Konversioseurantadatan tulkitseminen

Kun olet ottanut käyttöön konversioseurannan, voit lisätä tilillesi hyödyllisiä raportointisarakkeita, jotta näet, miten mainoksesi aktivoivat arvokkaita asiakastapahtumia.

Konversioyhteenvedon sarakkeissa on monenlaista tietoa tilistäsi. Se mitä näet riippuu lisäämistäsi sarakkeista. Valitse haluamasi sarakkeet, järjestä ne ja tallenna ne mieleiseesi järjestykseen.

Alla kerrotaan, mitä mittarit tarkoittavat ja miten voit lisätä niitä raportteihisi.

Konversiot ja niihin liittyvät sarakkeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet‑kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot‑valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Vie hiiri kunkin sarakkeen yläreunassa olevan otsikon päälle, niin näet konversiotapahtuman määritelmän.

Konversiot ja niihin liittyvät sarakkeet

Konversiot-sarakkeesta näet eri konversiotapahtumiisi liittyvien konversioiden määrän. Konversioita mitataan konversioseurannan avulla, ja ne voivat sisältää mallinnettuja konversioita sellaisissa tapauksissa, joissa kaikkia toteutuneita konversioita ei voida havaita. Sarakkeen tietojen avulla voit myös selvittää, miten usein mainoksesi saivat asiakkaat tekemään asioita, jotka olet määrittänyt yrityksesi kannalta arvokkaiksi.

Voit muokata sitä, miten Konversiot-sarakkeessa olevia tietoja seurataan:

• Tilin oletuskonversiotavoitteet ‑asetus: Jos seuraat konversiotapahtumaa, mutta et halua sisällyttää sen dataa sarakkeeseen, voit poistaa tämän asetuksen valinnan. Useimpien konversiotapahtumien yhteydessä data sisällytetään sarakkeeseen oletuksena. Näin ollen kaikki konversiotapahtumat näkyvät Konversiot-sarakkeessa, ellei valintaa ole poistettu asetuksen valintaruudusta. Lue lisää tilin oletuskonversiotavoitteista.
  • Kampanjatason konversioasetus: Voit valita konversiotapahtumia tietylle kampanjalle tai kampanjaryhmälle kampanjan konversioasetuksen avulla. Lue lisää tilin oletuskonversiotavoitteista.
  • Attribuutiomalli-asetus: Verkkosivusto- ja Google Analytics ‑konversiotapahtumia käyttäessäsi voit valita, missä määrin kukin konversio kirjataan kustakin asiakkaan klikkauksesta tulleeksi. Lue lisää attribuutiomalleista.
  • Konversioiden laskenta-asetus: Voit laskea kaikki interaktion jälkeen toteutuneet konversiot tai vain yhden interaktion jälkeen toteutuneen konversion. Lue lisää konversioiden laskenta-asetuksista.

Vinkki: Konversiot ja hintatarjoukset

Jos olet optimoinut hintatarjouksesi konversioita varten automaattisten tai manuaalisten hintatarjousstrategioiden avulla, hintatarjousstrategiat käyttävät Konversiot-sarakkeen tietoja.

Konversioihin liittyvät sarakkeet

Konversiot-sarakkeen lisäksi konversiotietojasi käytetään myös useissa muissa konversioihin liittyvissä sarakkeissa, joista saat lisätietoja konversioistasi.

• Hinta per konversio ‑sarakkeesta näet, kuinka paljon konversio maksaa keskimäärin. Tämä lasketaan jakamalla konversioiden kokonaishinta Konversiot-sarakkeessa näkyvällä luvulla. Laskelmassa otetaan huomioon vain kelvollinen toiminta (kuten mainoksen klikkaukset tai videomainoksen katselukerrat), eli laskelmasta poistetaan klikkaukset, joita ei voida käyttää konversioseurannassa.
  • Konversioprosentti-sarake kertoo, miten usein keskimäärin mainoksen klikkaus tai muu mainosinteraktio johtaa konversioon. Tämä lasketaan jakamalla Konversiot-sarakkeen arvo hyväksyttävien interaktioiden (kuten klikkausten tai videomainosten katselukertojen) kokonaismäärällä.
  • Konversioarvo yhteensä on kaikkien Konversiot-sarakkeessa näkyvien konversioiden konversioarvojen summa. Tästä mittarista on hyötyä vain, jos olet asettanut arvon konversiotapahtumillesi.
  • Konversioarvo/hinta (Konv.arvo/hinta) on arvio sijoittamasi pääoman tuottoprosentista. Se lasketaan jakamalla konversioiden yhteisarvo kaikkien mainosvuorovaikutusten kokonaishinnalla.
  • Konversioarvo/klikkaus (Konv.arvo/klikkaus) lasketaan jakamalla konversioiden yhteisarvo kelvollisten klikkausten määrällä.
  • Arvo/konversio (Arvo/konv.) kertoo, minkä arvoinen kukin konversiosi on keskimäärin. Se lasketaan jakamalla konversioiden yhteisarvo Konversiot-sarakkeen arvolla. Tämä mittari on hyödyllinen, jos kaikilla konversioillasi on eri arvo.
  • Konversioarvosäännöt ("Kaikkien konv. arvo") ilmaisee kaikkien konversiotapahtumien yhteenlasketun arvon. Esimerkki: Olet määrittänyt uutiskirjetilauksen arvoksi 3 € ja saanut kymmenen tilausta. Kaikkien konv. arvo ‑sarakkeen arvo on tällöin 30 €. Jos haluat tutkia tiettyjen konversioarvosääntöjen raportointia, voit segmentoida raporttejasi.

Kaikki konversiot ja konversiot eri laitteella

Kaikki konversiot ‑sarakkeesta näet kaikkien konversiotapahtumien datan, myös niiden, joita et ole sisällyttänyt Konversiot-sarakkeeseen. Sarake sisältää myös muut erityiset konversiolähteet.

Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen liittyvät sarakkeet ovat samat kuin Konversiot-sarakkeella, mutta mittarit perustuvat Konversiot-sarakkeen sijasta Kaikki konversiot ‑sarakkeen dataan. Näihin sarakkeisiin kuuluvat seuraavat:

• Hinta / kaikki konversiot (Hinta / kaikki konv.)
  • Kaikkien konv. konversioprosentti (Kaikkien konv.pros.)
  • Kaikkien konversioiden arvo (Kaikkien konv. arvo)
  • Kaikkien konversioiden arvo / hinta (Kaikkien konv. arvo / hinta)
  • Kaikkien konversioiden arvo / klikkaus (Kaikkien konv. arvo / klikkaus)
  • Kaikkien konversioiden arvo (Arvo / kaikki konv.)

Konversiot eri laitteella (Konv. eri laitteella) ‑sarakkeesta näet kaikkien konversiotapahtumien eri laitteilla toteutuneiden konversioiden kokonaismäärän. Tällainen konversio kirjataan, kun käyttäjä klikkaa ensin mainosta toisella laitteella ja konvertoituu sitten toisella (tai samalla laitteella mutta eri selaimella). Jotta voimme tarjota kattavan raportin konversioista eri laitteella, käytämme malleja, jotka perustuvat Googlen palveluihin aiemmin kirjautuneiden käyttäjien yksityisyyttä suojaavaan dataan. Näillä malleilla ennustetaan sellaisia eri laitteella syntyneitä konversioita, joita ei voi havaita suoraan. Näin konversiot eri laitteella voidaan koota käyttäjien yksityisyyttä vaarantamatta raporteiksi, joissa havaitut ja mallinnetut konversiot yhdistyvät.

Konversiodatan sisältämät desimaaliluvut

Saatat huomata, että Konversiot-, Kaikki konversiot- ja Konversiot eri laitteella ‑sarakkeiden luvut näytetään kahden desimaalin tarkkuudella. Tämä johtuu siitä, että jotkin attribuutiomallit laskevat samasta konversiosta konversio-osuuksia useille eri klikkauksille. Nämä osuudet esitetään desimaalilukuina, kuten 0,33 tai 0,50. Vaikka et käyttäisi attribuutiomallia, joka laskee konversio-osuuksia, luvut näytetään raporteissa kahden desimaalin tarkkuudella.

Konversioaika

Edellä mainitut ensisijaiset konversiosarakkeet perustuvat konversioajan sijasta klikkausaikaan. Jos käyttäjä on esimerkiksi klikannut mainostasi viime viikolla ja konvertoitunut tällä viikolla, sekä klikkaus että konversio raportoidaan ensisijaisissa konversiosarakkeissa viime viikolla tapahtuneeksi. Tämän ansiosta voit mitata tarkasti esimerkiksi sellaisia mittareita kuin "hinta per konversio" ja "mainostuotto", koska myös mainoksiin käytetty summa lasketaan klikkausajan perusteella.

Voit käyttää konversioiden raportoinnissa myös konversioaikaa. Tästä on hyötyä, kun haluat katsoa tuoretta konversiodataa ja verrata dataa kolmannen osapuolen raportointiin. Nämä sarakkeet perustuvat konversioaikaan:

• Konversiot (konv.ajan mukaan)
  • Konv.arvo (konv.ajan mukaan)
  • Arvo/konv. (konv.ajan mukaan)
  • Kaikki konv. (konv.ajan mukaan)
  • Kaikkien konv. arvo (konv.ajan mukaan)
  • Arvo / kaikki konv. (konv.ajan mukaan).

Huom. Näiden sarakkeiden data on saatavilla maaliskuusta 2019 lähtien. Toimipistekäynti-konversioita ja toimipistemyynti-konversioita ei sisällytetä "konv.ajan mukaan" ‑sarakkeiden dataan.

Tietoja view-through-konversioista

View‑through‑konversiot‑sarakkeesta näet ne kerrat, joina käyttäjät ovat nähneet mainoksesi mutta eivät ole aktivoituneet ja ovat konvertoituneet myöhemmin sivustollasi. Tämä data poikkeaa muiden konversiosarakkeiden datasta, joka kertoo, että asiakkaat ovat klikanneet mainostasi ja konvertoituneet sen jälkeen sivustollasi.

View-through-konversioseurannan avulla voit helposti seurata Display- tai videomainoskampanjoidesi arvoa. Se mittaa esimerkiksi Display-verkoston kampanjoiden konversiot, joissa asiakas on nähnyt mainoksen ennen konversion syntymistä muttei ole klikannut mainosta. View-through-konversiot ottavat huomioon konversiotapahtumien asetukset, kuten sen, miten konversiot lasketaan.

Display-verkoston mainosten view‑through‑konversio lasketaan viimeisen näkyvän impression ansioksi. Googlen Aktiivisen näkymän tekniikka laskee Display-mainoksen impression olevan näkyvissä, kun vähintään 50 prosenttia mainoksesta näkyy näytöllä vähintään sekunnin ajan.

View-through-konversioista suljetaan automaattisesti pois sellaisten käyttäjien konversiot, jotka ovat klikanneet myös jotakin toista mainostasi. View-through-konversiot eivät sisälly Konversiot-sarakkeeseen vaan pelkästään View-through-konversiot‑ ja Kaikki konversiot ‑sarakkeisiin.

View-through-konversioita ei voida raportoida selaimista, jotka eivät salli sivustojen yhteisiä evästeitä.

Videomainosten view-through-konversiot

Videokampanjoiden view-through-konversiot ilmaisevat, milloin videomainoksen impressio johtaa konversioon sivustollasi. View-through-konversio lasketaan videomainoksen viimeisen impression ansioksi.

Hyvä muistaa: Impressio on eri asia kuin videomainoksen katselukerta. Katselukerta lasketaan, kun joku katsoo videomainosta 30 sekuntia (tai koko mainoksen, jos se on alle 30 sekunnin mittainen) tai klikkaa jotakin kohtaa mainoksesta. Konversioon johtanut katselukerta lisätään Konversiot-sarakkeeseen.