Använd negativa sökord i en Shopping-kampanj

I Shopping-kampanjer inriktar du inte dina annonser utifrån sökord. Däremot kan du använda negativa sökord när du vill hindra dina Shopping-annonser från att visas när de inte ska göra det. Läs mer om negativa sökord

I den här artikeln beskrivs hur du lägger till, redigerar eller tar bort negativa sökord i dina Shopping-kampanjer.

Innan du börjar

Om du vill använda negativa sökord måste du först skapa en Shopping-kampanj

Gör så här

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord i sidmenyn för att öppna sökordssidan och klicka sedan på Negativa sökord för söknätverket.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj på rullgardinsmenyn den kampanj eller annonsgrupp där du vill lägga till negativa sökord.
  6. Skriv eller klistra in ett negativt sökord per rad i textfältet.

• För att lägga till bredmatchade negativa sökord lägger du till synonymer, singularversion, pluralversion och andra varianter som kopp, mugg, muggar.
    • För att lägga till ett frasmatchat negativt sökord skriver du sökordet med citattecken, till exempel ”kaffekopp”.
    • För att lägga till ett exakt matchat negativt sökord skriver du sökordet med hakparenteser, till exempel [flasköppnare].
  7. Klicka på Spara.

Tips

Hantera Shopping-kampanjer i AdWords Editor

AdWords Editor är ett kostnadsfritt, nedladdningsbart program som du kan använda för att hantera dina AdWords-kampanjer offline. Du kan använda AdWords Editor för att ändra buden på dina produktgrupper och målsidesadresser. Läs mer