De biedstrategiestatus bekijken

Aan de hand van de status van uw biedstrategieën kunt u nagaan of ze wel of niet actief zijn en waarom ze mogelijk zijn beperkt. Het is belangrijk om de status van uw biedstrategieën te controleren, zodat u er zeker van bent dat deze worden uitgevoerd zoals u verwacht. Een standaardbiedstrategie wordt toegepast op één campagne, terwijl een portfoliobiedstrategie kan worden toegepast op meerdere campagnes. In dit artikel wordt uitgelegd waar u uw biedstrategiestatus kunt vinden op portfolio- en standaardniveau.

Voordat u begint

Als u nog geen portfoliobiedstrategie heeft ingesteld, leest u meer over automatisch bieden.

Instructies

De status van uw portfoliobiedstrategie vinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram en klik vervolgens bij 'Gedeelde bibliotheek' op Biedstrategieën.
  4. De kolom 'Status' geeft de status van de portfoliobiedstrategie aan.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de tekst voor meer informatie over de status. Lees het betreffende artikel voor meer informatie over de verschillende statussen van biedstrategieën.

De status van uw standaardbiedstrategie vinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik in de kolom 'Type biedstrategie' op het gewenste type biedstrategie om het rapport te bekijken.

De kolom 'Type biedstrategie' geeft de biedstrategie van de campagne weer, ook als het geen portfoliobiedstrategie is. Deze kolom wordt alleen ingevuld als de campagne een portfoliobiedstrategie gebruikt. Als u de kolom 'Type biedstrategie' niet ziet en u wilt dit wel, kunt u de kolom als volgt inschakelen: klik op het kolommenpictogram Kolommen boven de tabel, klik vervolgens op 'Kolommen aanpassen' en selecteer 'Type biedstrategie' in de categorie 'Kenmerken'.