Een Shopping-campagne gebruiken om uw winkelvoorraad te promoten

Shopping-campagnes geven standaard advertenties weer voor producten die op uw website worden verkocht. Als u advertenties met informatie over de winkelvoorraad inschakelt in uw Shopping-campagne, kunt u producten promoten die u online, in uw fysieke winkel of via beide kanalen verkoopt.

In dit artikel wordt beschreven hoe u advertenties met informatie over de winkelvoorraad inschakelt voor uw Shopping-campagne en de prestaties van uw winkelvoorraad kunt bijhouden.

Voordat u begint

Als u wilt instellen dat uw campagne de winkelvoorraad promoot, moet u de implementatie voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad voltooien. Als u dit nog niet heeft gedaan, bekijkt u meer informatie over advertenties met informatie over de winkelvoorraad om aan de slag te gaan.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Producten in de buurt inschakelen in uw Shopping-campagne

1. Klik op het tabblad Instellingen aan de linkerkant van het scherm.
  2. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  3. Klik op de pijl Aanvullende instellingen en klik vervolgens op het selectievakje 'Advertenties met informatie over de winkelvoorraad'.
  4. Vink het selectievakje aan om advertenties met informatie over de winkelvoorraad in te schakelen.
  5. Klik op Opslaan.

Uw winkelvoorraad weergeven

Uw producten kunnen op een aantal verschillende manieren worden weergegeven in advertenties op basis van het type voorraad dat u indient bij Google. U kunt opgeven welke advertentie-indeling u wilt gebruiken voor geschikte voorraad in uw Shopping-campagne:

Alleen online voorraad Voorraad in meerdere kanalen Alleen winkelvoorraad
Wanneer de koper zich in de buurt van uw winkellocatie bevindt Shopping-advertentie Advertentie met informatie over de winkelvoorraad Advertentie met informatie over de winkelvoorraad
Wanneer de koper zich niet in de buurt van uw winkellocatie bevindt Shopping-advertentie Shopping-advertentie

Prestaties van lokale kanalen bijhouden

Als u producten die in fysieke winkels worden verkocht, promoot met een feed met informatie over producten in de buurt, kunt u prestatierapporten van uw lokale Shopping-kanaal bekijken op campagne- of advertentiegroepniveau wanneer u uw rapporten segmenteert op kliktype, kanaal of exclusiviteit van kanaal.

Segmenteren op kliktype

Wanneer u uw rapport op kliktype segmenteert, laten we u gegevens zien voor de vier verschillende kliktypen die hieronder worden gedefinieerd:

Naam van kliktype Wat dit betekent
Shopping - Product - Online Klik op een advertentie waarin een online product is weergegeven
Shopping - Product - Lokaal Klik op een advertentie waarin een product in de buurt is weergegeven
Shopping - Product - Meerdere kanalen, lokaal * Klik op het lokale gedeelte van een advertentie met twee links: één link naar het product in de buurt en één link naar het online product
Shopping - Product - Meerdere kanalen, online* Klik op het online gedeelte van een advertentie met twee links: één link naar het product in de buurt en één link naar het online product

* Dit kliktype wordt niet meer weergegeven. U kunt het echter wel zien in uw historische rapportage.

U kunt uw prestatiegegevens als volgt bekijken:

1. Selecteer in Google Ads de campagne waarin u bent geïnteresseerd.
  2. Klik vanuit de campagne- of advertentiegroepweergave op het pictogram Segmenteren.
  3. Selecteer Kliktype in het dropdownmenu.

U kunt ook een rapport downloaden dat een of meer segmentopties weergeeft nadat u ze aan uw campagne heeft toegevoegd. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik op het menu met drie stippen 3 dot icon rechtsboven in uw scherm.
  2. Klik op Downloaden.
  3. Selecteer Meer opties.
  4. Typ onder Segmenten de namen van de segmenten waarin u bent geïnteresseerd.
  5. Vink de selectievakjes aan om titels, bereik en overzichtsrijen op te nemen.
  6. Klik op Downloaden.

U kunt ook via het tabblad Rapporten een ​​aangepast rapport maken. Meer informatie over het maken van aangepaste rapporten.

Over filters voor kanalen en exclusiviteit van kanalen

Nu u producten in de buurt heeft ingeschakeld in uw Shopping-campagne, kunt u filters instellen of uw voorraad onderverdelen op basis van kanaal en exclusiviteit van kanalen.

• Met Kanaal segmenteert u producten op basis van beschikbaarheid: Online of Lokaal.
  • Met 'Exclusiviteit van kanaal' segmenteert u producten op basis van hun beschikbaarheid in een van beide kanalen of allebei de kanalen.
  • Als u een voorraadfilter instelt voor 'Kanaal': 'Lokale winkels' en 'Exclusiviteit van kanaal': 'Eén kanaal' bevat uw campagne producten die alleen worden verkocht in lokale winkels en niet online.

Tip

U kunt uw productvoorraad onderverdelen en per kanaal en exclusiviteit van kanaal een ander bod instellen. U kunt uw productgroepen bijvoorbeeld onderverdelen in producten die beschikbaar zijn in meerdere kanalen (meerdere kanalen) met een toegewezen bod. U kunt vervolgens afzonderlijke biedingen toewijzen voor producten die alleen in één kanaal worden weergegeven. Meer informatie over hoe u uw campagne kunt organiseren met productgroepen.

Segmenteren op kanaal en exclusiviteit van kanaal

U kunt uw rapport als volgt segmenteren op kanaal of exclusiviteit van kanaal:

1. Selecteer in Google Ads de campagne waarin u bent geïnteresseerd.
  2. Klik vanuit de campagne- of advertentiegroepweergave op Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies).
  3. Selecteer in het menu Shopping 'Shopping - Kanaal' of 'Shopping - Exclusiviteit van kanaal'.

U kunt ook via het tabblad Rapporten een ​​aangepast rapport maken. Meer informatie over het maken van aangepaste rapporten.