Uppdatera dina Flash-annonser

Vi kommer inom kort att sluta visa Flash-annonser som automatiskt har konverterats till HTML5-format samt eventuella kvarvarande Flash-annonser. Ändringen följer på vårt meddelande 2016 om att annonser i Display-nätverket i Google Ads bara kommer att visas i HTML5-format.

Följ anvisningarna nedan så att dina annonser fortsätter visas.

Om du använde Flash i dina Google Ads-kampanjer måste du uppgradera till HTML5. I den här artikeln beskriver vi hur du

Anvisningar

Situation 1: Du har redan laddat upp Flash-annonser till Google Ads

Om du redan har laddat upp Flash-annonser till Google Ads rekommenderar vi att du skapar nya responsiva annonser i stället.

Du kan även ladda upp HTML5-annonser som du skapar i Google Web Designer eller på egen hand direkt i Google Ads. När du har skapat annonserna kan du se till att de uppfyller våra krav med hjälp av kontrollverktyget för HTML5-annonser i Google Ads.

Följ våra tips om hur du skapar intresseväckande displayannonser som når användare på alla webbläsare och enheter de använder.

Om du har laddat upp Flash-annonser till Google Ads tidigare kan de ha uppdaterats till HTML5-annonser automatiskt. Konverterade Flash-annonser märks med ”Flash och HTML5” i Google Ads. Den automatiska konverteringen upphör dock snart, och du måste uppdatera dina Flash-annonser till HTML5-annonser om de ska fortsätta visas.

Situation 2: Du har skapat Flash-annonser i Annonsgalleriet

Om du har skapat Flash-annonser i Annonsgalleriet rekommenderar vi att du skapar nya bildannonser med någon av följande metoder:

Situation 3: Du har aktiva Flash-annonser hos tredjepartsleverantör av annonseringstjänster

Sedan juni 2016 går det inte längre att ladda upp Flash-annonsmaterial till Google Ads. Alla Flash-annonsmaterial som laddades upp före juni 2016 upphörde att visas i januari 2017. Annonser som visas av tredje part och som inbegriper Flash-annonsmaterial och/eller spårningspixlar avvisas och du får ett felmeddelande om att Flash-innehåll inte visas.

Om du visar aktiva Flash-annonser på tredje parts annonsservrar, till exempel DoubleClick Manager, kan du antingen skapa en statisk bildannons eller skapa en HTML5-annons på egen hand och ladda upp den till valfri annonsserver. Om du kör en Flash-pixel i tredje parts annonstagg bör du ta bort den från annonsservern och ersätta den med teknik som inte är beroende av Flash.

Skapa HTML5-annonser med något av de här kostnadsfria verktygen från Google:

Du kan även ladda upp HTML5-annonser som du skapar manuellt direkt i Google Ads.

Oavsett vilket verktyg du väljer bör du följa våra tips om hur du skapar intresseväckande displayannonser som når användare på alla webbläsare och enheter de använder.

Viktigt att tänka på

Annonsservrar måste vara certifierade för att få visa HTML5-annonser i Google Ads.