Bruk av negative søkeord for Shopping-kampanjer

Selv om søkeord ikke brukes i målrettingen av annonsene dine i Shopping-kampanjer, kan du bruke negative søkeord for å påse at Shopping-annonsene dine bare vises når du ønsker det. Finn ut mer om negative søkeord.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan legge til, redigere og fjerne negative søkeord i Shopping-kampanjer.

Før du begynner

Før du kan bruke negative søkeord, må du først opprette en Shopping-kampanje

Veiledning

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Søk etter søkeord på sidemenyen for å gå til søkeordsiden, og klikk så på «Negative søkeord for søkeannonsering».
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Velg Kampanje eller Annonsegruppe fra rullegardinmenyen, og velg deretter den spesifikke kampanjen eller annonsegruppen der du vil legge til negative søkeord.
  6. Skriv eller lim inn ett negativt søkeord per linje i tekstfeltet.

• For å legge til negative søkeord med fleksibelt samsvar må du legge til synonymer, entallsversjoner, flertallsversjoner og andre varianter, som f.eks. glass, kopp og kopper.
    • Hvis du vil legge til et negativt søkeord med setningssamsvar, setter du anførselstegn rundt ordet – for eksempel «vinflaske»
    • Hvis du vil legge til et negativt søkeord med eksakt samsvar, setter du ordet i klammer – for eksempel [flaskeåpner]
  7. Klikk på Lagre.

Tips

Administrering av Shopping-kampanjer i Google Ads Editor

AdWords Editor er et nedlastbart gratisprogram for administrering av AdWords-kampanjer utenfor nettet. Ved hjelp av Google Ads Editor kan du endre bud for produktgrupper og nettadresser for destinasjonssider. Finn ut mer