Campagneprioriteit gebruiken voor standaard Shopping-campagnes

In dit artikel worden standaard Shopping-campagnes behandeld. Als u het beste van de AI van Google Ads wilt benutten en advertenties wilt weergeven op alle Google-services, kunt u in plaats daarvan Performance Max-campagnes gebruiken.

Campagneprioriteit is nuttig als u meerdere Shopping-campagnes heeft waarmee u hetzelfde product in hetzelfde land promoot.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe campagneprioriteit werkt en hoe u deze voor uw Shopping-campagnes instelt.

Voordat u begint

Als u gebruik wilt maken van de instelling voor campagneprioriteit, moet u eerst een Shopping-campagne maken.

Houd voor ogen dat campagneprioriteit alleen belangrijk is als u meerdere Shopping-campagnes heeft waarmee u hetzelfde product promoot.

Hoe het werkt

Wanneer u met meerdere Shopping-campagnes voor hetzelfde product adverteert, kunt u met campagneprioriteit bepalen welke campagne deelneemt aan de veiling voor dat product. Elke campagne is standaard ingesteld op het prioriteitsniveau 'Laag'. Maar u kunt deze prioriteit wijzigen in 'Gemiddeld' of 'Hoog'. Deze prioriteiten bepalen het bod voor elk product dat door de campagnes wordt gedeeld.

Campagneprioriteiten bepalen biedingen met behulp van de volgende regels:

• De campagne met de hoogste prioriteit plaatst het bod. Als één bepaalde campagne een hogere prioriteit heeft dan de andere, gaat die campagne bieden. Stel dat twee campagnes een product delen. De ene campagne heeft de prioriteit 'Hoog', de andere de prioriteit 'Gemiddeld'. Het bod van de campagne met de prioriteit 'Hoog' wordt gebruikt, ook al is het bod van de campagne met de prioriteit 'Gemiddeld' lager.
  • Als het budget van de campagne met de hoogste prioriteit is verbruikt, plaatst de campagne met de lagere prioriteit het bod. Als het budget van de campagne met de hoogste prioriteit is verbruikt, plaatst de campagne met de lagere prioriteit het bod. In het hierboven genoemde voorbeeld wordt het bod van de campagne met de prioriteit Gemiddeld gebruikt als het budget van de campagne met de prioriteit Hoog is verbruikt.

Opmerking over advertentieweergave: Uw budget wordt over de dag verspreid. Ook al is het budget van een campagne met de prioriteit 'Hoog' bijvoorbeeld nog niet verbruikt, neemt deze campagne mogelijk niet deel aan de veiling zodat er budgetgeld kan worden gereserveerd voor later op de dag. In plaats daarvan neemt een campagne met een lagere prioriteit, die geen budgetgeld reserveert, mogelijk deel aan de veiling. Meer informatie over advertentieweergave.

• Als meerdere campagnes dezelfde prioriteit hebben, wordt het hoogste bod gebruikt. Als meerdere campagnes dezelfde prioriteit hebben, neemt de campagne met het hoogste bod deel aan de veiling. Als 3 campagnes hetzelfde product delen en alle 3 de prioriteit Laag hebben, wordt het hoogste campagnebod gebruikt.

Wanneer te gebruiken

Gebruik campagneprioriteit als u wilt dat uw productbiedingen afkomstig zijn van een specifieke campagne. Stel de campagneprioriteit in op Laag, Gemiddeld of Hoog. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe u de campagneprioriteit kunt instellen.

Voorbeeld

Stel dat u een nieuwe Shopping-campagne voor de zomer opzet. Eén product in deze campagne is sandalen. Sandalen komen ook voor in een andere campagne voor schoeisel. U heeft een specifiek budget voor uw zomercampagne ingesteld. Elke keer als er sandalen worden weergegeven, wilt u dat het productbod afkomstig is van de zomercampagne en niet van de schoeiselcampagne.

U geeft de zomercampagne de campagneprioriteit Hoog en de schoeiselcampagne de prioriteit Laag om ervoor te zorgen dat het bod afkomstig is van de zomercampagne.

Wanneer het budget voor de zomercampagne is verbruikt, wordt het bod voor sandalen bepaald door de schoeiselcampagne.

Instructies

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes om naar de campagnepagina te gaan.
  3. Klik op de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik in het paginamenu op Instellingen om naar de instellingenpagina van de geselecteerde campagne te gaan.
  5. Klik om het gedeelte Campagneprioriteit uit te vouwen.
  6. Selecteer een prioriteit: Laag, Gemiddeld of Hoog.
  7. Klik op Opslaan.

Tip

We raden u aan alleen een hogere prioriteit in te stellen voor een subset van de producten die u wilt promoten, zoals artikelen die in de uitverkoop zijn. Zo kunt u de biedingen op deze artikelen tijdens de uitverkoopperiode eenvoudig beheren.

U kunt hiervoor in uw campagne-instellingen een voorraadfilter instellen voor campagnes met een hogere prioriteit.