Spor appkonverteringer med Google Play

Bruk konverteringsdata fra Google Play for å se i hvilken grad annonsene dine bidrar til installasjoner av og aktivitet i Android-apper.

Denne artikkelen forklarer hvordan du sporer installeringer av og aktivitet i Android-apper direkte fra Google Play, ved hjelp av et analyseverktøy fra en tredjepart, eller ved å legge til kode i appen din. Du kan også spore konverteringer ved å importere dem fra Firebase, men da bør du i stedet lese denne veiledningen. Finn ut mer om konverteringssporing i mobilapper.

Endringer i appkonverteringer i apper som er laget for barn

Fra og med 15. april 2023 kan du ikke bruke Google Play-konverteringer knyttet til installeringer av eller kjøp i Android-apper som bare er laget for barn. Konverteringer i Google Play som er tilknyttet innhold rettet mot barn, er ikke tilgjengelige når du oppretter nye kampanjer eller konverteringer.

Før du begynner

Du trenger følgende før du kan konfigurere konverteringssporing for Android-apper:

• En Google Ads-konto: Har du ikke noen konto ennå? Registrer deg for en Google Ads-konto.
  • En Android-app: Dette er appen du skal spore installasjon av eller handlinger i.
  • Muligheten til å konfigurere konverteringsdata: For appinstallasjoner (første gang appen åpnes) eller handlinger i appen må enten du eller apputvikleren kunne redigere koden i appen eller bruke et analyseverktøy fra en tredjepart. Dette kreves ikke for appinstallasjoner (fra Google Play).
  • En tilknyttet Google Play-konto: Kravet om å ha en Google Play-utviklerkonto knyttet sammen med Google Ads-kontoen gjelder bare for automatiske konverteringer knyttet til kjøp i apper. (Hvis du sporer konverteringer i en managerkonto per konverteringssporing via flere kontoer, må du knytte Google Play sammen med managerkontoen. Hvis du ikke sporer konverteringer via en managerkonto, må du tilknytte den personlige kontoen din.)

Veiledning

Slik sporer du appinstallasjoner for Android (fra Google Play)

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på + Ny konverteringshandling-knappen.
  5. Velg App blant de oppførte alternativene for konverteringstyper.
  6. Velg Google Play.
  7. Velg Installasjoner og klikk på Fortsett.
  8. Skriv inn navnet på Android-appinstallasjonen du vil spore. På denne måten er det enklere å gjenkjenne denne handlingen senere når den vises i konverteringsrapportene.
  9. Finn navnet på appen din, og velg den fra rullegardinmenyen.
  10. Skriv inn en verdi for hver installasjon (vanligvis prisen på appen), eller velg «Ikke bruk en verdi» hvis du foretrekker å ikke registrere en verdi.
  11. (Valgfritt) Angi at «Konverteringsvinduet for klikk» skal registrere konverteringer innenfor den valgte tidsperioden.
  12. (Valgfritt) Angi at «Vinduet for konverteringer via avspilling med deltakelse» skal registrere konverteringer som inntraff innenfor den valgte tidsperioden.
  13. Finn navnet på appen din, og velg den fra rullegardinmenyen.
  14. Velg enten Primær eller Sekundær i delen «Konverteringsmål og handlingsoptimalisering». Dette avgjør om handlingen brukes til optimalisering av budgivning og rapportering, eller bare til observasjon. Finn ut mer om primære og sekundære konverteringshandlinger.
  15. Klikk på Opprett og fortsett.
  16. Klikk på Ferdig.

Merknad: Sporing av appinstallasjoner fra andre butikker enn Google Play

For å spore appinstallasjoner fra andre butikker enn Google Play må du opprette en konverteringshandling for Android-appinstallasjoner (første gang appen åpnes). For slike konverteringer anbefaler vi sporing med Firebase.

Tidligere ble konverteringer fra tredjepartsbutikker også sporet gjennom konverteringshandlinger for nedlastinger av Android-apper, som nå kalles «Android-appinstallasjoner (fra Google Play)». Hvis du allerede har installert sporingskode for en av disse konverteringshandlingene, fortsetter koden med å telle konverteringer, men du kan ikke lenger installere ny sporingskode. Vi anbefaler at du oppretter en ny konverteringshandling for Android-appinstallasjoner (første gang appen åpnes) for å spore disse konverteringene. Grunnen til dette er at appinstallasjoner fra tredjepartsbutikker registreres første gang appen åpnes, mens installasjoner fra Google Play registreres ved nedlasting. Ved å holde disse to typene adskilt kan du sørge for at konverteringsdataene dine blir samsvarende.

Velg bort automatisk konverteringssporing

Google Ads sporer automatisk appinstallasjoner fra Google Play-butikken som konverteringer. Hvis du foretrekker at disse konverteringene ikke telles automatisk, kan du velge bort dette:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Rull ned til «Last ned»-tabellen.
  5. Merk av ved siden av konverteringshandlingen du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern på det blå båndet som ble vist.

Slik sporer du kjøp i Android-apper automatisk fra Google Play

For Android-apper der det brukes fakturering i appen, kan du automatisk spore når noen som har klikket på annonsen din, kjøper noe i appen din. Du trenger ikke å legge til kode i appen. Verdien av det aktuelle kjøpet rapporteres automatisk som konverteringsverdien.

Hvis du bruker konverteringssporing for apper med abonnementer i appen, registreres bare det første kjøpet som en konvertering, og bare verdien av den første betalingen registreres.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på + Ny konverteringshandling-knappen.
  5. Velg App blant de oppførte alternativene for konverteringstyper.
  6. Velg Google Play.
  7. Velg «Kjøp i app», og klikk på Fortsett.
  8. Skriv inn navnet på den konverteringen i appen du ønsker å spore. På denne måten er det enklere å gjenkjenne denne handlingen senere når den vises i konverteringsrapportene.
  9. Finn navnet på appen din, og velg den fra rullegardinmenyen.
  10. Velg om du vil telle «Alle» konverteringer eller «Én» konvertering per annonseklikk. Vi anbefaler Alle-alternativet for kjøp i apper, ettersom alle kjøp i apper sannsynligvis er verdiskapende for bedriften din.
  11. Klikk på Konverteringsvindu. Velg hvor lenge etter et annonseklikk du vil spore konverteringer. Vinduet kan være fra én uke til 90 dager. For kjøp i appen er 90 dager anbefalt. Med et slikt vindu kan du nemlig få et best mulig mål på levetidsverdien til en kunde, og i tillegg er hvert eneste kjøp verdiskapende for bedriften din. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  12. (Valgfritt) Angi at «Konverteringsvinduet for klikk» skal registrere konverteringer innenfor den valgte tidsperioden.
  13. (Valgfritt) Angi at «Vinduet for konverteringer via avspilling med deltakelse» skal registrere konverteringer som inntraff innenfor den valgte tidsperioden.
  14. Velg enten Primær eller Sekundær i delen «Konverteringsmål og handlingsoptimalisering». Dette avgjør om handlingen brukes til optimalisering av budgivning og rapportering, eller bare til observasjon. Finn ut mer om primære og sekundære konverteringshandlinger.
  15. Klikk på Opprett og fortsett.
  16. Klikk på Ferdig.

Slik kan forhåndsregistreringer for Android spores automatisk fra Google Play

For Android-apper og -spill som er tilgjengelige for forhåndsregistrering i Google Play-konsollen, kan du opprette en appkampanje for forhåndsregistrering for å kjøre annonser som skaper spenning og oppmerksomhet rundt appene og spillene dine, før de lanseres på Google Play. Finn ut mer om appkampanjer for forhåndsregistrering.

Når du oppretter slike kampanjer, blir de som klikker på annonsene dine og forhåndsregistrerer seg for appen eller spillet i Play-butikken, sporet automatisk i Google Ads. Du trenger ikke å legge til kode i appen for å få til dette.

• Før du kan kjøre en appkampanje for forhåndsregistrering, må du konfigurere appen din eller spillet ditt for forhåndsregistrering i Google Play-konsollen. Finn ut hvordan du kan skape mer oppmerksomheten rundt appene dine med forhåndsregistrering.
  • Når du har opprettet en appkampanje for forhåndsregistrering, blir konverteringshandlingen for forhåndsregistrering lagt til automatisk i kampanjene så snart den første brukeren har forhåndsregistrert seg.
  • Konverteringshandlingene i appkampanjer for forhåndsregistrering kan ikke endres eller fjernes.