Over automatisch bieden

Met automatisch bieden bespaart u tijd en moeite omdat uw biedingen zo worden ingesteld dat u uw prestatiedoelen kunt behalen. In tegenstelling tot handmatige CPC-biedingen hoeft u biedingen niet handmatig te updaten voor specifieke advertentiegroepen of zoekwoorden. Google Ads stelt biedingen voor uw advertenties in op basis van de kans dat die advertentie leidt tot een klik of conversie waarmee u een specifiek bedrijfsdoel kunt behalen.

Met verschillende typen strategieën voor automatisch bieden kunt u het aantal klikken en conversies, en de zichtbaarheid verhogen. Automatische biedstrategieën leren steeds meer terwijl ze actief zijn. Hierbij wordt informatie verzameld over de prestaties van een bod, zodat deze informatie kan worden gebruikt voor toekomstige biedingen. Meer informatie over hoe u een biedstrategie bepaalt op basis van uw doelen.

In dit artikel worden verschillende bedrijfsdoelen beschreven en de automatische biedstrategie die het meest geschikt is om elk doel te behalen.

Opmerking: Als u uw biedingen specifiek wilt automatiseren voor een Shopping-campagne, leest u Automatisch bieden voor Shopping-campagnes.

Hoe Slim bieden automatisch bieden verbetert voor campagnes in het zoeknetwerk

'Slim bieden' maakt gebruik van de voordelen van automatisch bieden op basis van doelen en past deze toe op conversies (klikken die zijn geconverteerd naar aankopen of services) en conversiewaarden. Er wordt hierbij rekening gehouden met een groot aantal signalen tijdens de veiling (zoals apparaat, locatie, tijdstip, remarketinglijst, taal en besturingssysteem) om de unieke context van elke zoekopdracht vast te leggen. 'Slim bieden' maakt gebruik van de functie bieden tijdens de veiling, waarmee een bod wordt ingesteld voor elke zoekopdracht. Doel-CPA, Doel-ROAS, 'Aantal conversies maximaliseren' en 'Conversiewaarde maximaliseren' zijn allemaal 'Slim bieden'-strategieën. Meer informatie over Slim Bieden

Voorbeeld

Misschien wilt u het aantal conversies voor uw campagnes verhogen voor een CPA-doel, maar dat u geen tijd heeft om een afzonderlijke max. CPC in te stellen voor elk afzonderlijk zoekwoord. Als u deze campagnes toevoegt aan een Doel-CPA-portfoliobiedstrategie en een CPA-doel instelt dat u wilt behalen, geeft u Google Ads toestemming om biedingen te optimaliseren met geavanceerde AI. Hierdoor kunt u betere prestaties voor uw doelen behalen.

Voor meer informatie over hoe Slim bieden werkt, leest u de Handleiding voor Slim bieden, Over Slim bieden en Slimmere biedingen voor het zoeknetwerk instellen.

Typen automatische biedstrategieën

Doel Biedstrategie

Meer sitebezoeken

Met Klikken maximaliseren worden uw biedingen ingesteld om binnen uw budget zo veel mogelijk klikken te genereren.

Klikken maximaliseren is beschikbaar als standaardstrategie in een afzonderlijke campagne of als portfoliobiedstrategie voor meerdere campagnes.

Meer informatie over Klikken maximaliseren

Meer informatie over 'Klikken maximaliseren' voor Shopping-campagnes

Zichtbaarheid vergroten

Met Doelvertoningspercentage worden uw biedingen ingesteld om uw advertenties op de absolute toppositie van de pagina, bovenaan de pagina of op de eerste pagina met zoekresultaten van Google te tonen.

Doelvertoningspercentage is alleen beschikbaar in het zoeknetwerk, als standaardstrategie in een afzonderlijke campagne of als portfoliobiedstrategie voor meerdere campagnes.

Meer informatie over Doelvertoningspercentage

Meer conversies krijgen tegen uw doel-CPA

Slim bieden

Met doel-CPA worden uw biedingen ingesteld om zo veel mogelijk conversies te krijgen tegen de door u ingestelde doelkosten per actie (doel-CPA). Sommige conversies kunnen meer of minder kosten dan uw doel.

Doel-CPA is beschikbaar als standaardstrategie in een afzonderlijke campagne of als portfoliobiedstrategie voor meerdere campagnes.

Als 'Aantal conversies maximaliseren' of 'Conversiewaarde maximaliseren' beschikbaar is voor uw campagnetype, raden we u aan die te gebruiken in plaats van Doel-CPA.

Als u 'Conversiewaarde maximaliseren' gebruikt zonder een doel-CPA in te stellen, streven we ernaar uw budget te besteden om de conversiewaarde voor uw campagnes te maximaliseren.

Door 'Conversiewaarde maximaliseren' te gebruiken met een ingestelde doel-CPA kunt u een zo hoog mogelijke conversiewaarde behalen voor het ingestelde doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS).

Meer informatie over doel-CPA

Voldoen aan een doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) als u aan elke conversie een andere waarde heeft toegekend

Slim bieden

Doel-ROAS stelt biedingen in om een zo hoog mogelijke conversiewaarde te behalen voor het doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) dat u heeft ingesteld. Sommige conversies hebben mogelijk een hoger of een lager rendement dan uw doel.

Doel-ROAS is beschikbaar als standaardstrategie in een afzonderlijke campagne of als portfoliobiedstrategie voor meerdere campagnes.

Meer informatie over doel-ROAS

Meer informatie over doel-ROAS voor Shopping-campagnes

Meer informatie over hoe u doel-ROAS instelt voor hoteladvertenties

Meer conversies krijgen binnen uw budget

Slim bieden

Met bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren kunt u optimaliseren voor conversies.

U kunt een doel-CPA instellen voor uw biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren'. Dit betekent dat 'Slim bieden' probeert zo veel mogelijk conversies te krijgen tegen de door u ingestelde doelkosten per actie (CPA). Als de optie Doel-CPA niet is ingesteld, probeert 'Aantal conversies maximaliseren' uw budget te besteden om zo veel mogelijk conversies te krijgen.

Met bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren kunt u optimaliseren voor conversiewaarden. U kunt een doel-ROAS instellen voor uw biedstrategie Conversiewaarde maximaliseren. Dit betekent dat Slim bieden probeert de hoogst mogelijke conversiewaarde te behalen binnen het doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) dat u heeft ingesteld. Als de doel-ROAS-optie niet is ingesteld, probeert Conversiewaarde maximaliseren uw budget te besteden om een zo hoog mogelijke conversiewaarde te behalen.

Conversiewaarde maximaliseren benadrukt het gebied dat u wilt maximaliseren, maar beperkt de uitgaven tot het door u ingestelde budget.

Lees Aantal conversies maximaliseren versus Conversiewaarde maximaliseren.

Meer informatie over Aantal conversies maximaliseren

Meer conversiewaarde halen binnen uw budget

Slim bieden

Conversiewaarde maximaliseren stelt biedingen in om binnen uw budget zo veel mogelijk conversies te stimuleren voor uw campagne.

Conversiewaarde maximaliseren benadrukt het gebied dat u wilt maximaliseren, maar beperkt de uitgaven tot het door u ingestelde budget.

Als u 'Conversiewaarde maximaliseren' gebruikt zonder een doel-ROAS in te stellen, streven we ernaar uw budget te besteden om de conversiewaarde voor uw campagnes te maximaliseren.

Als u 'Conversiewaarde maximaliseren' gebruikt met een ingesteld doel-ROAS, helpen we u een zo hoog mogelijke conversiewaarde te behalen voor het ingestelde doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS).

Als u een biedstrategie op basis van 'Conversiewaarde maximaliseren' maakt, kunt u een doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) instellen.

Lees Aantal conversies maximaliseren versus Conversiewaarde maximaliseren.

Meer informatie over Conversiewaarde maximaliseren

Een automatische biedstrategie maken

U kunt op deze manieren een automatische biedstrategie maken voor één campagne (standaardstrategie) of meerdere campagnes (portfoliobiedstrategie):

• Maak een 'Slim bieden'-strategie met een nieuwe campagne.
  • Strategie maken of wijzigen vanuit de campagne-instellingen
  • Strategie maken vanuit Biedstrategieën

Voer de volgende stappen uit om uw biedstrategieën te maken, te checken of te beheren:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.

Lees Slim bieden instellen om een biedstrategie te maken.

Tip: Als u nog steeds niet zeker weet hoe de verschillende biedstrategieën werken, leest u Succes behalen met Slim bieden.

De mogelijkheden van Slim bieden

Slim bieden is een set biedstrategieën voor conversies (Doel-CPA, Doel-ROAS en Verbeterde CPC) die gebruikmaakt van geavanceerde AI waardoor u in elke veiling het juiste bod kunt toepassen. Hierbij wordt rekening gehouden met een groot aantal signalen tijdens de veiling (zoals apparaat, locatie, tijdstip, remarketinglijst, taal en besturingssysteem) om de unieke context van elke zoekopdracht vast te leggen.

Voor meer informatie over hoe Slim bieden werkt, leest u Over Slim bieden of downloadt u onze handleiding voor Slim bieden voor display-campagnes.