Vereisten voor Shopping-campagnes

U moet aan een aantal vereisten voldoen om een Shopping-campagne in te stellen en Shopping-advertenties te maken.

Opmerking: In lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) en in Zwitserland kunnen neemt u deel aan Shopping-advertenties via een service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) die u zelf kunt kiezen. Sommige CSS'en beheren namens u uw productgegevens en campagnes, terwijl andere tools bieden waarmee u uw instellingen zelf kunt beheren. Meer informatie over adverteren in Europa via services voor prijsvergelijking.

Google-accounts

U moet accounts instellen in Google Merchant Center en Google AdWords en deze aan elkaar linken.

Beleidsrichtlijnen

Uw content voor Shopping-campagnes en Shopping-advertenties moet aan het beleid van Google Shopping voldoen. Dit is niet hetzelfde als het advertentiebeleid van AdWords. Voordat u begint met adverteren, moet u zorgen dat uw type bedrijf, uw producten, promoties en website aan de vereisten van Google Shopping voldoen.

Productgegevens

U moet ons ten minste elke 30 dagen actuele productgegevens kunnen toesturen. Deze gegevens moeten aan onze kwaliteitsnormen voldoen. We hanteren deze normen om gebruikers optimaal winkelplezier te bieden en handhaven ze om uw advertenties beter te laten presteren.

U vindt de normen voor de inzending van uw productgegevens in de feedspecificatie voor producten. Voor de regelmatige inzending van uw productgegevens gebruikt u Merchant Center.