Studieguide inför testet Mobilannonsering

Om appkampanjer

Som appannonsör vill du troligen att fler betalande användare ska få upp ögonen för din app. Men hur når du dem? Appkampanjer förenklar processen och gör det enkelt att marknadsföra dina appar på Googles största webbplatser, bland annat Sök, Google Play, YouTube, Googles Display-nätverk och Google-förslag. Du behöver bara lägga till några rader text, ett bud och ett antal tillgångar. Resten optimeras för att hjälpa användarna att hitta dig.

I denna artikel beskriver vi grunderna för hur appkampanjer fungerar. Kom igång genom att läsa våra rekommenderade metoder för marknadsföring av appar på Google och läs om hur du skapar en appkampanj.

Är du redo att marknadsföra din app? Klicka här för att konfigurera en appkampanj.

Så fungerar det

Till skillnad från de flesta andra Google Ads-kampanjer skapar du inte enskilda annonser för appkampanjer. I stället använder vi dina annonstextförslag och annonstillgångar, bland annat tillgångar från dina uppgifter i appbutiken, för att skapa en mängd olika annonser i flera format och för flera nätverk. För att komma igång måste du ange lite text, ett startbud och en budget och informera oss om språk och platser för dina annonser. Vi rekommenderar också starkt att du tillhandahåller minst en liggande bild, en video i stående format och en i liggande och, där det är relevant, HTML5-tillgångar. Våra system testar olika kombinationer av tillgångarna och visar de annonser som oftast fungerar bäst, utan att du behöver lägga ned extra arbete.

Google Ads automatiserar även inriktningen och budgivningen så att du får ut så mycket som möjligt av varje nedladdning. Du kan optimera kampanjinriktningen för att fokusera på att hitta värdefulla användare baserat på viktiga åtgärder, som konverteringar i appen.

Appannonserna genereras i realtid av vårt system. Google Ads kan skapa dina annonser genom att kombinera text-, bild-, video- och HTML5-tillgångar som du har laddat upp eller tillgångar från dina uppgifter i appbutiken. Systemet växlar dina annonser och justerar buden automatiskt så att du får så många nedladdningar som möjligt och uppnår ditt optimeringsmål, oavsett om det handlar om installationer, appkonverteringar eller målavkastning på annonsutgift (Mål-ROAS). Om en viss textrad till exempel ger bättre resultat än en annan ”lär sig” systemet att visa den bättre texten oftare. Läs mer om annonser i appkampanjer.

Var dina annonser kan visas

Dina annonser kan visas i Googles tjänster. Detta innefattar Google Sök, Google Play, YouTube, Googles Display-nätverk, AdMob, Google-förslag, våra sökpartner och många andra utgivare som tillhandahåller utrymme för appannonser. Detta är några av platserna där dina annonser kan visas:

Googles Söknätverk

Google matchar din annons med söktermer som är relevanta för din app eller dess kategori. Google Ads genererar dina sökord med hjälp av flera olika metoder, bland annat söktermer i Google Play som människor har använt för att hitta din app.

Google Play

• sökresultat i Google Play
  • avsnittet med liknande appar i Google Play: Du kanske också gillar och Relaterat till den här appen
  • startsidan i Google Play: Rekommenderas för dig

Google kan visa dina annonser för personer som söker efter termer och appar som är relevanta för din app. Dina annonser kan också visas för personer som besöker appinformationssidan i en app som liknar din.

YouTube

• relevanta sidor och relevant innehåll på YouTube

Google Ads kan visa dina annonser på YouTube där det är mest troligt att användare klickar på dem och att användare laddar ned din app.

Googles Display-nätverk

Google Display Network Ad, home screen

• Gmail
  • andra appar
  • mobilwebbplatser för nyheter, bloggar och andra webbplatser

Google-förslag

Google Discover Ad

För närvarande endast tillgängligt på engelska på Android-telefoner.

Dina annonser kan nu visas i Google-förslag. Det innebär att du kan visa visuellt informativa annonser för människor beroende på deras relevanta intressen.

Kampanjoptimering och budgivning

Det finns tre sätt att optimera för dina marknadsföringsmål med appkampanjer:

Fokusera på att få fler installationer. Google Ads optimerar dina bud och din inriktning så att du får så många nya appanvändare som möjligt. Budet du anger bör vara det genomsnittliga belopp du vill spendera varje gång någon installerar din app. Som avancerat alternativ i den nya Google Ads-upplevelsen kan du inrikta dig på personer som sannolikt kommer att installera appen och utföra en specifik åtgärd. Med detta alternativ lägger du fortfarande bud på installationer.

Fokusera på att öka antalet åtgärder i appen. Använd detta alternativ om ditt mål är att få fler värdefulla användare och du har angett den viktigaste åtgärden i appen som en konverteringshändelse. Google Ads fokuserar på personer som är mest benägna att slutföra de specifika åtgärder i appen som du har angett och valt för den aktuella kampanjen. Ange mål-CPA (kostnad per åtgärd) till det genomsnittliga belopp du vill spendera varje gång någon utför den valda åtgärden i din app.

Försök öka antalet installationer eller åtgärder i appen innan du överväger detta tredje och mer avancerade alternativ.

Obs! Mål-ROAS betatestas för närvarande för appkampanjer.

Fokusera på att öka värdet på åtgärder i appen. För kampanjer som är inriktade på värdet på åtgärder i appen fokuserar Google Ads på personer som sannolikt genererar det bästa värdet över tid. Budet du anger bör vara det genomsnittliga konverteringsvärde (till exempel intäkt) du vill få för varje krona du spenderar på annonser. Detta kallas mål-ROAS (målavkastning på annonsutgift). Om ditt mål är att användarna spenderar fem kronor på köp i appen under konverteringsperioden per tio kronor som du spenderar på annonser, ska du ange 50 % som mål-ROAS.

För att kunna använda denna budstrategi måste du installera Google Analytics för Firebase-SDK:n i appen. Konverteringshändelserna som du lägger bud på (och skickar värden med) ska också komma från Firebase-SDK:n.

Läs mer om hur du anger bud i Om budgivning i appkampanjer.

Läs tips som hjälper dig att hitta rätt mobilappsanvändare.