Tietoja hintatarjousstrategioiden tiloista

Hintatarjousstrategian tila kertoo siitä, mikä automaattisen hintatarjousstrategian tilanne on sillä hetkellä. Kun tarkistat kampanjatulokset, sinun kannattaa tarkistaa myös automaattisten hintatarjousstrategioidesi tila. Näin voit varmistaa, että strategiat toimivat odotetusti, ja ratkaista mahdolliset ongelmat. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä kukin hintatarjousstrategian tila tarkoittaa.

Toistopainike

Tämän videon on lähettänyt kolmantena osapuolena toimiva Google Ads ‐videosisällöntuottaja. Google ei mainosta mitään tuotteita tai palveluita, joita voidaan mainostaa tässä videossa. Lue lisää ohjelmasta klikkaamalla tästä.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ennen kuin aloitat

Jos et käytä automaattisia hintatarjousstrategioita, tutustu automaattisiin hintatarjouksiin ja mieti, sopisiko jokin kyseisistä strategioista yrityksellesi. Jos et tiedä, miten voit selvittää hintatarjousstrategiasi tilan, tutustu artikkeliin Hintatarjousstrategian tilan selvittäminen.

Huom. Hintatarjousstrategioiden tilat eivät ole saatavilla Hotellikampanjoissa.

Hintatarjousstrategian tilan selvittäminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Portfolion hintatarjousstrategian tilan selvittäminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kampanjat.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Hintatarjousstrategiat.
  4. Portfolion hintatarjousstrategian tila näkyy Tila-sarakkeessa.
  5. Saat lisätietoja tilasta viemällä hiiren tekstin päälle. Saat lisätietoja tutustumalla hintatarjousstrategioiden tiloja koskeviin tietoihin.

Vakiohintatarjousstrategian tilan selvittäminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Kampanjat.
  3. Saat raportin näkyviin klikkaamalla hintatarjousstrategian tyyppiä Hintatarjousstrategian tyyppi ‑sarakkeesta.

Hintatarjousstrategian tyyppi ‑sarakkeessa näkyy kampanjan hintatarjousstrategia, vaikka kyseessä ei olisi portfolion hintatarjousstrategia. Kyseinen tieto näkyy tässä sarakkeessa vain, jos kampanjassa käytetään portfolion hintatarjousstrategiaa. Jos et näe Hintatarjousstrategian tyyppi ‑saraketta, voit halutessasi ottaa sen käyttöön klikkaamalla taulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta, klikkaamalla "Muokkaa sarakkeita" ja valitsemalla Attribuutit-luokasta "Hintatarjousstrategian tyyppi".

Hintatarjousstrategian tilat

Ei-aktiivinen

Hintatarjousstrategia ei ole aktiivinen. Tässä muutamia syitä, joiden vuoksi hintatarjousstrategia voi olla ei-aktiivinen:

• Kampanjat on keskeytetty tai hintatarjousstrategiaan ei ole liitetty yhtään kampanjaa.
  • Kaikki strategiaa käyttävät avainsanat tai mainokset on keskeytetty.
  • Ennakkoon maksettu budjettisi on käytetty.

Aktiivinen

Hintatarjousstrategia on aktiivinen, ja strategiassa määritetään hintatarjouksia kehityksen optimoimiseksi. Tilanne ei edellytä muutoksia.

Prosessoidaan

Kun olet tehnyt muutoksia hintatarjousstrategiaasi, tuloksissa saattaa esiintyä pientä vaihtelua sen aikaa, kun Google Ads optimoi hintatarjouksia. Tällöin tilana voi näkyä "Prosessoidaan". Viemällä hiiren tilan päälle voit tarkistaa, mikä seuraavista neljästä syystä on aiheuttanut hintatarjousstrategian siirtymisen Prosessoidaan‑tilaan.
  • Uusi strategia: Hintatarjousstrategia on luotu tai otettu uudelleen käyttöön äskettäin. Google Ads tekee nyt muokkauksia hintatarjousten optimoimiseksi.
  • Asetuksen muutos: Hintatarjousstrategian asetusta on muutettu. Google Ads tekee nyt muokkauksia hintatarjousten optimoimiseksi.
  • Kokoonpanon muutos: Hintatarjousstrategiaan on lisätty kampanjoita, mainosryhmiä tai avainsanoja tai niitä on poistettu siitä. Google Ads tekee nyt muokkauksia hintatarjousten optimoimiseksi.

Lue lisää kampanjoiden oppimisajasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Mitä seuraavaksi

Voit jatkaa tilisi käyttämistä tavalliseen tapaan. Muista kuitenkin, että keskeisten mittarien arvot voivat vaihdella prosessoinnin aikana. Siksi tuloksia ei välttämättä kannata mitata, ennen kuin prosessointi on päättynyt.

Rajoitettu

Hintatarjousstrategiaa rajoittaa jokin alla mainituista neljästä tekijästä. Viemällä hiiren Tila-sarakkeessa näkyvän tilan päälle voit tarkistaa, mikä tekijä rajoittaa hintatarjousstrategiaa.

Mainosinventaari

Saatavilla oleva hakujen määrä rajoittaa hintatarjousstrategioitasi. Mainoksesi voivat näkyä vain rajallisen hakujen määrän yhteydessä.

Mitä seuraavaksi

Jos mainosinventaari rajoittaa hintatarjousstrategiaasi, voit laajentaa kohdistusta lisäämällä osuvia avainsanoja, Dynaamisia hakumainoksia, laajan vastaavuuden avainsanoja tai muita kohdistustapoja.

Hintatarjousrajat

Hintatarjouksen ylä- tai alaraja estää hintatarjoustesi täyden optimoinnin.
Esimerkiksi 95 % kuluista on hintatarjouksen ylärajan rajoittamia. Tämä tarkoittaa, että hintatarjousstrategia olisi asettanut suuremman hintatarjouksen 95 %:lle kuluista, mutta hintatarjouksen yläraja oli esteenä.

Mitä seuraavaksi

Jos hintatarjousstrategia ei ole niin tehokas kuin toivoisit, voit nostaa hintatarjouksen ylärajaa tai laskea hintatarjouksen alarajaa.

Budjetin rajoittama

Budjetti rajoittaa monia tätä strategiaa käyttäviä avainsanoja. Siksi Google Ads ei ehkä pysty nostamaan hintatarjouksia riittävästi tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mitä seuraavaksi

Kasvata tähän strategiaan liittyviä budjetteja. Lue, miten voit optimoida keskimääräisen päiväbudjettisi.

Hintatarjousstrategia

Hintatarjousstrategiaa rajoitettu – Koskee vain kampanjoita.

Hintatarjousstrategiasi on tällä hetkellä rajoitettu. Täysin automatisoidun hintatarjousstrategian avulla voit tehdä tehokkaampaa hintatarjouskauppaa ja saada lisää konversioita tai konversioarvoa. Näin voit optimoida kampanjat konversiotavoitteiden mukaan.

Mitä seuraavaksi

Jos hintatarjousstrategiasi on rajoitettu, kokeile täysin automatisoitua hintatarjousstrategiaa. Näin voit saada lisää konversioita samalla CPA-hinnalla tai lisää konversioarvoa samalla mainostuotolla (ROAS). Google Ads näyttää oletussuosituksen kampanjallesi suoraan Kampanjoiden Tila-sarakkeessa.

Virheellinen määritys (Maksimoi-hintatarjousstrategia ja jaettu budjetti)

Klikkausmäärän maksimoiva hintatarjousstrategia, konversiomäärän maksimoiva hintatarjousstrategia ja konversioarvon maksimointi ovat automaattisia hintatarjousstrategioita, joiden avulla voit maksimoida tulokset (klikkaukset, konversiot ja konversioarvon) keskimääräisellä päiväbudjetillasi. Jos näillä strategioilla on jaettu budjetti toisen hintatarjousstrategian kanssa, strategian tilana voi näkyä Virheellinen määritys. Tämän estämiseksi kaikkien samaa jaettua budjettia käyttävien kampanjoiden on käytettävä samaa portfoliostrategiaa. Alta näet kaikki tilanteet, joissa Virheellinen määritys ‑tila voi näkyä, ja saat ohjeet ongelmien ratkaisemiseen.

Vakiotyyppinen (kampanjatason) hintatarjousstrategia on virheellisesti määritetty

Jos vakiotyyppisen hintatarjousstrategian tilana on "Virheellinen määritys", se tarkoittaa, että jollakin kampanjalla on jaettu budjetti eri portfoliostrategiaa käyttävän kampanjan kanssa. Voit korjata ongelman poistamalla jaetun budjetin kampanjasta tai lisäämällä kaikki jaettua budjettia käyttävät kampanjat samaan portfoliostrategiaan.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Siirry hintatarjousstrategiaraporttiin. Lue, miten löydät hintatarjousstrategiaraportin.
  4. Valitse Korjaa.
  5. Siirryt kampanjataulukkoon, johon on suodatettu kaikki jaettua budjettia käyttävät kampanjat.
  6. Valitse kaikki kampanjat valitsemalla Kampanja-sarakkeen ylälaidassa oleva valintaruutu.
  7. Klikkaa Muokkaa ja valitse sitten "Muuta hintatarjousstrategiaa".
  8. Lisää kampanjat yhteen portfoliostrategiaan valitsemalla avattavasta valikosta jokin seuraavista:
    • Klikkausmäärän maksimointi
    • Konversiomäärän maksimointi
    • Konversioarvon maksimointi
  9. Klikkaa Käytä portfoliostrategiaa ja valitse sitten "Luo uusi portfoliostrategia". Lisää nimi ja valitse asetukset valitsemasi strategian mukaan.
  10. Klikkaa Käytä.
Huom. Yhdessä portfoliostrategiassa voi olla useita jaettuja budjetteja, mutta kaikkien samaa jaettua budjettia käyttävien kampanjoiden on käytettävä samaa portfoliostrategiaa. Voit myös halutessasi poistaa jaetun budjetin kampanjasta. Lue, miten jaettu budjetti poistetaan.

Portfoliostrategia on virheellisesti määritetty

Jos portfoliostrategian tilana on "Virheellinen määritys", se tarkoittaa, että hintatarjousstrategialla on jaettuja budjetteja muita hintatarjousstrategioita käyttävien kampanjoiden kanssa. Sinun on poistettava nämä kampanjat jaetuista budjeteista tai lisättävä ne portfoliostrategiaan.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Siirry hintatarjousstrategiaraporttiin. Lue, miten löydät hintatarjousstrategiaraportin.
  4. Valitse Korjaa.
  5. Siirryt kampanjataulukkoon, johon on suodatettu kaikki jaettua budjettia käyttävät kampanjat.
  6. Valitse kaikki kampanjat valitsemalla Kampanja-sarakkeen ylälaidassa oleva valintaruutu.
  7. Klikkaa Muokkaa ja valitse sitten "Muuta hintatarjousstrategiaa".
  8. Lisää kampanjat yhteen portfoliostrategiaan valitsemalla avattavasta valikosta jokin seuraavista:
  9. Klikkausmäärän maksimointi
  10. Konversiomäärän maksimointi
  11. Konversioarvon maksimointi
  12. Valitse Käytä portfoliostrategiaa ja valitse sitten "Käytä aiemmin luotua portfoliostrategiaa". Valitse alkuperäinen portfoliostrategia, jonka kohdalla luki "Virheellinen määritys".
  13. Klikkaa Käytä.
Huom. Voit myös halutessasi poistaa jaetun budjetin kampanjasta. Lue, miten jaettu budjetti poistetaan.

Virheellinen määritys (konversioasetus)

Automaattiset, konversioihin perustuvat hintatarjousstrategiat käyttävät konversiohistoriaa hintatarjousten tarkkaan optimointiin jokaisessa huutokaupassa. Tällaisia hintatarjousstrategioita ovat toimintakohtainen hintatavoite (CPA-tavoite), tavoiteltu mainostuotto (ROAS-tavoite) ja konversiomäärän maksimointi. Ota kuitenkin huomioon, että jos konversiotapahtumia ei ole määritetty oikein, se voi vaikuttaa valitsemasi strategian automaattisiin hintatarjouksiin ja rajoittaa saamiesi konversioiden määrää.

Tässä on muutamia syitä siihen, miksi konversioseuranta-asetukset saattavat rajoittaa hintatarjousstrategioiden tuloksia, sekä neuvoja ongelmien ratkaisemiseen.

Huom. Jos sinulla on ongelmia MCC-tilin alaisessa konversioseurannassa, ne on ratkaistava Google Adsin hallinnoijan tilillä.

Sovellusasennuksen konversiotapahtumat puuttuvat

Hintatarjousstrategia on kohdistettu sovellusasennuksiin, mutta käytettäviä konversiotapahtumia ei ole.

Seuraavat vaiheet

Jos et ole vielä tehnyt sitä, luo sovellusasennuksen konversiotapahtuma Androidille tai iOS:lle. Jos käytät jo mobiilisovelluksen konversioseurantaa, tarkista alla olevat asetukset varmistaaksesi, että konversiodata on hintatarjousstrategioiden käytettävissä.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Varmista, että konversiotapahtuma on käytössä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Valitse konversiotapahtuma ja tarkista sen tila.
    • Jos konversiotapahtuma on käytössä, tilakuvake on vihreä piste.
    • Jos konversiotapahtuma on poistettu, tilakuvake on punainen rasti (X). Ota konversiotapahtuma käyttöön valitsemalla ensin Muokkaa ja sitten Ota käyttöön.

Varmista, että "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetus on valittuna

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa konversiotapahtuman nimeä ja etsi "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑sarake.
    • Jos Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksena on Kyllä, sitä ei tarvitse muuttaa.
    • Jos Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksena on Ei, muuta asetukseksi Kyllä.

Lue lisää "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetuksesta.

Puhelukonversiotapahtumat puuttuvat

Hintatarjousstrategia on kohdistettu mainoksista tuleviin puheluihin, mutta käytettäviä konversiotapahtumia ei ole.

Seuraavat vaiheet

Jos et ole vielä tehnyt sitä, määritä konversioseuranta mainoksista tuleville puheluille. Jos käytät jo mainoksista tulevien puhelujen konversioseurantaa, tarkista alla olevat asetukset varmistaaksesi, että konversiodata on hintatarjousstrategioiden käytettävissä.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Varmista, että konversiotapahtuma on käytössä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Valitse konversiotapahtuma ja tarkista sen tila.
    • Jos konversiotapahtuma on käytössä, tilakuvake on vihreä piste.
    • Jos konversiotapahtuma on poistettu, tilakuvake on punainen rasti (X). Ota konversiotapahtuma käyttöön valitsemalla ensin Muokkaa ja sitten Ota käyttöön.

Varmista, että "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetus on valittuna

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa konversiotapahtuman nimeä ja etsi "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑sarake.
    • Jos Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksena on Kyllä, sitä ei tarvitse muuttaa.
    • Jos Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksena on Ei, muuta asetukseksi Kyllä.

Lue lisää "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetuksesta.

Verkkosivuston konversiotapahtumat puuttuvat

Hintatarjousstrategia on kohdistettu verkkosivuston konversioihin, mutta käytettäviä konversiotapahtumia ei ole.

Seuraavat vaiheet

Jos et ole vielä tehnyt sitä, määritä konversioseuranta verkkosivustollesi. Jos käytät jo verkkosivuston konversioseurantaa, tarkista alla olevat asetukset varmistaaksesi, että konversiodata on hintatarjousstrategioiden käytettävissä.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Varmista, että konversiotapahtuma on käytössä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Valitse konversiotapahtuma ja tarkista sen tila.
    • Jos konversiotapahtuma on käytössä, tilakuvake on vihreä piste.
    • Jos konversiotapahtuma on poistettu, tilakuvake on punainen rasti (X). Ota konversiotapahtuma käyttöön valitsemalla ensin Muokkaa ja sitten Ota käyttöön.

Varmista, että "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetus on valittuna

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa konversiotapahtuman nimeä ja etsi "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑sarake.
    • Jos Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksena on Kyllä, sitä ei tarvitse muuttaa.
    • Jos Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksena on Ei, muuta asetukseksi Kyllä.

Lue lisää "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetuksesta.