for å gå til siden for annonsegrupper.
  2. Klikk på annonsegruppen som inneholder produktgruppene du vil endre.
  3. Klikk på Produktgrupper på sidemenyen for å gå til siden for produktgrupper.
  4. Finn produktgruppen du vil endre, og klikk på blyantikonet.
  5. Velg produktattributtet du vil bruke for å opprette underinndelingen, ved siden av «Del opp [navnet på produktgruppen] etter».
  6. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av verdiene du vil legge til i produktgruppen. Klikk på X-en ved siden av verdiene du vil fjerne fra produktgruppen.
  7. Klikk på Fortsett til gjennomgang av bud hvis du er ferdig med å endre underinndelingene. Deretter kan du gjennomgå og endre budene angitt for nye produktgrupper du har opprettet. Hvis du i stedet klikker på Lagre uten å se gjennom bud, brukes standardbudet fra produktgruppen du inndelte, for eventuelle nye produktgrupper du har opprettet.

• Eksempel: Du har inndelt «Alle produkter» i to nye produktgrupper: «ny»- og «brukt»-tilstanden. Standardbudet på «ny»- og «brukt»-produktgruppene er det samme som på «Alle produkter», med mindre du endrer dem. Du kan klikke på «Fortsett til gjennomgang av bud» for å justere bud, noe du også når som helst kan gjøre på siden for produktgrupper.
  8. Hvis du klikket på Fortsett til gjennomgang av bud, kan du angi budene for hver produktgruppe i «Ny maks. CPC»-kolonnen.
  9. Klikk på Lagre for å bekrefte underinndelingene av og budene på produktgruppene.

Merk: I opptil 48 timer etter at produkter ekskluderes fra produktgrupper, kan de fortsatt få klikk og visninger. Produktgrupper kan derfor lagre og gjenspeile informasjon fra tiden etter ekskluderingen til referanse. I slike tilfeller kan du finne data om ekskluderte produkter i rapporter.

Velg hvordan produktgruppene dine vises

Du kan endre hvordan produktgruppene dine vises ved å bytte mellom dem som vises øverst på siden for produktgrupper for annonsegruppen din. Du kan masseredigere maks. CPC-budene for hvilke som helst av produktgruppene dine fra begge disse visningene.

I Hierarchy view-visningen ser du strukturen i produktgruppene dine. Her kan du dele opp annonsegruppen din eller fjerne underinndelingene.

I List view-visningen ser du en liste over alle produktgruppene dine. Denne visningen er nyttig når du vil sortere produktgruppene dine etter kolonne eller se en oversikt over resultatene for hver av produktgruppene. Du kan ikke inndele produktgrupper fra denne visningen.

Hvis du velger produktgrupper i én visning og bytter til en annen visning, forblir produktgruppene valgt i den nye visningen.

Filtrer produktgrupper

Du kan filtrere produktgruppene dine når du søker etter dataene som interesserer deg mest, for eksempel klikk, konverteringer eller gjennomsnittlig kostnad per klikk (CPC). Når du har opprettet et filter, kan du lagre det, slik at det er enkelt å få tilgang til det senere.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen for å komme til kampanjesiden.
  3. Klikk på kampanjen som inneholder produktgruppene du vil endre.
  4. Klikk på annonsegruppen som inneholder produktgruppene du vil endre.
  5. Klikk på Produktgrupper på sidemenyen for å gå til siden for produktgrupper.
  6. Øverst i tabellen for produktgrupper klikker du på filterknappen Filter.
  7. Velg vilkår for filteret i delen som vises. Tabellen oppdateres automatisk slik at den inneholder data som samsvarer med filteret.

• Du kan angi flere vilkår for ett og samme filter. Klikk i filterdelen når du har lagt til en betingelse for å legge til et nytt. For å fjerne en betingelse, klikk på X-en ved siden av den.
    • For å lagre filteret du har opprettet, til senere bruk, klikk på knappen for å lagre filteret , og gi filteret et navn. Deretter er filteret tilgjengelig når du velger filterbetingelser.
  8. For å gå tilbake til tabellvisningen uten filter, klikk på X-en i filterdelen.