Over bieden op basis van Klikken maximaliseren

Vanaf januari 2021 gaan alle campagnes en portfolio's die gebruikmaken van de instelling voor doelbestedingen met de biedstrategie Klikken maximaliseren, in plaats daarvan gemiddelde dagbudgetten gebruiken. Meer informatie over de overstap naar gemiddelde dagbudgetten voor Klikken maximaliseren. Lees hieronder meer informatie over hoe u kunt afstappen van doelbestedingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de automatische biedstrategie Klikken maximaliseren werkt en welke instellingen er beschikbaar zijn. Als u nog niet weet welk type automatische biedstrategie bij u past, lees dan eerst meer over automatische biedstrategieën.

Hoe het werkt

Klikken maximaliseren is een automatische biedstrategie waarmee uw biedingen worden ingesteld om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen uw budget. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de automatische biedstrategie Klikken maximaliseren werkt en welke instellingen er beschikbaar zijn.

U kunt Klikken maximaliseren gebruiken voor 1 campagne of instellen als een portfoliobiedstrategie. Met portfoliostrategieën kunt u meerdere campagnes samenvoegen in een enkele strategie.

Limiet voor maximum CPC-bod

Als u de biedstrategie Klikken maximaliseren gebruikt, kunt u een limiet instellen voor biedingen. Hiermee bepaalt u het maximumbedrag dat u bereid bent per klik te betalen. Als u geen limiet voor het maximum CPC-bod opgeeft, past Google Ads uw biedingen aan om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen uw budget.

Doelbesteding

Doelbesteding is een beëindigde functie waarmee u het bedrag kunt selecteren dat u elke dag wilt besteden aan alle campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Klikken maximaliseren. Google is afgestapt van doelbesteding als invoer om biedstrategieën te vereenvoudigen.

Alle campagnes en portfolio's die nog steeds gebruikmaken van doelbestedingen met de biedstrategie Klikken maximaliseren, gaan in plaats daarvan vanaf januari 2021 gemiddelde dagbudgetten gebruiken om de campagne-uitgaven te bepalen. Uw gemiddelde dagbudget kan onderhevig zijn aan overweergave. Overweergave betekent dat Google uw advertentie-uitgaven mogelijk verhoogt om uw advertenties aan meer mensen weer te geven (bijvoorbeeld op een dag waarop het verkeer naar uw advertenties langzaam is). In dat geval kan Google uw campagne-uitgaven verhogen tot maximaal 2 maal uw gemiddelde dagbudget.

Voor biedstrategieën die op dat moment nog steeds doelbestedingen gebruiken, kan de limiet voor maximumbod op basis van kosten per klik worden verlaagd. Dit heeft geen invloed op biedstrategieën die geen doelbestedingen gebruiken.

Opmerking: U heeft tot en met 18 januari 2021 de tijd om af te stappen van de instelling voor doelbestedingen voor de biedstrategie Klikken maximaliseren. Met ingang van 18 januari 2021 verwijderen onze systemen verouderde instellingen voor doelbestedingen en gebruiken uw gemiddelde dagbudget om uitgaven te beheren. Uw bodlimiet kan worden verlaagd om de impact te minimaliseren.

Volg deze stappen om doelbestedingen voor Klikken maximaliseren te beëindigen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes. U kunt voor elke campagne één rij bekijken.
  3. Klik in de kolom Biedstrategietype op de link om uw rapport Biedstrategie te bekijken.
    1. Als de campagne deel uitmaakt van een portfoliobiedstrategie, wordt u naar het rapport Biedstrategie voor de portfolio geleid.
    2. Anders opent u het rapport Biedstrategie voor die campagne op basis van Klikken maximaliseren.
  4. Scroll naar de onderkant van het rapport naar het gedeelte Instellingen.
  5. Controleer Doelbesteding per dag en pas uw budget aan voor de campagnes in die portfolio.
  6. Verwijder de waarden onder Doelbesteding per dag.
  7. Klik op Opslaan.
Opmerking: U kunt ook de AdWords API en de Google Ads API gebruiken om de doelbesteding voor campagnes en portfolio's op basis van Klikken maximaliseren te verwijderen. Meer informatie

Nadat u dit heeft gedaan, wordt voor de campagne het gemiddelde dagbudget van uw campagne gebruikt om de uitgaven te beheren.