App-conversies bijhouden met Google Play

Gebruik conversiegegevens van Google Play om na te gaan hoe effectief uw advertenties zijn om Android-app-installaties en in-app-activiteit te genereren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Android-installaties en in-app acties rechtstreeks in Google Play kunt bijhouden met een analysetool van derden of door code toe te voegen aan uw app. Lees deze instructies als u uw conversies wilt bijhouden door ze vanuit Firebase te importeren. Meer informatie over conversies bijhouden voor mobiele apps

Wijzigingen in app-conversies in apps die zijn gemaakt voor kinderen

Vanaf 15 april 2023 kunt u geen Google Play-conversies toepassen voor installaties of in-app aankopen voor Android-apps die alleen bedoeld zijn voor kinderen. Conversies in Google Play voor content gericht op kinderen zijn niet beschikbaar als u nieuwe conversies of nieuwe campagnes maakt.

Voordat u begint

U heeft het volgende nodig voordat u Conversies bijhouden kunt instellen voor Android-apps:

• Een Google Ads-account: Heeft u nog geen account? Meld u dan aan voor Google Ads.
  • Een Android-app: Dit is de app waarvoor u installaties of in-app acties wilt bijhouden.
  • Mogelijkheid om conversiegegevens in te stellen: Voor 'App-installaties (eerste keer geopend)' en 'In-app acties' moet u of de ontwikkelaar van uw app de mogelijkheid hebben om de code van uw app te bewerken of een analysetool van derden te gebruiken. Dit is niet vereist voor app-installaties (via Google Play).
  • Een gekoppeld Google Play-account: Voor automatische conversies uit in-app aankopen moet u een Google Play-ontwikkelaarsaccount hebben gekoppeld aan uw Google Ads-account. Als u Conversies bijhouden voor meerdere accounts gebruikt om conversies bij te houden met een manageraccount, koppelt u Google Play aan het manageraccount. Als u geen conversies bijhoudt met een manageraccount, koppelt u uw afzonderlijke account.

Instructies

Android-app-installaties (via Google Play) bijhouden

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op de knop + Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer App in de vermelde opties voor conversietypen.
  6. Selecteer Google Play.
  7. Selecteer Installaties en klik op Doorgaan.
  8. Geef de naam op van de Android-app-installatie die u wilt bijhouden. Zo herkent u deze actie later makkelijk in conversierapporten.
  9. Zoek de naam van uw app en selecteer de app in het dropdownmenu.
  10. Geef een waarde voor elke installatie op (meestal de prijs van de app) of selecteer 'Geen waarde gebruiken' als u geen waarde wilt bijhouden.
  11. (Optioneel) Stel de doorklikconversieperiode in om conversies in de geselecteerde periode te registreren.
  12. (Optioneel) Stel de periode voor conversies na volledige weergave in om conversies vast te leggen die in de geselecteerde periode hebben plaatsgevonden.
  13. Zoek de naam van uw app en selecteer de app in het dropdownmenu.
  14. Selecteer in het gedeelte 'Conversiedoel en actieoptimalisatie' de optie Primair of Secundair. Dit bepaalt of de actie wordt gebruikt voor biedingsoptimalisatie en -rapportage, of alleen voor observatie. Ontdek meer informatie over primaire en secundaire conversieacties.
  15. Klik op Maken en doorgaan.
  16. Klik op Gereed.

Opmerking: App-installaties uit andere winkels dan Google Play bijhouden

Als u app-installaties uit andere bronnen dan Google Play wilt bijhouden, maakt u een nieuwe conversieactie 'Android-app-installatie (eerste keer geopend)'. We raden u aan deze conversies bij te houden met Firebase.

Voorheen werden conversies die afkomstig waren van winkels van derden, ook bijgehouden met behulp van conversieacties voor downloads van Android-apps (nu 'Android-app-installaties (via Google Play)' genoemd). Als u voor een van deze conversieacties al een trackingcode heeft geïnstalleerd, blijft uw code wel conversies tellen, maar kunt u geen nieuwe trackingcode meer installeren. We raden u aan een nieuwe conversieactie 'Android-app-installaties (eerste keer geopend)' te gebruiken om deze conversies bij te houden. De reden hiervoor is dat installaties van apps via winkels van derden worden geregistreerd wanneer de app de 1e keer wordt geopend, terwijl installaties van Google Play-apps worden geregistreerd als de app is gedownload. Als u deze twee typen van elkaar onderscheidt, blijven uw conversiegegevens consistent.

Afmelden voor automatisch bijhouden van conversies

Google Ads houdt app-installaties via de Google Play Store automatisch bij als conversies. Als u deze conversies liever niet automatisch wilt meetellen, kunt u zich hiervoor afmelden:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Scroll omlaag naar de tabel Downloaden.
  5. Vink het selectievakje aan naast de conversieactie die u wilt verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen in het blauwe lint.

In-app aankopen voor Android automatisch bijhouden via Google Play

Voor Android-apps die gebruikmaken van in-app-facturering, kunt u automatisch in-app-aankopen bijhouden van gebruikers die op uw advertentie hebben geklikt. U hoeft geen code toe te voegen aan uw app. De waarde van de aankoop wordt automatisch gerapporteerd als de conversiewaarde.

Als u conversies bijhoudt voor apps met in-app abonnementen, wordt alleen de 1e aankoop geregistreerd als een conversie. Bovendien wordt alleen de waarde van de 1e betaling geregistreerd.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op de knop + Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer App in de vermelde opties voor conversietypen.
  6. Selecteer Google Play.
  7. Selecteer In-app-aankopen en klik op Doorgaan.
  8. Geef de naam op van de in-app-conversie die u wilt bijhouden. Zo herkent u deze actie later makkelijk in conversierapporten.
  9. Zoek de naam van uw app en selecteer de app in het dropdownmenu.
  10. Selecteer of u 'elke' of 'één' conversie wilt bijhouden per advertentieklik. Voor in-app aankopen wordt de instelling 'elke' aangeraden, omdat elke in-app aankoop waarde heeft voor uw bedrijf.
  11. Klik op Conversieperiode. Selecteer hoelang u conversies wilt bijhouden nadat iemand op een advertentie heeft geklikt. U kunt een periode van minimaal een week tot maximaal 90 dagen selecteren. Voor in-app aankopen wordt een periode van 90 dagen aangeraden. Deze instelling biedt u de beste benadering van de lifetime value van een klant. Bovendien voegt elke aankoop extra waarde toe voor uw bedrijf. Ontdek meer informatie over conversieperioden.
  12. (Optioneel) Stel de doorklikconversieperiode in om conversies in de geselecteerde periode te registreren.
  13. (Optioneel) Stel de periode voor conversies na volledige weergave in om conversies vast te leggen die in de geselecteerde periode hebben plaatsgevonden.
  14. Selecteer in het gedeelte 'Conversiedoel en actieoptimalisatie' de optie Primair of Secundair. Dit bepaalt of de actie wordt gebruikt voor biedingsoptimalisatie en -rapportage, of alleen voor observatie. Ontdek meer informatie over primaire en secundaire conversieacties.
  15. Klik op Maken en doorgaan.
  16. Klik op Klaar.

Pre-registratie voor Android automatisch bijhouden vanuit Google Play

Voor Android-apps en -games die beschikbaar zijn voor pre-registratie in uw Google Play Console, kunt u een app-campagne voor pre-registratie maken om advertenties te laten lopen die enthousiasme en bekendheid voor uw apps en games stimuleren voordat ze op Google Play worden uitgebracht. Ontdek meer informatie over app-campagnes voor pre-registratie.

Als u deze campagnes maakt, worden mensen die op uw advertenties klikken en zich vooraf registreren voor uw app of game in de Play Store, automatisch bijgehouden in Google Ads. U hoeft geen code toe te voegen aan uw app.

• Voordat u een app-campagne voor pre-registratie kunt uitvoeren, stelt u uw app of game voor pre-registratie in in uw Google Play Console. Ontdek meer informatie over hoe u bekendheid voor uw apps kunt opbouwen met pre-registratie.
  • Nadat u uw app-campagne voor pre-registratie heeft gemaakt, wordt de conversieactie Pre-registratie automatisch aan campagnes toegevoegd zodra de 1e gebruiker zich vooraf registreert.
  • Conversieacties voor pre-registratiecampagnes kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.