Over biedstrategiestatussen

De biedstrategiestatus vermeldt op elk moment de status van uw automatische biedstrategie. Als u de campagneprestaties checkt, is het nuttig om de status van uw automatische biedstrategieën te controleren. Zo kunt u er zeker van zijn dat deze worden uitgevoerd zoals u verwacht en kunt u eventuele problemen oplossen. In dit artikel wordt beschreven wat elke biedstrategiestatus betekent.

Afspeelknop

Deze video is ingezonden door een externe Google Ads-videobijdrager. Google beveelt geen producten of services aan die in deze video kunnen worden gepromoot. Klik hier voor meer informatie over het programma!

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordat u begint

Als u geen automatische biedstrategieën gebruikt, checkt u het artikel Over automatisch bieden om te bepalen of deze strategieën geschikt voor u zijn. Als u niet weet waar u de biedstrategiestatus kunt vinden, gaat u hierheen voor meer informatie.

Opmerking: Statussen van biedstrategieën zijn niet beschikbaar voor hotelcampagnes.

De biedstrategiestatus zoeken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

De status van uw portfoliobiedstrategie vinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram Google Ads | Moersleutel [icoon] en klik vervolgens bij 'Gedeelde bibliotheek' op Biedstrategieën.
  4. De kolom 'Status' geeft de status van de portfoliobiedstrategie aan.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de tekst voor meer informatie over de status. Lees het betreffende artikel voor meer informatie over de verschillende statussen van biedstrategieën.

De status van uw standaardbiedstrategie vinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik in de kolom 'Type biedstrategie' op het gewenste type biedstrategie om het rapport te bekijken.

De kolom 'Type biedstrategie' geeft de biedstrategie van de campagne weer, ook als het geen portfoliobiedstrategie is. Deze kolom wordt alleen ingevuld als de campagne een portfoliobiedstrategie gebruikt. Als u de kolom 'Type biedstrategie' niet ziet en u wilt dit wel, kunt u de kolom als volgt inschakelen: klik op het kolommenpictogram Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel, klik vervolgens op 'Kolommen aanpassen' en selecteer 'Type biedstrategie' in de categorie 'Kenmerken'.

Status van biedstrategie

Inactief

De biedstrategie is niet actief. Hier volgt een aantal redenen waarom een biedstrategie mogelijk niet actief is:

• De campagnes zijn onderbroken of er zijn geen campagnes gekoppeld aan deze biedstrategie.
  • Alle zoekwoorden of advertenties die deze strategie gebruiken, zijn onderbroken.
  • Een vooraf betaald budget is verbruikt.

Actief

De biedstrategie is actief en er worden biedingen ingesteld om de prestaties te optimaliseren. Er zijn geen wijzigingen nodig.

Leren

Nadat u een wijziging heeft aangebracht in de biedstrategie, kunnen er kleine prestatieschommelingen optreden terwijl Google Ads uw biedingen optimaliseert. De status Leren wordt misschien getoond. Plaats de muisaanwijzer op de status om te zien om welke van de volgende 4 redenen uw biedstrategie momenteel de status Leren heeft.
  • Nieuwe strategie: De biedstrategie is onlangs gemaakt of opnieuw geactiveerd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.
  • Instelling gewijzigd: Er is een instelling gewijzigd voor de biedstrategie. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.
  • Samenstelling gewijzigd: Er zijn campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden toegevoegd aan of verwijderd uit de biedstrategie. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Meer informatie over de leerperiode voor campagnes en wat er invloed op kan hebben

Volgende stap

U kunt uw account gewoon gebruiken, maar houd er rekening mee dat belangrijke statistieken gedurende deze periode kunnen variëren. U kunt daarom beter wachten met de meting van uw prestaties totdat de leerperiode voorbij is.

Beperkt

Uw biedstrategie wordt beperkt door een van de volgende vier factoren. Plaats de muisaanwijzer op de status in de kolom Status om te laten zien welke factor uw biedstrategie beperkt.

Voorraad

Uw biedstrategieën worden beperkt door het beschikbare zoekvolume. Uw advertenties komen alleen in aanmerking voor weergave bij een beperkt aantal zoekopdrachten.

Volgende stap

Als uw biedstrategie wordt beperkt door de voorraad, kunt u de targeting uitbreiden door relevante zoekwoorden, dynamische zoekadvertenties, brede zoekwoorden of andere targetingmethoden toe te voegen.

Bodlimieten

Maximum en/of minimum bodlimieten voorkomen dat uw biedingen volledig worden geoptimaliseerd.
Voorbeeld: 95% van de uitgaven wordt beperkt door uw maximum bodlimiet. Dit betekent dat uw biedstrategie voor 95% van de uitgaven een hoger bod zou hebben ingesteld, maar dat dit niet kon vanwege de maximum bodlimiet.

Volgende stap

Als uw biedstrategie niet naar wens presteert, kunt u overwegen de maximum bodlimiet te verhogen en/of de minimum bodlimiet te verlagen.

Budget beperkt

Veel van de zoekwoorden die van deze strategie gebruikmaken, zijn beperkt door het budget. Daardoor kan Google Ads biedingen mogelijk niet voldoende verhogen om uw doelen te behalen.

Volgende stap

Verhoog de budgetten voor deze strategie. Meer informatie over hoe u uw gemiddelde dagbudget optimaliseert.

Biedstrategie

Beperkt door biedstrategie: alleen van toepassing op campagnes.

Uw biedstrategie is op het moment beperkt. Met een volledig automatische biedstrategie kunt u efficiënter bieden om meer conversies of conversiewaarde te genereren en te optimaliseren voor uw conversiedoelen.

Volgende stap

Als uw biedstrategie beperkt is, kunt u overwegen deze te upgraden naar een volledig automatische biedstrategie. Hiermee kunt u meer conversies krijgen tegen een vergelijkbare CPA of een hogere conversiewaarde tegen een vergelijkbare ROAS. Google Ads geeft rechtstreeks in de kolom Status van uw campagnes een aangepaste aanbeveling voor uw campagne.

Verkeerd geconfigureerd (biedstrategie voor maximaliseren met gedeeld budget)

Bieden op basis van 'Klikken maximaliseren', Bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' en Bieden op basis van 'Conversiewaarde maximaliseren' zijn automatische biedstrategieën waarmee u uw prestaties kunt maximaliseren (klikken, conversies en conversiewaarde) voor het gemiddelde dagbudget. Als deze strategieën een budget delen met een andere biedstrategie, wordt mogelijk de biedstrategiestatus Verkeerd geconfigureerd weergegeven. U kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat alle campagnes binnen het gedeelde budget gebruikmaken van dezelfde portfoliobiedstrategie. Hieronder volgt een lijst van plekken waar de status Verkeerd geconfigureerd kan worden weergegeven en hoe u dit probleem kunt oplossen.

Standaardbiedstrategie (op campagneniveau) is verkeerd geconfigureerd

Als uw standaardbiedstrategie de status Verkeerd geconfigureerd heeft, betekent dit dat de campagne een budget deelt met campagnes die niet allemaal dezelfde portfoliobiedstrategie gebruiken. Verwijder het gedeelde budget uit de campagne of voeg alle campagnes binnen het gedeelde budget toe aan één portfoliobiedstrategie.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Ga naar het rapport Biedstrategie. Meer informatie over waar u het rapport Biedstrategie kunt vinden.
  4. Klik op Oplossen.
  5. De campagnetabel wordt getoond en er wordt gefilterd op alle campagnes binnen het gedeelde budget.
  6. Selecteer alle campagnes door het vakje bovenaan de kolom Campagne aan te vinken.
  7. Klik op Bewerken en vervolgens op Biedstrategie wijzigen.
  8. Voeg via het dropdownmenu alle campagnes toe aan één portfoliobiedstrategie door een van de onderstaande opties te selecteren:
    • Klikken maximaliseren
    • Aantal conversies maximaliseren
    • Conversiewaarde maximaliseren
  9. Klik op Een portfoliostrategie gebruiken en selecteer vervolgens Nieuwe portfoliostrategie maken. Stel een naam en opties in op basis van de gekozen strategie.
  10. Klik op Toepassen.
Opmerking: Er kunnen meerdere gedeelde budgetten zijn in een portfoliobiedstrategie, maar alle campagnes die hetzelfde gedeelde budget hebben gedeeld, moeten dezelfde portfoliobiedstrategie gebruiken. U kunt ook het gedeelde budget verwijderen uit de campagne. Meer informatie over hoe u een gedeeld budget verwijdert.

Portfoliobiedstrategie is verkeerd geconfigureerd

Als uw portfoliobiedstrategie de status Verkeerd geconfigureerd heeft, deelt de biedstrategie budgetten met campagnes die andere biedstrategieën gebruiken. Verwijder die campagnes uit de gedeelde budgetten of voeg ze toe aan de portfoliobiedstrategie.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Ga naar het rapport Biedstrategie. Meer informatie over waar u het rapport Biedstrategie kunt vinden.
  4. Klik op Oplossen.
  5. De campagnetabel wordt getoond en er wordt gefilterd op alle campagnes binnen het gedeelde budget.
  6. Selecteer alle campagnes door het vakje bovenaan de kolom Campagne aan te vinken.
  7. Klik op Bewerken en vervolgens op Biedstrategie wijzigen.
  8. Voeg via het dropdownmenu alle campagnes toe aan één portfoliobiedstrategie door een van de onderstaande opties te selecteren:
  9. Klikken maximaliseren
  10. Aantal conversies maximaliseren
  11. Conversiewaarde maximaliseren
  12. Klik op Een portfoliostrategie gebruiken en kies vervolgens Bestaande portfoliostrategie gebruiken. Selecteer de oorspronkelijke portfoliostrategie die de status Verkeerd geconfigureerd had.
  13. Klik op Toepassen.
Opmerking: U kunt ook het gedeelde budget verwijderen uit de campagne. Meer informatie over hoe u een gedeeld budget verwijdert.

Verkeerd ingesteld (conversie-instelling)

Automatische, op conversies gebaseerde biedstrategieën (doelkosten per actie (CPA), doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) of Aantal conversies maximaliseren) gebruiken uw conversiegeschiedenis om biedingen voor elke afzonderlijke veiling op nauwkeurige wijze te optimaliseren. Als u echter niet de juiste conversieacties heeft ingesteld, kan dit de nauwkeurigheid van de automatische biedingen van uw strategie negatief beïnvloeden. Hierdoor wordt het aantal conversies mogelijk beperkt.

Hieronder volgen enkele redenen waarom uw instellingen voor het bijhouden van conversies de prestaties van uw biedstrategieën kunnen beperken en leest u wat u kunt doen om elk probleem te verhelpen.

Opmerking: Als u een van deze problemen ondervindt als u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet dit worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Ontbrekende conversieacties voor app-installaties

Uw biedstrategie target app-installaties, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Volgende stappen

Stel een conversieactie voor app-installaties in voor Android of iOS als u dit nog niet heeft gedaan. Als u al conversies voor mobiele apps bijhoudt, controleer dan de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën:
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Controleren of uw conversieactie is aangezet

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Selecteer de conversieactie en controleer de status.
    • Als de conversieactie is aangezet, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Aanzetten om de conversieactie aan te zetten.

Controleren of de instelling Opnemen in Conversies is aangezet

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Klik op de naam van de conversieactie en ga naar de kolom Opnemen in Conversies.
    • Als er Ja staat bij Opnemen in Conversies, is er geen wijziging nodig.
    • Als er Nee staat bij Opnemen in Conversies, wijzigt u de instelling in Ja.

Meer informatie over de instelling Opnemen in Conversies

Ontbrekende conversieacties voor telefoongesprekken

Uw biedstrategie target telefoongesprekken via advertenties, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Volgende stappen

Stel Conversies bijhouden in om telefoongesprekken via advertenties bij te houden als u dit nog niet heeft gedaan. Als u al conversies bijhoudt voor telefoongesprekken via advertenties, controleer dan de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën:
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Controleren of uw conversieactie is aangezet

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Selecteer de conversieactie en controleer de status.
    • Als de conversieactie is aangezet, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Aanzetten om de conversieactie aan te zetten.

Controleren of de instelling Opnemen in Conversies is aangezet

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Klik op de naam van de conversieactie en ga naar de kolom Opnemen in Conversies.
    • Als er Ja staat bij Opnemen in Conversies, is er geen wijziging nodig.
    • Als er Nee staat bij Opnemen in Conversies, wijzigt u de instelling in Ja.

Meer informatie over de instelling Opnemen in Conversies

Ontbrekende conversieacties voor websites

Uw biedstrategie target conversies op uw website, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Volgende stappen

Stel Conversies bijhouden in voor uw website als u dit nog niet heeft gedaan. Als u al conversies voor uw website bijhoudt, controleer dan de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën:
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Controleren of uw conversieactie is aangezet

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Selecteer de conversieactie en controleer de status.
    • Als de conversieactie is aangezet, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Aanzetten om de conversieactie aan te zetten.

Controleren of de instelling Opnemen in Conversies is aangezet

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Klik op de naam van de conversieactie en ga naar de kolom Opnemen in Conversies.
    • Als er Ja staat bij Opnemen in Conversies, is er geen wijziging nodig.
    • Als er Nee staat bij Opnemen in Conversies, wijzigt u de instelling in Ja.

Meer informatie over de instelling Opnemen in Conversies