Om budgivning med Maximera klick

I denna artikel beskriver vi hur budstrategin Maximera klick fungerar och vilka inställningar du kan välja mellan. Om du inte vet vilken automatisk budstrategi som passar dig rekommenderar vi att du börjar med att läsa Om automatisk budgivning.

Så fungerar det

Maximera klick är en automatisk budstrategi som innebär att dina bud ställs in automatiskt så att du får så många klick som möjligt för din budget. I denna artikel beskriver vi hur budstrategin Maximera klick fungerar och vilka inställningar du kan välja mellan.

Du kan använda Maximera klick i en enstaka kampanj eller som portföljbudstrategi. Med portföljstrategier grupperas flera kampanjer i en enda budstrategi.

Gräns för högsta CPC-bud

Med högsta CPC (kostnad per klick) kan du ange ett budtak när du använder budstrategin Maximera klick. Det innebär att du kan ange det högsta belopp du vill betala för varje klick. Om du inte anger någon gräns för högsta CPC-bud anpassar Google Ads buden så att du får så många klick som möjligt för din budget.

Obs! Budjusteringarna gäller utöver det högsta CPC-bud som du har angett.