Over bieden op basis van 'Klikken maximaliseren'

'Klikken maximaliseren' is een automatische biedstrategie waarmee uw biedingen worden ingesteld om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen uw budget. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de automatische biedstrategie 'Klikken maximaliseren' werkt en welke instellingen er beschikbaar zijn.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type automatische biedstrategie bij u past, lees dan eerst meer informatie over automatische biedstrategieën.

Opmerking: 'Automatisch bieden' heet nu 'Klikken maximaliseren'.

Aangezien de biedstrategie 'Automatisch bieden' slechts één van de vele manieren is om uw biedingen in Google Ads te automatiseren, hebben we deze strategie een beter passende naam gegeven, namelijk 'Klikken maximaliseren'. De biedstrategie 'Klikken maximaliseren' werkt op dezelfde manier als 'Automatisch bieden', met de aanvullende optie om deze strategie in te stellen als portfoliobiedstrategie. Meer informatie over portfoliobiedstrategieën

Hoe het werkt

Google Ads richt zich op verhoging van het aantal klikken voor uw campagnes zonder hierbij het doelbedrag te overschrijden. Als u geen doelbedrag opgeeft, probeert Google Ads met behulp van deze biedstrategie het resterende dagbudget van alle campagnes te gebruiken.

U kunt een aangepaste advertentieplanning instellen om uw advertenties weer te geven op bepaalde dagen of tijdstippen, en de strategie 'Klikken maximaliseren' gebruiken om het aantal klikken voor die dagen en tijdstippen te verhogen.

U kunt 'Klikken maximaliseren' gebruiken voor één campagne of instellen als een portfoliostrategie. Met portfoliostrategieën kunt u meerdere campagnes samenvoegen in een enkele strategie. Meer informatie

Instellingen

Limiet voor maximum CPC-bod

Als u de portfoliobiedstrategie 'Klikken maximaliseren' gebruikt, kunt u een limiet instellen voor biedingen. Hiermee bepaalt u het maximum bedrag dat u bereid bent per klik te betalen. Als u geen limiet voor het maximum CPC-bod opgeeft, past Google Ads uw biedingen aan om zo veel mogelijk klikken te behalen binnen een bepaalde doelbesteding die u heeft gekozen.

Doelbesteding

Uw doelbesteding is het bedrag dat u per dag bereid bent te besteden aan alle campagnes die deze biedstrategie gebruiken.  Anders dan uw budget is de doelbesteding geen harde limiet. Uw dagelijkse uitgaven kunnen soms hoger zijn dan uw doelbesteding, afhankelijk van uw resterende budget en schommelingen in de klikkosten.

Als u geen doelbestedingsbedrag opgeeft, probeert Google Ads de doelen van uw automatische biedingen te bereiken terwijl er tegelijkertijd voor wordt gezorgd dat u binnen uw dagbudget blijft (of binnen uw dagbudgetten als u de strategie heeft toegepast op meerdere campagnes met verschillende budgetten).

Zelfs als u een doelbesteding instelt die hoger is dan uw dagbudget, worden uw totale bestedingen aan elke campagne zoals gewoonlijk beperkt door het dagbudget (op basis van standaardoverweergave).

Voorbeeld

Stel dat u een dagbudget van € 100 heeft. U gebruikt handmatig bieden om een aantal van uw campagnes te beheren, maar de biedstrategie 'Klikken maximaliseren' voor de overige campagnes. Als u geen doelbestedingsbedrag instelt, besteedt Google Ads eerst het bedrag dat nodig is voor uw handmatig beheerde campagnes. Daarna wordt geprobeerd zo veel mogelijk klikken te genereren met het resterende bedrag van uw budget van € 100.

Met andere woorden, het budgetbedrag dat wordt verbruikt door deze biedstrategie, ongeacht of u een bepaalde doelbesteding heeft ingesteld of niet, wordt altijd ingezet voor andere biedingen. Laten we nogmaals het voorbeeld gebruiken van een dagelijks campagnebudget van € 100. Stel dat u een campagne heeft met zowel handmatig bieden als een flexibele biedstrategie met een doelbesteding van € 50. Als de campagnes met handmatige biedingen gemiddeld € 80 besteden, wordt de effectieve doelbesteding beperkt tot € 20 (hoewel u de doelbesteding die is ingesteld op € 50, nog steeds in uw account ziet).