Tietoja CPA‑tavoitehintatarjouksista

CPA-tavoite on Google Adsin Smart Bidding ‑strategia, jossa hintatarjoukset määritetään siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita asettamallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella tai sitä pienemmällä hinnalla. Tämä kehittynyttä koneoppimista hyödyntävä strategia optimoi hintatarjoukset automaattisesti ja sisältää Auction-time-hintatarjousominaisuuden, jolla hintatarjoukset räätälöidään aina huutokauppakohtaisesti. CPA-tavoite on saatavilla joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten CPA-tavoitehintatarjous toimii ja mitkä ovat sen asetukset.

Ennen kuin aloitat

Jos et vielä tiedä, mikä automaattinen hintatarjousstrategia sinun kannattaa valita, lue ensin artikkeli Tietoja automaattisista hintatarjouksista.

Ennen CPA-tavoitteen hintatarjousstrategian määrittämistä sinun on määritettävä konversioseuranta.

Näin se toimii

CPA-tavoitteen hintatarjousstrategia etsii mainoksellesi automaattisesti optimaalisen hintatarjouksen hyödyntämällä kampanjan historiatietoja ja analysoimalla huutokaupanaikaisia kontekstisignaaleita. Tämä tapahtuu aina, kun mainoksesi voidaan näyttää. Hintatarjoukset määritetään Google Adsissa siten, että tavoitettasi vastaava keskimääräinen hankintakohtainen hinta pyritään saavuttamaan kaikissa kampanjoissa, joissa strategia on käytössä.

Toiset konversiot voivat maksaa tavoitettasi enemmän ja toiset vähemmän, mutta Google Ads pyrkii pitämään konversion hinnan asettamaasi CPA-tavoitetta vastaavana. Hankintakohtaisen hinnan vaihtelu johtuu siitä, että hinta riippuu monista tekijöistä, joihin Google ei voi vaikuttaa. Tällaisia ovat muun muassa verkkosivustollesi tai mainoksiisi tehdyt muutokset sekä mainoshuutokauppojen lisääntynyt kilpailu. Todellinen konversioprosenttisi voi myös olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu konversioprosentti.

Jos valitset CPA-tavoitteeksi esimerkiksi 10 euroa, Google Ads määrittää hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita keskimäärin 10 eurolla. Hintatarjousstrategia yrittää parantaa menestystäsi mainoshuutokaupoissa muokkaamalla hintatarjouksia reaaliaikaisten signaalien mukaan. Näitä ovat esimerkiksi laite, selain, sijainti, vuorokaudenaika ja uudelleenmarkkinointiluettelo.

Asetukset

CPA-tavoite

Tämä on keskimääräinen summa, jonka olet valmis maksamaan konversiosta. Määrittämäsi CPA-tavoite voi vaikuttaa saamiesi konversioiden määrään. Jos esimerkiksi määrität tavoitteen liian alhaiseksi, saatat menettää klikkauksia, jotka voisivat johtaa konversioon. Tämä vähentää konversioiden kokonaismäärää.

Jos kampanjallasi on aiempaa konversiodataa, sinulle suositellaan Google Adsissa CPA-tavoitetta. Suositus lasketaan sen perusteella, miten todellinen hankintakohtainen hinta on kehittynyt viime viikkojen aikana. Kun luot uuden kampanjan, näet Google Adsissa tilisi aiempaan konversiodataan perustuvan suositellun CPA-tavoitteen.

Suositellun CPA-tavoitteen laskennassa ei huomioida muutamaa edellistä päivää, jotta mukaan tulisivat myös konversiot, joihin saattaa mennä enemmän kuin päivä mainokseen reagoimisen jälkeen. Voit valita, haluatko käyttää suositeltua CPA-tavoitetta vai määrittää arvon itse.

Vinkki: Valitse konversiot, joista haluat tehdä hintatarjouksia

Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit päättää, haluatko sisällyttää yksittäiset konversiotapahtumat raporttiesi Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Näiden sarakkeiden dataa käytetään CPA-tavoitteen, tavoitellun mainostuoton ja tehostetun klikkauskohtaisen hinnan (ECPC) kaltaisissa hintatarjousstrategioissa. Tarkoituksena on optimoida hintatarjousstrategia vain sisällytettävien konversioiden mukaan. Lue lisää

Asetukseen sisällytetään oletuksena Display-, Video-, Haku‑ ja Shopping-kampanjoiden konversiot eri laitteella.

Hintatarjousrajat

CPA-tavoitehintatarjouksille ei ole suositeltavaa määrittää hintatarjousrajoja, koska tämä voi rajoittaa Google Adsin automaattista hintatarjousten optimointia. Rajojen asettaminen voi myös estää Google Adsia muokkaamasta hintatarjouksia siten, että summat vastaavat CPA-tavoitetta mahdollisimman hyvin. Jos kuitenkin määrität hintatarjousrajoja, niitä käytetään vain hakuverkoston huutokaupoissa. Hintatarjousrajat ovat käytettävissä vain CPA-tavoitteen portfoliohintatarjousstrategioissa (eivät vakiohintatarjousstrategioissa).

• Hintatarjouksen enimmäisraja on korkein klikkauskohtainen hintatarjous, jonka haluat Google Adsin määrittävän millekään CPA-tavoitehintatarjousstrategian alaiselle avainsanalle, mainosryhmälle tai kampanjalle.
  • Hintatarjouksen alaraja on alhaisin klikkauskohtainen hintatarjous, jonka haluat Google Adsin määrittävän millekään CPA-tavoitehintatarjousstrategian alaiselle kampanjalle tai mainosryhmälle. Huomaa, että Google Adsin hintatarjousalgoritmi voi määrittää korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen, joka on hintatarjouksen vähimmäisrajaa pienempi. Tällaiset tilanteet johtuvat yleensä älykkäästä hinnoittelusta. Määrittämäsi hintatarjous ei siis ole pienin mahdollinen määritettävissä oleva hintatarjous.

Hintatarjouksen muokkaukset laitetyypin mukaan

CPA-tavoitetta koskevien laitetyypin mukaisten hintatarjouksen muokkausten avulla voit priorisoida laitetyypin mukaisia konversioita. Muokkauksia voi määrittää tietokoneille, tableteille ja mobiililaitteille.

Manuaalista klikkauskohtaista hintaa koskevista hintatarjouksen muokkauksista poiketen CPA-tavoitteen hintatarjouksen muokkaukset muuttavat CPA-tavoitteen arvoa varsinaisten hintatarjousten sijaan. Parhaan tuloksen varmistamiseksi manuaaliset klikkauskohtaiset hintatarjouksen muokkaukset kannattaa poistaa, kun CPA-tavoite otetaan käyttöön.

Jos CPA-tavoite on 10 euroa, +40 %:n hintatarjouksen muokkaus mobiililaitteille nostaa CPA-tavoitteen 14 euroon mobiililaitteilla. Jos haluat estää mainosten näyttämisen mobiililaitteilla, voit asettaa hintatarjouksen muokkaukseksi −100 %.

Keskimääräinen CPA-tavoite

Keskimääräinen CPA-tavoite on hintapainotettu keskimääräinen CPA, jolle hintatarjousstrategiasi on optimoitu. Siihen kuuluvat hintatarjouksen muokkaukset laitetyypin mukaan sekä mainosryhmän CPA-tavoitteiden keskiarvo ja kaikki muutokset, joita olet tehnyt CPA-tavoitteeseesi. Näiden muuttujien vuoksi keskimääräinen CPA-tavoite voi olla muu kuin asettamasi CPA-tavoite.

Tämän mittarin avulla voit mitata hintatarjousstrategiassasi käytettävän CPA-tavoitteen tiettyinä ajanjaksoina. Muuttamalla ajanjaksoa voit tarkastella, mihin strategiasi optimointi on todellisuudessa perustunut kyseisen ajanjakson aikana. Muista, että keskimääräistä CPA-tavoitetta ei ole niiltä ajanjaksoilta, joilla ei ole liikennettä.

Tämä mittari on hintatarjousraportissa kohdan Todellinen CPA vieressä. Todellinen CPA kertoo CPA:n, jonka tämä strategia pystyi saavuttamaan. Keskimääräinen CPA-tavoite on käytettävissä sekä portfolion hintatarjousstrategioissa että vakiohintatarjousstrategioissa.

Konversioista maksaminen

Voit halutessasi maksaa konversioista sen sijaan, että maksaisit CPA-tavoitehintatarjouksia käyttävien älykkäiden Display-kampanjoiden klikkauksista. Kun määrität kampanjaa, siirry Hintatarjous-osioon ja valitse Maksuperuste-otsikon alla olevasta avattavasta valikosta Konversiot. Lue lisää konversioista maksamisesta.